Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Orbitrek - spálené KJ alebo cal

0vecka

2 Tina a saq ten vzorec tam je este vecsia blbost ako to pocitadlo na orbitreku... saq tam vobec neberu do uvahy ze ako slapes....

Tina1987

Orbitrek je jedno z najlepsich kardio cviceni..ale tym, co ti ukazuje displej (hlavne na tych lacnejsich, vrzgajucich :)) by som sa neriadila - na tejto stranke najdes navod, ako si vypocitas, kolko si spalila, pri svojej vahe chudnutie24-7.blogspot.com

0vecka

2 odpovedam predfcerom som si zabehal s GPS hodinkami a mal som (podla hodiniek) skoro 300 tiez intervaly za 20 min

odpovedam

hm... 1700 za 70 min? Pri behu mne pas ukazuje intervlovym treningom za 45 min cca 320 kcal. To fakt nema cenu sa podla tohto orientovat. Aj tak ide o zlozenie stravy. Z bielkovin sa nepribera. Keby ludia vymenili tuky a cukry viac za bielkoviny, hned by tie kalorie boli o inom...

odpovedam

ovecka, ak mas pristup do databaz karentovanych odbornych publikacii, najdes to tam. ja to mam odtial, ale kedze je pristup autorizovany, nedokazem poslat link.
Vela mytov sa drzi a ruca, pripadne upresnuje. Z tych najnovsich poznatkov vyplynulo, ze cim viac sa namahas, tym viac spalujes. vobec sa nemusis drzat istej pulznej frekvencie. To bolo len pre tych, co este nemaju kondicku, nevladali by, tak sa znizila namaha, aby vydrzali dlhsie behat, bicyklovat. Ale iny dovod drzat sa "pri zemi" to nemalo. Plati to, ze cim viac sa namahas (cim vyssia pulzna frekvencia), tym viac spalis. Ked to niekedy najdem na inom zdroji, poslem link, ale teraz uz idem spat.

0vecka

tie merace su fakt blbosti mne to pisalo cez 1700 za 70min... Co sa tepovej frekvencie tyka odkial mas to info ze to o nicom nehovori? Neverim ze to 10 rocia bolo uznavane a zrazu je to podla teba uplna blbost? Ak sa tento mytus tak dlho udrzal tak nieco na tom byt muselo.

odpovedam

Aj myty o pulznej frekvencii a udrzani sa v istom pasme su uz prekonane. absolutne o nicom to nehovori. A vobec, komu su na co spalene kalorie? Dolezite je zlozenie stravy. Lebo je rozdiel zjest 100 kcal sladkosti alebo 100kcal zeleniny.

odpovedam

Tie merace su hlupost. Vsetko zavisi nielen od casu, rychlosti a zataze, ale aj od telesnej hmotnosti, vysky, mnozstva tuku a mnozstva svalovej hmoty. Dvaja ludia, co vazia rovnako, spalia ine mnozstvo. na tie tabulky a merania na displeji zabudnite, neurcuju skutocnost.