Chcem zomrieť

Príspevok v téme: Chcem zomrieť
Viktor18

Chcem zomrieť, alebo skôr cítim potrebu zomrieť. Toto je už asi štvrtýkrát čo ma to takto pochytilo, vždy to prešlo aj keď to bolo dosť zlé. Som 7 mesiacov po autonehode (šoféroval som opitý, v aute som bol sám). Takmer som mal ostať na vozíku, no ani to mi nebráni v tom aby som si mal viac "ceniť" ten svoj život. Keď som mal tú autonehodu tak vtedy som o samovražde nepremýšľal, takže to bola skôr náhoda. Najlepšie som sa cítil asi keď som sa prebral v nemocnici, znie to divne ale vtedy by sa dalo povedať ma to na tom svete bavilo. Mám síce len 19 rokov a odžite svoje a stále mám pocit že mi to už stačí. Vždy som si vravieval že sa nedožijem ani 30-tky, no teraz mám pocit že bude lepšie ak sa nedožijem ani tej 20-tky - ostáva mi asi tak mesiac aj niekoľko dní. Takže najradšej by som bol keby ma šľahlo o zem, síce viem že to nebude len tak, a chcem tomu trochu pomôcť. Na záver nemám nikoho pre koho by som mal ostať, nemám prácu ani školu a v rodine to tiež nie je ono - a to všetko mi dáva pocit že ani neviem kto som, a o to väčšiu potrebu byť mŕtvy.

MARIQA

Niekedy má asi každý pocit, že to nie je tak ako si predstavuje, že každý hádže len polená pod nohy, pocity šťastia sa nedostavujú a chceme to zabaliť a hodiť flintu do žita.Mne pomáha , že sa doslova zažeriem do neakej aktivity (stratím pojem o čase )a popri tom stretnem ľudí, ktorý prehodia slovo dve, zažartujú a dajú pocit že im na mne aj záleží. Skús sa aj ty zamyslieť a uvidíš, že sú tu ľudia ,ktorý sú zvedaví na to ako sa cíťiš.Ľudia, rodičia, priatelia.......si prežil a to je podstatné.....aj tvoj úsmev môže pomôcť inému.....a svoj čas a silu skús pretaviť na zlato....držím ti palce

OULINKA

vsetko ma svoj dovod aj to preco si prezil havariu si tu a naber sil mozno prave ty mi mas pomoct prekonat moje velke problemy a tak zachranit aj moj zivot a nie zabit ma nezdavaj sa a mysli aj na inych

masja

Máš život pred sebou, tak sa naň pozeraj z tej lepšej stránky. Každý má občas pocit to "tu" zabaliť, ale po čase zistí, že na svete je krásne. Raz "tam" aj tak všetci pôjdeme, tak si to tu užime. Ver mi, ani ja momentálne nemám najšťastnejšie obdobie, aj mne sa chcelo umrieť, no na druhý deň to už nevidím také čierne. Aj na teba čaká niečo pekné, buď trpezlivý a teš sa zo života. Držím ti palce.

doubledog

potreba zomriet je pre niektorych ludi vcelku prirodzena.
na to sa odjakziva pouzivaju ritualy smrti a znovuzrodenia, pri ktorych k tomu dochadza v relativne bezpecnom prostredi a pod odbornym vedenim.

Genesis

no kedze som zastancom prezentacie reality tak ti mozem povedat ze nic ti nezaruci ze aj ked vyhladas lekarsku pomoc ze vsetko sa na dobre obrati

dnesna veda vie o depresii malo ... a o fungovani liekov na depresiu este menej ... jednoducho liecba depresia je metoda pokus omyl na niekoho liecba zaberie a na obrovske percento ludi nie a este im sposobi ine zdravotne problemy a je ich dost

takze mozno v 30 rokoch jedine co sa zmeni ze budes lutovat ze si sa nezabil uz v 20 tich

tak ci tak skus vyhladat lekarsku pomoc a nechaj si na sebe robit experimenty ono nemas moc co stratit ... osobne poznam ludi co chodia na psychiatriu roky vzdy chvilu dobre a funguju a potom sa tam objavia zas to znamena ze ich zivot je nieco ako drzanie sa pri zivote aj napriek liekom a psychoterapii

takže rozhodne bojuj aspon urcity cas a ak ani napriek tvojej snahe sa tvoj postoj k zivotu nezmeni tak sa zabi ... rozhodne nepocuvaj dristy veriacich ze na to nemas pravo .. veriaci v niektorych veciach jednoducho konaju proti ludskosti ... nechali by cloveka sa trapit aj keby mal nevyliecitelnu nemoc a umieral v obrovskych bolestiach miesto toho aby mu poskytli eutanaziu

dolezite je ze ked uz sa rozhodnes zabit aby si si mohol povedat ze si urobil vsetko preto aby si to urobit nemusel (teda aspon dost) jednoducho musis byt sam so sebou spokojny

lost

potrebujes zamestnat svoju mysel.

ta dvacka vyzera byt najdokonalejsou prilezitostou pre ciaru v tvojom zivote.

v 30 sa potom len zasmejes ake si mal stastie a ake haluze si robil, a ze si prezil (ta jazda)

a v 40 budes radit svojim detom aby nrobili to co si robil ty :)

not_alone

Navyse - nie si sam, vela mladych ludi ma pocit, ze nevie, kto je. Urcite je aspon jedna osoba, pre ktoru by si mal zostat nazive- ty sam a neverim, ze sa nenajde niekto, komu na tebe zalezi. A praca a skola - v 19tich sa s tym da urcite este nieco robit... :)

not_alone

Prichadza to vo vlnach,tak zrejme ide o depresiu (ci inu poruchu), ta moze mat okrem vonkajsich pricin aj vnutorne- endogenna depresia- a na to ti rady typu "vzchop sa a vaz si zivot" nepomozu, pretoze je to sposobene poruchami neurotransmiterov, ale psycholog a antidepresiva by mali. Som cisty laik, ale videla som zaujimavy dokument- Food Matters- da sa najst cez mustwatch aj s ceskymi titulkami, hovorili tam o zene, ktora mala take depresie, ze sedela cely den v kute, s nikym sa nezhovarala, tiez myslela na samovrazdu... A malo to tieto endogenne priciny, zacali jej experimentalne davkovat nyacin a upravilo sa jej to, zachvilu bola zasa fit... nikdy nie je neskoro vyhladat odbornu pomoc. Drz sa a neubliz si.

Genesis

tak na tvoj problem je lahke riesenie ... straci sa zabit ... ak to nedokazes tak skus psychiatriu ... tam na ludoch radi robia pokusy s antidepresivami :)

vhodne by boli skupinove terapie

a co sa tyka toho ze chces zomriet :) .. na tom neni nic divne ... tuzi po tom celosvetovo moooc ludi takze nie si ziadna vynimka