Cauko, ma niekto podobnu alergiu na chemikaliu PPD(P-phenylenediamine)ktora sa pridava do farby na vlasy?? Mam zle skusenosti s ciernou a hnedou farbou a najnovsie som mala strasnu reakciu aj na cervenu farbu.. cela hlava maximalne opuchnuta a stravila som 2 dni na infuziach v spitali. Existuje nejaka farba, respektive vyrobca farby ktory tam tu chemikaliu nepridava? Lebo uz som si robila prieskum, a nasla aj organicke farby a kazdy jeden odtien ju mal. Dost ma to prekvapilo lebo od organickej farby by som cakala ze bude len na prirodnej baze. Pritom mi bolo povedane ze sa to vyskytuje len v tmavych farbach. Dakujem vopred za odpovede, potesilo by ma ak by mal niekto podobnu skusenost a vedel poradit. :) pa
Alergia na PPD (P-Phenylenediamine) vo farbach na vlasy
Farba Igora Senea od Schwarzkopf Professional PPD neobsahuje. Najdi si salon, kde ju pouzivaju a vyskusaj. Mne sa osvedcilo nechat si den-dva pred farbenim urobit test citlivosti na konkretnu farbu.
Tery, na tejto stranke najdes farby bez spominanej latky, ja pouzivam farbu klasik, ale ta light je uplne bez alergenov, velmi dobre ju znasaju aj alergici, pozri si popripade odozvy v rubrike odkazy. je to farba, ktoru dostat vo vybranych lekarnach, ale ja si to objednavam z netu, lebo u nas ju nie vzdy maju a ja si k tomu vzdy priobjednam bud nieco z kozmetiky Locherber, alebo pripravky na vlasy - sampony, masky..... mam velmi dobre skusenosti. www.fiore-sk.sk
ja teda nemam skusenosti, ale skusala si aj hennu?