Cauko, ma niekto podobnu alergiu na chemikaliu PPD(P-phenylenediamine)ktora sa pridava do farby na vlasy?? Mam zle skusenosti s ciernou a hnedou farbou a najnovsie som mala strasnu reakciu aj na cervenu farbu.. cela hlava maximalne opuchnuta a stravila som 2 dni na infuziach v spitali. Existuje nejaka farba, respektive vyrobca farby ktory tam tu chemikaliu nepridava? Lebo uz som si robila prieskum, a nasla aj organicke farby a kazdy jeden odtien ju mal. Dost ma to prekvapilo lebo od organickej farby by som cakala ze bude len na prirodnej baze. Pritom mi bolo povedane ze sa to vyskytuje len v tmavych farbach. Dakujem vopred za odpovede, potesilo by ma ak by mal niekto podobnu skusenost a vedel poradit. :) pa
Alergia na PPD (P-Phenylenediamine) vo farbach na vlasy
Babyyy pomoc ja mam tiez alergiu na PPD a konecnaa... usi mam ako keby mi isli odhnit zo zadu....cela hlava ma svrbi a najhorsie na tom ze som si dala nafarbit obocko a konecnaaa
som vyhadzana cervenymi vyrazkami, usi mi mokvaju a zacinam mat pocit ze aj vlasy vypadavaju a to ich mam az pod zadok... poradte mi aku farbu si mam dat kde ta chujovina neni lebo ja asi umrem.. Inac aj na henu to mam :(
zuzi ja som teraz skusala Sayos ale hnedu, kukni sa na zlozenie.
Ja ked som si ju kupovala tak sa mi zdalo ze tam nic take nebolo..
ale farbila som potom nasledujucim sposobom:
nafarbila som si vsetky vlasy ale nie od korienkov, tak cca 3-4 od toho potom na poslednych cca 5min- som to natrela vsetko...
A alergia neprepukla, i ked som si pre istotu dala ditiaden.. :)
Pozrite si stránku s prírodnými farbami na vlasy SKUTOCNE BEZ PPD.
www.prirodnefarby.com
Ako baba , ktorej zistili alergiu na PPD, som sa dost venovala tejto teme...a hladala som nejaku, ktora nebude obsahovat tuto latku...ale nenasla som....aj henna,ci sanotin light,logona,colorianne prestige up, obsahuju ppd..napisu,ze neobsahuju, a pritom obsahuju toluen diamin alebo p-aminoazobenzene a ine podobne synonyma...Dopadla som tak,ze uz rok som bez farby, polovica hlavy odrastenej...no otras...a nadalej hladam farbu bez ppd :(
Ja s hennou nemám žiadne problémy, ono ak niekto nejakú reakciu aj chytí, je dobré zistiť si, čo je to za hennu, pretože rôzne značky, ktoré predávajú hennové farby, do henny pridávajú aj chémiu, ppd nevynímajúc a rôzne iné....
NUTRILUX - Farba bez AMONIAKU, bez parafenylendiaminu/ppd/, prírodná farba, rešpektuje vlasové vlákno. 100% krytie šedivých vlasov . Farba prináša vysoký lesk, hydratáciu a prirodzený výsledok. Nutrilux nieje len farba ale aj kozmetické ošetrenie. Bližšie info na www.luxus-style.sk
Vcera som skusala Hennu Hnedu,
uplne super bolo ze ma hlava nepalila a hovorim si ze i ked to nechytilo tak ako som chcela (velmi slabo) ze mam aspon pekne jemne vlasy..A teraz ma zacala pierna palit hlava a vyhodili sa mi v okoli cela uz male pruzgieriky..;((...
takze uz aj Hennu zavrhujem!!!
Ahoj Tery,
ja mam presne tuto alergiu na PPD..zacala mi jedneho krasneho dna farbou Schwarzkopf cerna alebo cienomodra.. no a cim dalej to je horsie viem ti povedat, ze Schwarzkopf ,palette Garnier, Syos, Wella, Loreal urcite neskusaj nimi som si presla a zakazdym som dopadla velmi zle :( niekde som citala, ze farby od Sante a Logona neobsahuju tuto zlozku, takze sa to idem vyskusat, su to prirodne farby tak som zvedava ako to dopadne ;)