Je vobec mozne aby toto clovek citil?

Príspevok v téme: Je vobec mozne aby toto clovek citil?
smutnadusa

Priblíž vám približne situáciu. dúfam že sa nájde niekto tolerantný a tento príbeh si prečíta.

Mám o dva mesiace 18 ale cítim sa ako keby som mala 5, nesmierne hlúpo.
Minulý rok bol pre mňa dosť zlý - opäť som sa nešťastne zaľúbila, flákala som školu, všetko aj to čo som mala rada som nerobila naplno. Potom mi moj známy kamarát dohovoril že to predsa takto nejde aby ma "jedna" (bolo ich viac) nešťastná láska nenaplnená takto deptala. súhlasila som a zmenila som určité veci. prestala som sa obviňovať za to že som škaredá, že ma nik nechce lebo som taká a začala som si viac dôverovať. ale tak je to opäť. nič podnetné to nespôsobilo jednoducho som spozorovala že asi si nahováram že som na tom lepšie lebo nech som v spoločnosti kohokoľvek, akejkoľvek baby, podvedome cítim že som akoby niečo menej. ani si to neuvedomujem v danom momente ale takto keď sa nad tým zamyslím je to tak...nechápem to, nechcem to, chcem sa toho zbaviť ale neviem ako? čo mám urobiť aby som sa NECÍTILA ako vyvrheľ? ........

Ešte vám poviem na záver jednu vec ktorá sa mi stala pred rokom aj čosi.
Išla som práve z posilky.Obďaleč stáli dvaja chalani približne v mojom veku. Pozerali sa na mňa už zďaleka.Keď som prešla okolo nich aby som si pozrela autobus, jeden z nich utrúsil: No tak toto fakt nie...a ten druhý sa začal smiať.
Z toho ako sa na mňa aj potom dívali usudzujem že to bolo na adresu mojho zovňajšku. Chápem, že nikto keď ide z cvičenia nevyzerá nijak úžasne...ale....

Ani neviem čo som tým chcela povedať....

xy:)

vies, mnohi ludia co vyzeraju sebavedome taki nie su, tiez sa mozu citit tak ako ty, ale nedaju to najavo. a k tomu zovnajsku, vies, tu nezalezi, ci si pekna alebo skareda, debilne poznamky tu ludia budu o tebe trusit non stop (ked mas nejaky vidielny nedostatok, budu o tom hovorit naschval tak, aby si to dobre pocula, no a ked si pekna, budu vyblakovat i tak). bud ich zignorujes, alebo ich vratis, nerob si z toho tazku hlavu. tebe moze byt jedno, co ostatni hovoria. no a co este.. vies, no co z toho, ked je niekto pekny, ale blby. krasa je relativna. co je pekne pre teba, nemusi byt pre mna. a naopak.

mamka777

smutnadusa-
ako sa hovori: Trpezlivost ruze prinasa :)))
Ale ver ze je horsie ked ten vztah uz mas, veris ze to bude dobre, citis sa ako v nebi, kazdemu vravis aka si stastna a potom pride kruty pad, ako ked len dufas ze chlapec ktory sa ti paci sa do teba zalubi a nakoniec je s inou..
Mne vela ludi vravelo, ze Ten, pre ktoreho places si tvoje slzy nezasluzi, pretoze ten ktory si ich zasluzi by ta v zivote nerozplakal :))) take zlate porekadlo. A ako napisal aligon, kazdy vidi krasu inak, pre kazdeho slovo PEKNA znamena nieco ine.. A ja ti poviem ze kazdy sme svojim sposobom krasni :))) A z tvojich slov usudzujem, ze si inteligentna a mas dobre srdiecko, a to je ovela cennejsie, ako vonkajsia krasa a prazdna hlava :))))
Vela stastia do buducna a hlavne sa usmievaj, stale.. Pretoze nikdy nevies, kto sa moze zamilovat do tvojho usmevu :))))

smutnadusa

Ďakujem vám za odpovede,veľmi ste ma potešili a povzbudili.
Trošku upresním to čo som napísala predtým, ja som vlastne ešte ani vzťah nijaký nemala. Keď som napísala, že nešťastne zaľúbená, znamená to, že dotyčný si vždy našiel inú alebo nečinnosťou oboch to stroskotalo. Minule som si povedala, veď čo, za to nič nedám a prvý krok k zoznámeniu prinajmenšiom som urobila ja - teraz sme len kamaráti a k ničomu viac ani nedošlo, preto čakám. Hovorí sa, že na dobré sa dlho čaká ale chvíľkami mám pocit, že všade je život, len ja stojím na mieste. Budem sa snažiť si to dať v hlave trošku dokopy a netrpieť tým komplexom menejcennosti...ešte raz vám ďakujem :)

aligon

smutnadusa nic si z toho nerob. Kazdy vidi krasu inak a okrem toho snad nebudes brat vazne reci nejakych drzych frackov,ktori najskor ani nedokoncia skolu. Pozri napisem ti napriklad svoj priklad,ja som bol na zakladnej,ale vlastne aj na strednej,dost chudy,utlej postavy,baby mi hovorili,ze som menstruacia prirody :) No napriek tomu som sa vzchopil,zacal som sportovat,verit si....takze sprav to iste,hlavne si ver a bud sebaista.Take zeny vela dokazu a su pritazlive pre mnoho muzov

goccia

mam jednu strasne peknu kamosku, a ta mi povedala, ako nejaki chalani vonku tiez na jej adresu utrusili poznamku o tom, ako strasne vyzera. takze by som to nebrala ako objektivne hodnotenie. kazdej babe sa to moze stat a je uplne jedno, ako vyzera.

mamka777

smutnadusa-tak ja ti teraz poviem moj pribeh:
Nikdy som nenasla chlapca s ktorym by mi to vydrzalo viac, nez mesiac a 3tyzdne. Vzdy som si myslela ze tentokrat to bude ten pravy, o to vecsie bolo sklamanie ked ma nehal. Kamoskam som zavidela ich vztahy, ako dlho spolu vydrzali. Vzdy som mala par kilov navyse, nemohla som si dovolit dvojdielne plavky, ani minisuknu, po nohach som mala nejaky tip vyrazok, takze ani kratke gate neboli moc sexi. Citila som sa ako vyvrhel spolocnosti, pretoze kam som prisla, vzdy som videla nejake osoby ako si suskali, pozerali na mna a smiali sa. Najhorsie bolo, ked som s kamaratkou isla do Tesca, za nami sli chalani a jeden utrusil poznamku: Ten nalavo to je ale zadok.. Ta poznamka patrila mne, potesilo ma to az do chvile kym nedodal: Z toho by sa sralo...A strasne sa zacali smiat. Ani si nevies predstavit ako mi bolo trapne... Pred skoro 2rokmi som spoznala jednoho chalana. Dali sme sa dokopy, ale na druhy den si to rozmyslel, preplakala som cely vecer na zachode v jednom bare u nas,a vravela som kamoske ze som nemozna, ze si nedokazem nikoho najst,ze aj jej zavidim jej skoro 5rocny vztah. Kamoska ma utesovala, ze to bude dobre, ze si urcite najdem ineho,lepsieho.. Tvrdila som jej ze nechcem ineho len jeho, ze on je to najlepsie co mozem chciet. Este v ten vecer som sa s nim stretla, ospravedlnil sa mi, vysvetlili sme si to. A ako sa mi zije teraz? Nemozem sa vobec stazovat, s tym dotycnym chalanom sme spolu skoro 2roky, cakam nase prve babetko, a riesime otazku byvania :))) Takze hlavu hore moja, aj na teba sa usmeje stastie, to moje sa na mna usmialo az ked som mala pred 20. narodeninami :)))
A ako sa hovori: Nikdy neni tak zle, aby nemohlo byt este horsie.. Niekoho to nepovzbudi, ineho zase hej, ale proste je to pravdive :)))
Drzim palceky, aby si sa konecne zacalaschuti usmievat a aby si konecne nasla svoje stastie :))) Mozno ho mas rovno pod nosom, no ty ho hladas inde :)))

taiko

Ja to zoberiem tak systematicky:
1. pocuj smutnadusa, mala by si zacat tym ze sa nazves veseladusa. Uvidis ake takato mala zmena pristupu prinesie ovocie.
2. nestastne sa zalubit neda. Co Ti nebolo fajne ked si bola zalubena? Myslim, ze hej. Krutila sa Ti hlava a na vsetko si sa usmievala. Fesak sa Ti pacil, aj Ty jemu, bola to parada. Potom to skocilo. No a co, vsak kazdy kolotoc raz zastavi. Neboj, este budu nejake kolotoce a potom pride horska draha a na nej budes s nejakym fesakom az do smrti. Ak ked nie az do smrti, tak sa chvilu po lunaparku poprechádzas sama a mozno nastupis na inu horsku drahu.
3. mamelukov na zastavke bude este kilometer. Ked sa budes zapodievat kazdym, tak sa zblaznis. Nechaj ich tak, nech sa smeju. Obvykle su taki ludia hodni lutosti.
4. Ked mas nejaky taky vnutorny pocit menejcennosti, postav sa pred zrkadlo a spytaj sa kto ma ten pocit, ci je to ta, ktora sa pyta, alebo ta vnutri teba. Ono ste totiz minimalne dve. (ako dokaz ponukam fakt, ze si sa uz urcite sama seba na nieco pytala) :-)
5. Neviem ako vyzeras, ale clovek naozaj nemusi byt miss, aby mal sebavedomie a charizmu. A ako tu napisala lochneska prisera. Sebavedomi ludia s charizmou pritahuju inych, nie ti co disponuju bezduchou krasou.
Nuz odo mna "len" tolko

ta3

suhlasim s Luciou, fyzicka krasa nie je vsetko, ako hovori jedno stare ale mudre porekadlo, ze z krasnej misy sa nenajes ked je prazdna, verim, ze reakcia tych dvoch chlapcov spred roka nepridala na Tvojom sebavedomi, ale povznes sa nad taketo poznamky, ich reakcia svedci iba o ich malosti a plytkosti, tito dvaja a im podobni hladaju iba krasnu pipku na pobavenie do postele, ale na nic viac a Ty predsa o taky zaujem nestojis, si este velmi mlada, sklamania v laske patria k Tvojmu veku, neboj sa, casom urcite stretnes svojho princa, ktory Ta bude mat rad taku aka si, preto, aka si ako clovek a nie preto ako vyzeras, kazdy rozumny muz vie, ze vonkajsia krasa je pominutelna, kym vnutorna je trvala hodnota, ktora predci vsetko vonkajsie trblietave pozlatko, takze Smutna dusa, nemusis byt az taka smutna, si inteligentne dievca, ktore sice mozno nevyzera ako modelka, ale ktore urcite ma co ponuknut, takze usmej sa trosicku a okolie Ti Tvoj usmev vrati spat

lochness

heh, taky pocit poznam, ja som tiez vela krasy nepobrala a casto som sa citila presne ako ty, hlavne na gymku - akoby som bola nieco menej, aj ked mi to nikto nedaval najavo (az na par blbych chalanov z triedy ale ti ma az tak nezaujimali, slo skor o moj pocit)... kamosky som sice mala, aj jednu dost dobru, ale stale som sa citila menejcenne..

dlho som mala mizerne sebavedomie, ani neviem co sa vlastne zmenilo, myslim ze to bolo zmenou prostredia - odisla som do vacsieho mesta na VS, nasla si privat a spoznala novych ludi a u nich som zacala na novo... zacala som dbat viac o svoj vyzor, pouzivat jemny make-up a take veci, ale islo asi hlavne o spravanie... sem tam som este mala pocit, ze som nieco menej a ze som sa 'votrela' do partie kamosiek, ktoru teraz mam, no raz mi jedna z nich tak mimochodom povedala, ze ona ma pocit, ze to skor ony sa 'pridruzili' ku mne, ze ja som ich vzala k sebe... tak som si uvedomila ze nie som nejaky vyvrhel co sa k dakomu prikmotril, ale ze niekto naozaj vyhladaval moju spolocnost...

teraz sa citim v pohode, viem ze ma okolie ma rado, povazuju ma za veselu osobku ktora pomoze kedy moze a to mi dodava aspon kus sebavedomia... mam aj priatela s ktorym som uz par rokov a tiez mi pomaha, aj ked som nikdy nebola nejaka nervova troska krciaca sa sama v kute, no s mojim sebavedomim to bolo vzdy nic moc a on mi ho stale upevnuje a dodava :)

takze - ak ti niekto nieco povie alebo naznaci, ako ti chalani, absolutne to ignoruj (aj na mna sem tam mali nejaki okoloiduci idiotin poznamky ale taki ludia pre mna nic neznamenaju a to si musis uvedomit aj ty)

ak sa ti nieco na sebe nepaci, skus to zmenit, ak to chces a stale si pripominaj veci ktore su na tebe dobre.. pripominaj si ze si clovek ktory je jedinecny a aj napriek chybam uzasny, znie to sice ako klise ale ked si to naplno uvedomis hned sa budes lepsie citit :) hlavne je ignorovat nekonstruktivnu kritiku a nepripustat si urcite veci k srdcu... :)

zvedavko

A ked si mala chlapcov tak znamena, ze uplne skareda nie si len ti to s nimi nevyslo takze nesmies sa polozit hned prvy prvom vztahu alebo preto, ze sa nejaky idioti smiali na zastavke. Pokial si ich isto nepocula o co slo tak si to len môzes domyslat to nie je dobre, ze si prave domyslas veci, ze to bolo na tvoju osobu. Hlavu hore dievca nikto nie je dokonali treba sa zmierit s tym co sme lebo len tak budes vyrovnanym clovekom a nic ta len tak nerozhadze. A suhlasim s dievcatami co napisali :) tak sa drz