Ahojte,viem,ze je tu uz plno otazok ako zdravo schudnut, no aj tak by som rada s niekym "pokecala" o mojom probleme.snazim sa dat dole nejake to kilecko, uz dlhsiu dobu(pol roka) sa stravujem 5x denne, snazim sa vyvazit bielkoviny a zeleninu, bola som aj v centre kde mi povedali ako sa stravovat.do leta chcem dat dole do 10 kg, aj keby bolo menej,budem sa tesit, chodim 2-3 do tyzdna cvicit, snazim sa vynechhavat vytah a vela chodit peso, napriek tomu to ide strasne pomaly,ale strasne, citam vsetky clanky o strave a pohybe, robim vsetko ako mi radili vcentre a aj tak to ide pomaly a mna to pomaly ale iste demotivuje :( preco to tak je?
Nedari sa, preco?
ahoj Alex265
vazne som brala tie tabletky, vlastne mi ich poradil manzel, asi sa uz nemohol na mna pozerat :)), chudacik :). Myslim, ze to urychlilo chudnutie, ale ci isto, tak to neviem....
Mozno som chudla len cvicenim a mensim prijmom stravy, fakt neviem, lebo ked som si ich znova kupila (uz "vylepsena receptura"), tak som neschudla nic. Tak radsej to neskusaj, aby si zbytocne neprisla o peniaze.
Ked sa drahemu postazujem, ze pomaly chudnem, tak mi povie, ze je to uz lepsie, doda mi chuti do cvicenia. Lebo dobre sa to pocuva, aj ked to mozno nie je pravda a on dufa, ze to nevzdam,:). TAK TI DRZIM VSETKY PALCE, ABY SA TI DARILO V CHUDNUTI I V TOM OSTATNOM.
ahoj Airam7
nevzdavam to, len som netrpezliva :) ale vydrzim, ak som prekonala prve 2 mesiace tak uz to bude ok, len to ide pomaly, neuveritelne pomaly, ledva 2,5 kg mesacne :( ak sa mozem spytat, naozaj si brala tabletky na chudnutie? existuje vobec nieco co naozaj dopomaha k zlepseniu postavy? lebo ja sa bojim,ze je vsetko len reklama.tiez by som chcela nieco vyskusat, len aby sa to konecne pohlo, viem,ze sa k tomu musim hybat a zdravo jest, to aj robim, len keby to islo trosicku rychlejsie, bojim sa,ze do leta nebudem mat ani o 5 kg menej, fakt to ide pomaly :(
Niekomu sa mozno zda, ze moja vaha je na tu vysku velka, ale ked budem mat povodnych 76-77 kg, bude to akurat. Mam chlapcensky typ postavy, a mala som aj 73, ale to som vyzerala hrozne. Aj ked vsetci mi vravia, ze po 5 detoch vyzeram vyborne. Ale ja chcem spät 76 kg. :)
bubblinka, ja nechcem s tou delenou stravou skoncit a ona nie je ani taka striktna, ako ju mozno poznas ty, je to skôr to, co vyhovuje môjmu telu, na co som prisla, je to taky môj zivotny styl. a citala som stranku mira veseleho. odtial mam aj ten pitny rezim, myslim, ze tam su celkom dobre rady.
Airam7: skoda ze si si nezobrala z tej stranky aj nieco viac ako len recept..su tam skvele clanky o chudnuti, skor by som skusila to pretoze ked zas skoncis s delennou stravou budes tam, kde si zacinala :(
Ahojte vsetci pritomni, pridam zopar svojich skusenosti. Mam 35 r. 175 cm a 82,5 kg. Na konci januara som mala 85,5 kg. Pred 1. tehotenstvom som mala 76 kg a po poslednom 5. som mala neuveritelnych 90 kg. To bolo v r. 2005. Za necely rok som schudla takmer 16 kg. Bolo to cvicenim, menej jedla a trochu mi pomohli aj tabletky na chudnutie. V novembri 2005 som sa dozvedela o delenej strave,tak som to skusila. Kila mi sli dole rychlejsie. Ked som zacala znova normalnu stravu, tak som pribrala. Drzim ju doteraz, bolo mi tazko zvykat si na to, ale teraz mi to pride uplne normalne. V decembri vlani som si povedala, ze delenu vynecham, snad uz nepriberiem. Ale omyl. Za dva mesiace som pribrala zo 77 na 85, samo, boli tam aj vianoce a kolaciky :). Tak od posledneho januara som zasa na "mojej" delenej strave, k tomu som pridala pitny rezim,(nie zeby som ho predtym nemala, ale pijem trochu viac ako predtym) asi 3,5 - 4 l cistej vody, jem len 3xdenne, skusala som aj 5x, ale to mi nerobilo dobre, aj ked som jedla v malych davkach, no a hlavne cvicim 5x do tyzdna min. 50 min. az 65 min.Je v tom 20 min. aerobiku na zahriatie, 10 min. rotana, 10 - 15 posilovania brucha a ruk, zvysok na orbitreku 10 km. K tej strave, asi 2 tyzdne nejem biele pečivo,(aj ked som asi 2x zhresila), na ranajky si davam,doma v pekarnicke robeny, celozrnny chlebik zo stranky -odkaz odstránený- ten mi zachutil. Jedavam ho len na ranajky, lebo potom si chcem pochutit aj na inom :)). Uvidim, ako to pojde dalej.
A Alex265, nevzdavaj to, aj ja som bola nestastna, ked ani po 3 tyzdnoch sa moja vaha nezmenila, ale pevna vola vsetko zdola :)
tak to aby som zacala s tym cvicenim
zle si ma pochopila ja sa nevysmievam :) len proste mi pride velmi drasticky ten jedalnicek nechapem ako ho mohli navrhnut odbornici :/
mozno mas aj spomaleny metabolizmus neviem...
a k tomu cviceniu mne hovorila trenerka ze ludia co cvicia pravidelne chudnu tazsie nez ty co len zacali cvicit a nikdy necvicili
tak, tak, nie kazdemu sa dari tak rychlo schudnut, ci nepribrat i ked viem, ze pri diete je velmi dolezity pohyb, ale ani ten nie na kazdeho funguje rovnako
taky jedalnicek bol len prve 2 tyzdne, k obedu sa mala jest aj polievka(zeleninova) a kusok chcleba(alebo si dat ten chlieb na olovrant)takze sacharidy boli v nom, len ja som ho nejedla uz poobede, teda nie vzdy.potom sa uz pridalo ovocie a bola aj ryza,len sa nekombinovala s masom.tolko k sacharidom.co sa cvicenia tyka, pisala som, ze chodim na zumbu 2-3x tyzdenne a doma sama cvicim len ak nikam nejdem.dokopy cvicim priemerne 5x do tyzdna ked sa to tak vezme.tebe by mozno islo 5 kg dole, mne nejde nic, preto hladam radu, tak sa prosim nevysmievaj mojmu jedalnicku alebo tomu ako cvicim.hladam pricinu,preco to stoji, nie vysmech od druhych :(