Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Zub múdrosti

Príspevok v téme: Zub múdrosti
Michaela112

Ahojte. Veľmi ma trápi môj zub múdrosti. Už som si myslela, že vyrástol a však od soboty ma pobolieval znovu a dnes je to také neznesiteľné, že už neviem, čo robiť. Tabletky nepomáhajú, zajtra idem ku zubárke, ale bojím sa, že ho vytrhne. Máte s tým niekto skúsenosti? Veľmi to bolí? A čo nastrihávanie, pomôže to? Už som tam raz s ním bola a povedala len, že s tým nemôže nič robiť, že musím trpieť. :( Najhoršie je, že o týždeň ma čakajú písomné maturity a vôbec sa nemôžem sústrediť na učenie. :( Ďakujem za odpovede...

Jaja7

Zuby múdrosti u mňa sú osobitnou kapitolou. Každým rokom sa ozvú, pobolia cca týždeň a potom prestanú a život ide zas ďalej..

frederi

Ja mám 11 rokov a mne sa tlačí zub mudrosti a tlači sa mi zo sankou keď hovorim strašne to boli a žiadne lieky nezabraju mamina mi hovori že to musim pretrpeť ale to sa nedá lebo to ukrutne boĺí nemáte niake rady ?

Andrejka 44

Do 14-tich rokov ti majú dorasť alebo začnu rasť sedmičky a v 16 sa ukažu osmičky rastu asi do 18-tich

Vandi1

Prosím Vás ja mám 12 rokov a akurát sa mi prerezáva 8 a dosť to bolí, je to normálne v 12? zo zubárov mám panický strach

adolf

Dobrý deň. ja mám taký problem.
Pred chvíľou som došiel zo zubara. Robila mi jeden zub, a medzi rečou som sa jej posťažoval že ma poslednu dobu častejšie boli cela ľava strana zubov skoro celá, 2 znich mam blombovane na tej lavej strane a zvyšok su zdravé, pýta som sa jej či to nemôže byť kazom, pod plombou alebo čo, tie bolesti su nešpecifikovane niekedy to 2 mesiace vobec neboli a potom pride tyžden
kedy ma začnu bolieť skoro všetky na tej lavej strane. neni to až taka silna bolesť, ale nič prijemne to neni.
Povedala mi že na pravej aj na ľavej strane HORE mi rastú 8 mičky zuby mudrosti. ale nijako sa neda ovplivniť kedy mi vyrastú konečne. lebo zatial tam nevidno nič, iba ako keby"opuchnute dasno".. To mam teraz akože trpieť tie bolesti?

simka111

Ja mam 4 zuby múdrosti ešte neprerezané a niekedy ich normalne cítim. Ked som v zime a pridem dnu do tepla, citim tlaky na dasnách, niekedy ma aj bolia ale je zaujímavé ako cítim že pod dasnom sú... mám až pocit, že mi tie dasna vibrujú... :), dúfam že mi nepôjdu všetky naraz... :(

Eva531

Lussinda - ak citis problem, zajdi k zubarovi a trvaj na tom, ze chces ist na panoramaticky rontgen celeho chrupu a okrem toho si chces dat urobit podrobny snimok toho miesta, na ktorom citis problem. Ak ti to zubar neumozni, najdi si ineho zubara, ktory to pre teba urobi. U niektorych ludi mozu narast aj nadpocetne zuby, jednoducho, ze na mieste, kde bola predtym osmicka, vyrastie devina, ale to je velmi zriedkavo sa vyskytujuci problem. Niektorym ludom zase narastie menej zubov. Stava sa napriklad, ze niekomu vobec nenarastu dvojky (mala som taku spoluziacku na ZS, mali to v rodine) a niekomu zase vobec nenarastu osmicky. Rontgen ukaze, ci ti naozaj rastie novy zub na tom mieste, na ktorom citis problem, alebo je to iba zle vykonana praca toho, kto ti tu osmicku trhal, pozostatky korena, pripadne zapalovy proces v dasne, ci problem na koreni sedmicky, z ktoreho by sa mohol vyklut hnisavy vacok na koreni sedmicky... Clovek nikdy nevie, zajdi s tym k zubarovi. Cim skor, tym lepsie.

kleopatra4589

lussinda

Pochybujem, ze by mohol vyrast este raz zub, ktory uz davno nemas.. Mohlo sa stat, ze ti ho zle vybrali... mas ho vytrhnuty, alebo chirurgicky odstraneny?? Ja mam tri osmicky vyrezane a jednu vytrhnutu.. ked mi ju vytrhol, tak mi to tam dost kontroloval- napriklad som si musela stalcit nos a silno fuknut :) Vysvetlil mi to ty, ze niekedy sa stane, ze sa zub vytrhne zle a ostane tam kusok korienkov, co by mohlo robit v buducnosti neprijemne problemy.. tak neviem, urcite s tym zajdi k zubarovi..