Nárok na stravné lístky

Príspevok v téme: Nárok na stravné lístky
konvalinka 6

Prosím poradte mi kto zo zamestnancov ma narok na stravne listky. Ci aj brigadnik pracujuci na dohodu alebo iba staly zamestnanec. A ci je mozne aby zamestnavatel rozhodol o tom ze listok bude vyplacat az po odpracovani 7 hodin a nie po 5tich tak ako doteraz.
Vraj sa tak rozhodol podla "internych predpisov" to sa moze???

Darla

ste tu niekto zivnostnik? podla tohto: www.obedujtezadarmo.sk si mozem z dani odpocitat az 4,20 eur na pracovny den. Ked mam listky v hodnote 3,9 tak asi iba tych 3,9 vsak? Tym padom tento rok objednavam uz za 4,20 :)

caysi70

ahojte. firma mi kráti diéty na7,90eura, cestu vlastným autom mi platí 0,05eura od km čo je málo,ako to mám napadnuť aby som dostal čo mi patrí

misatko19

Dobrý deň.Chcela by som sa spýtať,že ako to je s gastráčmi.pracujem na HPP a v našej firme sa menil majiteľ.ten starý mi nedával gastrolístky.mám zmluvu na minimálnu mzdu.ako mám od neho vymáhať, aby mi dal tie chýbajúce gastrolístky? Ďakujem

udržbar28

Prosim o radu,mne zamestnavatel gastrače vobec nedava a pracujem u neho už šest rokov na zmluvu neurčito ako udržbar.Rodim niekedy aj dvanacky,čo by som mal urobit aby mi daval listky alebo nejaky prispevok na stravu.

rony26

odvolaj sa na § 152 ods.6 Zákonníka práce, ktorý stanovuje zamestnávateľovi povinnosť poskytnúť zamestnancovi finančný príspevok na stravovanie v adekvátnej výške, v prípade "ak zamestnanec na základe lekárskeho potvrdenia od špecializovaného lekára zo zdravotných dôvodov nemôže využiť žiadny zo spôsobov stravovania zamestnancov zabezpečených zamestnávateľom"...ak Ti teda vhodnú stravu nevie zabezpečiť vo vlastnom alebo v inom stravovacom zariadení, môže tak učiniť formou stravovacích poukážok alebo už spomínaného finančného príspevku

CICA

PO operačnom odobratí časti hrubého čreva ,mi Gastroatď.dal potvrdenie -"nedoporučujem stravovanie v závodnej jedálni".Mne závodna strava nerobí dobre.Zamestnávatel mi nechce uznať stravne lístky.Má na to nárok!Poraďte mi prosím ďalšie kroky.
ďakujem.

sio

Jedneho casu som pracoval pod firmou DU-MI nasledne premenovanej na FI-MI. Bola to kontraktna firma pracujuca pod taky zavod ako je volkswagen slovensko!!! Pracovali tam ludia co tahali 16 hodinovky a nedostavali stravne listky nasledne po zmenach vo firme dostali po jednom listku.Situacia sa urcite nezmenila ani teraz ked tam nepracujem -tym chcem napisat ze na Slovensku je vsetko mozne.Nedaj sa nech ti zabezpecia stravu alebo daju stravny listok ale to by oni nemali na hromadne nakupy po hypermarketoch.Rakovina na vsetky svine !!!

talentmania

Tak uz to povedala vcera zamesnavatelovi az bola vraj prekvapena.Vsetko vraj bude vyriesene.No snat ano ale asi by si to uz nedovolili.Tak ale vraj bol uplne v pohode a ked som sa jej opytala ze ako ti to vysvetlil ze preco do teraz nemala stravu alebo gastrace tak vraj len tak bol prekvapeny ze jaaaaaj vy nemate gastrolistky?Jasne nieje problem :0)

rony26

skoda, mohla sa vo vlastnom zaujme o tom so zamestnavatelom porozpravat uz ovela skor, nie po pol roku
vypoved sa nedava len tak z rozmaru, tu sa musi zamestnavatel tiez riadit ZP a ten mu jasne vymedzuje za akych podmienok k nej moze pristupit...okrem toho ak by vypoved dostala tak sa pracovny pomer konci az uplynutim vypovednej lehoty, ktora je v jej pripade dvojmesacna...je to priestor na hladanie novej prace...ale to nechcem malovat certa na stenu, podla mna sa dohodnu a nebude to take dramaticke...ja osobne by som sa v jej pripade uspokojil s tym, ze by mi bolo zabezpecene stravovanie od tohto casu (na tom by som trval) a spatne by som to uz neriesil...kazdopadne napis ako to dopadlo