Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nárok na stravné lístky

Príspevok v téme: Nárok na stravné lístky
konvalinka 6

Prosím poradte mi kto zo zamestnancov ma narok na stravne listky. Ci aj brigadnik pracujuci na dohodu alebo iba staly zamestnanec. A ci je mozne aby zamestnavatel rozhodol o tom ze listok bude vyplacat az po odpracovani 7 hodin a nie po 5tich tak ako doteraz.
Vraj sa tak rozhodol podla "internych predpisov" to sa moze???

beskyd

uplne presne ako pise rony.
.
akykolvek interny predpis je zavazny len vtedy ak je v sulade so vseobecne zavaznymi pravnymi predpismi, v tomto pripade tu uvedeny interny predpis odporuje zakonniku prace lebo zamestnanec v pracovnom pomere (nie dohodar) ma narok na stravne akonahle odpracuje v ramci zmeny viac ako 4 hodiny. daj mu pisomnu vyzvu s uvedenim dikcie § 152 ZP, nechaj si potvrdit podanie a ak sa to nevyriesi, daj podnet na inspektorat prace aj tam priloz tu vyzvu aj pripadnu odpoved. inspektori su povinni zachovavat mlcanlivost o tom kto podnet podal a o obsahu podnetu.

rony26

narok maju zamestnanci pracujuci na pracovnu zmluvu, ktori odrobia v ramci pracovnej zmeny viac ako 4 hodiny...zamestnanci pracujuci na dohodu o vykonani prace ci brigadnickej praci studentov nemaju zo zakona narok na zabezpecenie stravovania...zamestnavatel vsak moze rozsirit okruh osob, ktorym stravovanie zabezpeci...ten narok na stravny listok po 7 hodinach je v rozpore so zakonnikom prace, ktory je nadradeny nad akekolvek interne predpisy, cize nie je mozne aby sa tak rozhodol