Mam29 rokov a mam strach asi zo vsetkeho, bojim sa vsetkych chorob si ktore existuju mam z nich panicky strach, mam strach zo smrti. Vzdy ked idem k lekarovi iba na injekciu mi behaju po rozume hrozne myslienky ze aj pri tej injekcii umrem, odpadnem, ze mi daju vzduchovu bublinu do tela. Viem, ze si poviete ze som divna, ale ja uz dakedy ani nevladzem. Najviac sa bojim ed ma nieco boli a hned vidim len to najhorise a tie najzavaznejsie choroby, bojim sa taktiez o svojho manzela a o sovje deticky dve. Co mam robit? Viem, ze by som mala navstivit asi psychiatra. Chceli sme aj tretie babatko, ale bojim sa ze to nezvladnem, ze umrem pocas tehotenstva alebo pri porode. Mam panicky strach zo vsetkeho a uz ani nespavam iba placem a bojim sa a strachujem o seba a moje zdravie a zdravie blizkych lebo chcem byt s nimi stale. Viem, som hodna mozno na psychiatriu ale uz si neviem pomoct stale ma chveje doma a teraz ma uz aj pichava pri srdci a bojim sa vsetkych asi chorob co existuju. Bojim sa bolesti ked mam nejaku bolest tak placem cele dni a dostavam sa do depresii a uzkosti.
Mam strach takmer zo vsetkeho
mirinka - ved ja odkedy rozmyslam negativne som ozaj zacala byt chora, zacalo to panickou poruchou a potom mi uz bolo vsetko, keby som mohla, cely den prelezim v posteli, lebo nevladzem, zobudim sa na to, ze nevladzem ani vstat, len by som spala a kaslala na cely svet
Lulu2011, ja tiež chodím po vyšetreniach, mala som problémy so štítnou žľazou, ale tá je už v poriadku, chodím tiež ku kardiológovi, aj po teh stránke som v poriadku, na poslednej citológii mi zistili P3, mala by som íšť na konižáciu, ale strašne s toho bojím, namýšľam si tie najhoršie scenáre. Neviem, ako si mám pomocť, tiež už rozmýšľam nad psychiatrom :-(
ja tiez, casto sa mi javia najhroznejsie scenare ohladom chorob, zaslo to tak daleko, ze som si davala robit vysetrenia, dokonca si dala robit test na aids 2 x nie som promiskuitna, to bolo davnejsie, ale proste mam pocit, ze mi moze byt vsetko, velmi preto trpim
natusa42 - más pocit, že psychologička nepomohla? čo nám teda pomože? ako sa z toho dostať? Ja som už na dne, neviem sa na nič iného sústrediť, som večne napatá, neviem si pomocť. Od utorka do dneška, teda za 2 dni umreli 2 ľudia z kruhu mojich známych, aj to ma hrozne položilo :-(. Už si aj namýšľam :-(
fuha ,ľudia moji :(:(
ja prežívam to isté,a je "fajn " vidieť,že v tom nie som sama...:( i ked to nikomu neželám,
ja som bola v detstve ťažko chorá,a doteraz sa z toho neviem akosi spamätať,utrpela som psychickú i fyzickú trauzmu a teraz si myslím,že som hypochonder,pichne ma v päte a ja si myslím,že umieram :( alebo ked idem okolo nemocnice mám zvláštny pocit,čo najdalej odtiaľ,alebo dokonca ked idem na krv,alebo injekciu-tak vždy odpadnem zo strachu,som neskutočne krehký a citlivý človek,bojím sa,že sa raz "rozbijem " -psychologička mi nepomohla :(
Aj ja mám ten istý problém, mám strach zo smrti, strach z chorob, z lekárov a nemocníc. Tiež myslím len to najhoršie, ak ma niečo zabolí a strašne tým trpím, nedokážem sa toho strachu zbaviť. Ak niekto z rodiny alebo známuch ochorie, nedajbože umrie, hneď sa toho istého obávam aj ja. Niekedy nemám silu už ani medzi ľudí ísť. Prosím pomožte, ak ste niečo podobného zažili, ako ste sa toho zbavili? Mimi
aj ja mám rovnaký strach
lenka, trpis uzkostnou poruchov, da sa vyliecit, len treba zajst za odbornikom. Naco sa zbytocne trapit? Ja som zazivala to co Ty, potom som sa liecila a to, ako zijem teraz sa so stavom pred tym neda porovnavat.
skus si precitat toto:
www.zdravie.sk
baby, tym si strasne ublizujete. Vy sa stresujete a to nema vyznam. Asi bude skutocne dobre, ak by ste zasli za odbornikom, lekarom na dusu ;-). Svoje negativne vlny potom prenasate na druhych, ktori si ani nemusia zasluzit toto vsetko znasat. Hlavu hore, pozitivne mysliet, usmievat sa a pripominat si, co je na vas a vasom okoli dobre, a nie zle ;-).