Konizácia - mate skusenosť?

roks

ALEXA 222 AHOJ PACIENTIK,SOM RADA ZE TO UZ MAS ZA SEBOU A PREPAC ZE SOM SA DLHO NEOZVALA,ALE UZ MAKAM V ROBOTE A V TYCH HORUCAVACH CO TAM MAME NEVLADZEM ANI ROZPRAVAT. JA SOM ZATIAL OK V JULI IDEM NA ONKOLOGIU NA VYSETRENIE,DUFAM ZE UZ NIC NEBUDE.BOL MA V ROBOTE POZRET AJ DOKTOR CO MA OPEROVAL,TAK SA MI TO RATALO AKO TA ROZREZALI Z HORA DOLE CI Z PRAVA DO LAVA.LEBO MNA OD PUPKU DOLE A STEHY MI NEDALI TO SA MI VSTREBALO SAMO.JAZVU MAM AKO SVET ALE NEVADI TERAZ SI TO UZIVAM,CHODIM NA NASU CHATKU,ZAJTRA GRILUJEME Z ROBOTY TAK SA IDEM TROSKU ZABAVIT.PO PSYCHICKEJ STRANKE SOM AZ MOC DOBRE.DRZKAM TI PALCE NECH SA TI VSETKO PEKNE HOJI A NECH NAM UZ NIC NIEJE.PEKNY DEN

Alexa 222

Ahoj Fazula, no ja som presne v piatok, keď teba operovali, odchádzala domov. Bolo to 29.6. Presne ako píšeš, ten pán primár je neuveriteľný človek, dokáže s takým kľudom všetko vysvetliť, pôsobí tak pokojne. Aj ja som si všimla tie ustráchané ženy čo ho zastavovali na chodbe a každá chcela počuť len tie najlepšie správy. Nechápem, že ty si mala takú zlú skúsenosť.
Tie baby čo im robia konizáciu tam bývajú tri dni. No videla si sama aké prípady tam boli, takže konizácia je pre nich ako trhanie zuba. Na akej izbe si ležala? Ja som bola na 206-ke.

Ja som mala tiež po operácii horúčky, dávali mi jednu infúzku za druhou. Stehy ešte mám. lebo so mala veľký opuch, a keď so odchádzala domov mi primár ráno na vizite povedal, že s tým netreba ponáhľať a mám prísť za ním on mi vyberie tie stehy tak na budúci týždeň tam idem.
Neviem koľko, ale asi som mala okolo seba "veľa strážnyvh anjelikov". Tak sa Fazula uzdrav, oddychuj a dúfam, že ti tie výsledky po konizácii dopadnú na výbornú.

fazula

Ahoj Alexa,
pozeram, ze zrejme sme lezali na tom istom oddeleni, i ked v inom case. mna robili tento piatok. Povodne ma mal operovat tiez pan primar, na co som sa aj tesila, ten clovek je neuveritelny, uz po prvej konzultacii som bola ovela uvolnenejsia a menej vystresovana z ocakavanej operacie. Lenze plany sa zmenili, robil ma niekto iny, ani po operacii som nevedela kto, bol ma pozret nejaky lekar a ledva na mna pozrel, uplne som bola znechutena, pustil ma domov a nic mi nepovedal, nic, ziaden priebeh operacie, videla som ho dve minuty a potom sa vyparil. Neskor som sa dozvedela, ze ani on nebol ten, co ma operoval. Nerozumiem tomuto postupu - myslim si, ze mi mohli povedat "nejake rady do zivota", ale oni nic.
Mala som potom komplikacie - velmi silne krce a krvacanie, plus infekcia v zile (?)- nad miestom, kde mi pichli infuzku. Kamarat ma odviezol na ambulanciu na druhy den, kde na mna lekar tak pozeral, akoby som ho strasne otravovala, uplne mi bolo do placu, zhnusena som a vobec tomu nerozumiem. Takmer sa mi vysmial. A tam som sa dozvedela, ze to bol prave ten, co ma robil. Videla som ho prvykrat... a ked som chcela hovorit s primarom, stale sa na nieco vyhovarali, nepodarilo sa to.
Obavam sa, ze som pre nich prilis nezaujimavy pripad, kedze slo "iba" o konizaciu. Mozno ked vidia, ze som mladucka, "mozu" si dovolit. Neviem. Ale takto by sa spravat nemali.
Som rada, ze ty si na toho primara mala stastie..

Alexa 222

Euri, díky za pochopenie, vieš ešte sa z toho akosi nedokážem spamätať. Bola to strašná trauma, hlavne čakať na to, čo ti oznámia z výsledkov histológie. Ešte, že tam to robia veľmi rýchlo a každá pacientka keď odchádza domov, už vie na čom je. Váčšinou tie ženy zanedbávali gynekologické prehliadky a príčinu ich bolestí hľadali úplne inde. A potom preplakali celý čas, keď im oznámili, že majú ísť ihneď na onkológiu. Ja som mala aj to šťastie, že ma operoval primár, takže viem, že mi to urobil perfektne. To mi povedal aj môj gynekológ, že aspoň to mám poriadne urobené. Teraz čakám na to, čo so mnou ten chýbajúci estrogém bude robiť. Z váhou našťastie problémy nemám, dokonca som tam aj schudla, veď tri dni sme dostávali len infúzky. Vážim len 45 kg. No, ale už chodím aj na menšie prechádzky, aby som mala nejaký pohyb. Spamätávať sa z toho budem ešte poriadne dlho. Tak sa opatruj aj ty, pá..

euri

ahoj babenky ja som tu nebola straasne davno.ale citam si vas skoro vzdy sledujem niektore z vas ze co a ako sa mate.no dnes som si povedala ze musim sa zapojit.hlavne pre Alexu 222.cely cas som si len citala ako to s tebou prebieha.som rada hlavne za teba ze je vsetko o.k.ja som tym presla uz pred rokom.a keby mi to urcite osoby lutostivo nepripominali tak ani neviem ze sa okolo mna nejaka zla luza RAKOVINA prehnala.

tina1311

mikri ja som tiez zmenila lekara keby som to neurobila neviem po prve nikdy mi nevzal vyter a ked som prisla k tomu terajsiemu tak vyter kazdy rok prvy krat som pozerala ze co to vlastne robi.

mikri

miimi ja som bola pred rokom na LEEP a musím doktora pochváliť. Síce som si doplácala (5.000) ale neľutujem. Urobil to ambulantne. Vôbec som nekrvácala na tom si dal záležať že ak je dobre urobená tak nesmie ani kvapôčka krvi ujsť. Po 2 týdňoch som išla na kontrolu a povedal že to mám super krásne. Inak brala som lieky čo mi odporučil RNG multienzyme, vit. c., chaparal, candimin, zinok, selen... Verím tomu že mi to tiež pomohlo. Ešte pred zákrokom som začala užívať tieto veci a mala som výsledky CIN II-III a pred zákrokom CIN III-IVb Tým že čo by bolo keby sa nezaoberám. Vieš každé telo funguje inak. Mne to pomohlo a niekto môže mať tak agresívny vírus a telo s tým nevie bojovať a môže to skončiť zle. Každý sa musí rozhodnúť sám ako to cíti či ísť alebo skúsiť len prírodnú liečbu. Ja som to skombinovala. Inak kecy že ak chodíš každý rok na prev. tak ti podchytia včas tak už tomu neverím. Ja chodím pravidelne každý rok a v jeden rok nič všetko O.K. a na ďalší CIN III-IVb!!! Čo by bolo keby som išla o 2 roky? Bola by som tu vôbec? Takže nie som zástanca toho aby sa robila cyto. raz za dva tri roky. Kto tvrdí že ak máš dobré cyto tento rok a pôjdeš za dva roky aj tak to nebudeš mať také zlé aby to podchytili je kec. Vyskúšala som na vlastnej koži tak viem o čom hovorím. Alebo lekár odflákol robotu. Lebo je pravda že som zmenila lekára. Aj to je otázka na zamyslenie - ak by som ho nezmenila našiel by niečo alebo by stále bolo všetko O.K.? Zase keby...keby.... Tým sa radšej nezaoberať. Inak stále beriem vit. c, chaparal, oregánové kvapky, selén zinok atď. Preventívne

milena

ahoj tina, pravda, clovek nikdy nevie, ako rychlo sa to moze sirit..takze to moze byt aj velky rist skusat liecbu. len dufam,ze nebude problem v tehotenstve

tina1311

ahoj milena myslim ze s tym aloe to treba skusit ale myslim si ze cim skor ta poslu na operaciu ze sa to da zachranit cim skor tym je to lepsie no tak ty si oddychuj este.

milena

Ahojte, som tyzden po konizacii, vsetko prebehlo v poriadku. Mala som CIN II, HGSIL. (Mam 30 rokov, este som nerodila.) Citim sa v pohode, ale, hloda vo mne ista pochybnost- nemate niekto skusenost s tym,ze takyto stav sa mozno ani nemusel operovat, mozno by bolo stalo za to skusit to liecit??? Napr. s aloe vera..