Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
Ja som to tiez mala. Prve dni nic, 3-4 den, som mala taky ruzovkasty vytok, a asi tak 7. den som zacala silnejsie krvacat. Podla mna to nepodcen, lebo ked zacnes chodit, zacnes krvacat. Myslim ze aspon tie 2 tyzdne treba byt doma. Mimochodom mna tiez videl 6ty den lekar, a povedal ze sa to pekne hoji, ale na druhy den som zacala krvacat. Ta ranka ti nemusi krvacat, ale to po tom kyrete..
vvn, ja mam tiez bolesti na lavej strane, neviem cim to je,zajtra mam ist k lekarovi, dnes som s nim hovorila. A krvacam, ako pri menstruacii..Povedal ze by to nemalo velmi krvacat, tak tam zajtra idem.
Setri sa, ja to mam asi z toho ze dost chodim, aj ked len po byte, a pomali som sa presuvala...teraz z postele vyleziem uz iba na WC. Inak co ti povedal lekar, kolko mas byt PN??
ahojte ja som bola na konizácii pred 3 týždňami a robili mi to ambulantne. Mala som CIN III-IV. Nemala som potom bolesti ani som nekrvacala (ani kvapka). Len menstruaciu som dostala o tyzden neskor ako mala byt. Histologicke vysledky su CIN II-CIN III. Takže som veľmi rada. Ešte uvidim ako to pojde za tri mesiace ked mi budu robit kontrolnu cytologiu. Inak tiež som brala kopec prirodnych liekov najskor Cytosan a kremovala som si brucho cytovitalom a potom biomax a oreganove kvapky. Potom som prešla na radu RNG na zinok, selen, oreganove kvapky a multienzym (namiesto wobenzym). A poviem vam myslim že to všetko čo som užívala malo vplyv na to že výsledok histologie je CIN II-III. Takže ak by som si nedala urobiť konizáciu možno by sa to aj samé preliečilo. To sa už nedozviem ale určite budem užívať zinok selen a vit. C ako prevenciu. Samozrejme že aj ovocie a zeleninu. Ale vyskúšam na radu Sandy 27 aj ten grapefruit. I keď neviem už teraz ma skrúca keď si pomyslím... Inak som veľmi na sladké a to je tiež zle lebo rakovina miluje cukor.
no snad sa dat dohromady aj po imunitnej stranke, lebo k tejto chorobe aj stresy vyznamne prispievaju, myslim si, ja som mala vzdy dobre vysledky a potom zrazu po obdobi stresov som mala opakovane III
Sandy 27
Ja som si zatiaľ kúpila bio-selen-zinok a spektrum imunactiv.
Rozmýšľala som aj nad tým Indonalom, neviem či má taký účinok ako o ňom píšu.
Pred dvomi rokmi som mala cyt II a teraz III a-b, hpv high risk. Neviem ..., je pravda, že tie dva roky som mala pekný stres, choroby - často vysoké teploty, problémy s krčnou chrbticou, skončila som na infúziach, zlomená ruka
vvn, brala som tak preventivne vitamin c a aj dost ovocia a zeleniny a kazdy den zjedla jeden grapefruit rano, to je velmi dobre na imunitu. tak mi to preslo. nedoverujem totiz lekarom po zlych skusenostiach. aj s tymto gyn. problemom som mala hroznu skusenost, lebo bez vysvetlenia mi lekar pocas beznej prehliadky urobil biopsiu krcka bez anestezy, bolo to hrozne a poslal ma naspat do prace. neupozornil ma na masivne krvacanie po par dnoch, no horory.
ahojte, ja som mala pred 4 rokmi tiez hrozny stres z toho, co mi nasli Pap III opakovane, HPV high risk aj law risk. lekar odporucil konizaciu, ja som sa rozhodla cakat a oplatilo sa. vysledky sa postupne upravili a HPV zmizlo uplne. brala som len vitaminy, vela grapefruitov, prisna hygiena, staly partner, kondom. radila som sa s viacerymi lekarmi a vacsinou povedali, ze ak chcem mat dieta, nemaju sa robit zakroky na krcku pokial to nie je velmi nutne.