Konizácia - mate skusenosť?

menzes

ozaj..este jedna vec...vzrusenie..citala som tu, ze po konizacii by to nemalo vadit.. no ked mi tak stalo..zacala som silnejsie krvacat.. mohlo mi to uskodit?
vdaka.

menzes

ahojte, zacinam druhy tyzden po konizacii. Tyzden po som dostala menzes, hoci mi lekar povedal, ze najkor o 5 tyzdnnov.. tak neviem... je to ok? Zaujima ma,kolko ste lezali doma v klude.. ja cely prvy tyzden, teraz uz normalne chodim, no citim stale trosku tlak v podbrusku.. snad to bude dobre.. alebo ma niekto ine skusenosti? Histologia vysla negativne.. snad bude uz vsetko ok..ak niekto moze reagovat..budem rada.. dik babay.. a nebojte sa..konizacia neboli.

jaja-jaja

Písala som do tejto témy, ako mi pomohli produkty z aloe užívaním vnútorne ako gel na pitie a doplnky výživy, no aj krémy, ktoré si aplikujem na tampón. Včera som bola po roku na kontrole a pani doktorka bola veľmi spokojná s mojími výsledkami. Robila mi sono a všetko mám Ok. Ona vie, že používam tieto produkty a vlastne po roku som sa i ja, ako aj ona ubezpečila, že dodržiavať prevenciu sa oplatí. Je to super pocit.

fidka

a ako sa Monika11 cítiš??? krvácaš..alebo špiníš??? ja som po konizácii 4-týždne.....sem tam..ešte nejaký slabunký výtok.., a teraz mám dostať kramy..tak som zvedavá...inak mne prvý cytoster bude obvod.gynekolog robiť už v januári..a potom v marci mám ísť na cytoster do nemocnice...tak som zvedavá..kočky....prajem si len jedno:aby sme boli všetky zdravučkééééééééé..., čo ti povedali na tie výsledky po konizácii??paaa

monika11

ahoj fidka, som 18. den po konizacii, od zaciatku som mala uvadzanu stredne tazku dysplaziu, vyrezali mi dost velky konus z kanalika, histologia potvrdila strednu dysplaziu, rezany okraj som mala v tesnej blizkosti zdraveho tkaniva, takze dufam, ze bolo odstranene cele tkanivo, posledny tyzden som uz uplne fit, takze v januari pojdem na kontrolu, a potom o 4 mesiace na ster

fidka

monika11....ahojky.........áno stredne ťažká....až ťažká dysplázia...sú predrakovinové bunky.., bola si na konizácii???
evellinka..ahojček......

evellina

ahojte dievcata...tak uz mam svoju prvu sexualnu skusennost po konizacii.Nebolo to nic strasne,ale bolo to velmi opatrne,kedze som velky bojko.Som 7 tyzdnov po konizacii,ale druhy pokus bude dufam trocha lepsi.Nie zeby ma nieco bolelo,to nie,ale mala som strach.Inac to bolo velmi pekne.Pri styku ani po styku a ani na druhy den som chvala bohu nemala ziadne krvacanie ani ziadne spinenie ani ziadne vytoky.Tak drzim aj vam prsty,ktore sa chystate na svoj prvy akt po konizacii,aby vsetko dobre a hlavne bez problemov a bolesti dopadlo.
Co ma este trapi je najblizsia kontrola u svojho gynekologa,bojim sa ze cytoster nebude dobry a jednoducho stale na to myslim,snazim sa mysliet pozitivne,ale ten strach ma nuti zamyslat sa aj nad tym,co ked sa to vrati???...co myslite dievcata,moze sa to vratit??

monika11

ahojte,
prosim vas, mohli by ste mi vysvetlit, co su to predrakovinove bunky? Ako su oznacovane? Mozem to chapat, ze je to ta dysplazia? Dakujem

fidka

iva83....ahojky...presne to isté povedali..mne teda po konizácii mi prišli také výsledky......mala som tam predrakovinové bunky...ale stále sa bojím, že sa to vráti...a to ma môj obvod.gynekolog poslal.....len na exciziu..ale pani doktorka v nemocnici podľa cytosteru odporúčilakonizáciu..a som rada.....

iva83

Ahojte uz som tu pisala, ze som bola posledny novembrovy tyzden na konizacii elektrickou sluckou leep. Vcera som bola na kontrole. Po zakroku bolo tkanivo odoslane na histologiu a ta zistila, ze v odobratom tkanive boli zistene prednadorove zmeny. Preto som velmi rada, ze som zakrok podstupila a odporucam vsetkym zenam, dievcatam a pod. aby sa nebali toho, co nam doktori ponukaju a necakali zbytocne v nejakom strachu pred zakrokom. Nikdy nevieme co sa moze stat, preto si davajme sa neba pozor a nezanedbavajme prevenciu a pravidelne chodenie na prehliadky. A este jedna vec, ked vam nejaky doktor povie, ze nejaky problem je normalny a ma ho kazda 2ha zena, tak sa nebojte zobrat kartu a navstivit odbornika. Ja som tak spravila a mozno mi to zachranilo zivot.