Probiotika bez laktozy proti plynatosti, potrebujem radu.

rozmaria83

ja mam alergiu na laktozu, kupujem si bez lepku a laktozy od sunday natural FLORA ESSENTIALS PLUS obsahuju 23 kultur

AndrejR

Vacsina probiotik su urcene na crevne problemy. Probiofix mozu obsahovat laktozu, ale probio-fix inum by mali byt uplne bez laktozy. Tiez nemozem laktozu a tu som nasla info o probiotikach, ktore mozeme: probiotikapredeti.sk

Helus

MUDR MILAN,chcem sa spytat,nie ste nahodou gastroenerolog,potrebovala by som nejake info ohladom celiakie+ intolerancie lakrozy.potrebovala by som nejake stranky na recepty a rady som cerstva pacientka s touto diagnozou.

RNG

Nuz svet je velky, a probiotickych vyrobkov stovky. V USA obvykle doplnky neobsahuju caste alergeny, ako laktozu, orechy a soju, mliecne a ine bielkoviny, mastenec a hromadu e-ciek, ktore farmaceuti s kludom pridavaju do svojich vyrobkov.

MUDr. Milan

Až sa pozerám, aké rady sa zvyknú dávať v diskusiách. Klasicky "osvedčené" recepty.
Juniorka - jediné predajné probiotiká bez laktózy a mliečnej bielkoviny sú Probiofix Imun. Biopron 9 obsahuje mliečnú bielkovinu a môže spôsobiť problémy, pokiaľ máte diagnostikovanú intoleranciu na ňu (intolerancia totiž môže byť na laktózu alebo aj na mliečnú bielkovinu). To môže spôsobiť aj problémy spojené s nadutým žalúdkom či plynatosťou. Odporúčam vám, aby ste sa nechali vyšetriť u gastrológa. Intolerancia na uvedené sa dá vyšetriť z krvného obrazu. Veľkým uvoľnením pre pacientov je vynechanie potravín, ktoré spôsobujú uvedené problémy (v prípade intolerancie na laktózu sa dajú paralelne s mliečnou stravou enzýmy podporujúce rozklad mliečneho cukru).
Všelieky typu Aloe môžu naopak zhoršiť stav pacienta.

fofonka

Ja by som zvážila v prípade intolerencie laktózy užívať Aloe vera gél na pitie. Mne to velmi pomohlo pri nadúvaní a bolesti žalúdka. Viac info na maamonka@gmail.com

Angel086

Probiofix obsahuje dextrozu.(cukor) Mne sa najviac osvedcili CP-1. Neobsahuju absolutne ziadne cukry, ani fruktooligosacharidy (vsetky FOS obsahuju volny cukor). Su tepelne stabilne tzn. ak ich mas aj 2 mesiace len tak v izbe mimo chladnicky, nic sa im nestane. Tie kmene co su tam su silne odolne voci zaludocnym kyselinam. Ja ich objednavam tu www.probia.eu Mozu sa zdat trochu drahe, ale je to 90 kusove balenie a maju velmi vysoku potenciu 50 miliard bakterii na jednu kapsulu, takze staci uzivat 1 denne. (niekomu aj 1 kapsulu obden) Ja uzivam probiotika dlhodobo, takze sa mi to oplati. Odporucam vyskusat.