su za tento prevod nejake poplatky? mozem poslat jednoducho peniaze z mojho uctu v slsp cez internet banking na ucet v ceskej sporitelni? a oni to uz prevedu na ceske koruny? alebo ako?
prevod penazi zo slsp do ceskej sporitelne
Ak prevádzate zo slovenskej sporiteľne do českej sporiteľne, poplatok je minimálny keďže to sú sesterské banky. V prípade že slovenského účtu na český posielate v eurách neplatíte poplatok za prevod ale platíte za zmenu peňazí z eur na české koruny podľa kurzu slovenskej sporiteľne. Ak peniaze pošlete v českých korunách zaplatíte len 20 centov za prevod ale za zmenu peňazí už tým pádom neplatíte. (Práve som volala s bankou a spravila prevod. Je to presne tak ako som napísala)
ja sa v tom moc nevyznam, ale existuje este moznost vyberu platby OUT pri zahraničnom platobnom styku - teda, ze naklady spojene s platbou su na strane platcu. tu je napr. v slsp poplatok 9 €, neviem ci este rozlisuju medzi bankami, ale ked sa cosi plati tak asi vacsinou bude prijimatel penazi ziadat, aby platca zadal takuto platbu
dakujem :)
ty pošleš v EUR a jemu sa pripíšu na učet v CZK /ak má účet v CZK/ po prepočte podľa kurzu. Ak má účet v EUR pripíšu sa mu EUR
cize ak dam jednoducho prevod 10e na ten ucet do ceskej sporitelne tak tej osobe do ceska pridu peniaze v eurach? a on si bude musiet tie peniaze zmenit ? alebo si ich z uctu vyberie uz v KC?
jankaaaaaa, ak budeš cez IB prevádzať do českej sporiteľne EUR, tak poplatok bude 0,15 E, tak ako je uvedené v sadzobníku poplatkov SLSP. Akonáhle si zadáš prevod v CZK, tak už je do cezhraničný prevod v CM a ten je už oveľa drahší.
A nechovate doma postove holuby? Alebo sokolika?
ja som pocula ze ak je prevod medzi ceskou sporitelnou a slovenskou sporitelnou co su akoze nejake partnerske banky tak je to lacnejsie. a kedze je sobota tak sa asi na ziadnu infolinku nedovolam