Moj priatel sa zalubil do inej

Príspevok v téme: Moj priatel sa zalubil do inej
erika222

S partnerom som spolu 8 rokov, všetko klapalo až do teraz. Asi tri týždne dozadu sa začal správať inak, odmietal ma. Nevedela som čím to je, myslela som si že sa trápi kvôli práci a peniazom, čo je aj pravda. Ale pred pár dňami vyšiel s pravdou von, už to nevládal v sebe dusiť. Má jednu kamošku s ktorou zvykol chodiť von na pivo, keďže nie sme na seba žiarlivý tak mi to vôbec nevadilo, lenže sa mi teraz priznal že, už asi 5 týždňov na ňu stále myslí, a stále viac. Hovoril že s ňou nemal vôbec nič, že ma nepodviedol. Ale nevie vôbec čo má robiť, že by aj chcel byť s ňou a ale bojí sa zahodiť týchto 8 rokov somnou. Nakoniec sa rozhodol že ostane somnou, a skúsi na ňu zabudnúť, že skúsi sa s ňou teraz nejaký čas nestretávať a už sa nechce o tom viac rozprávať a nechce aby som mu to denno denne vyčítala, a že chcel by byť chvíľu sám, ale nechce aby som sa odsťahovala, ale ja plánujem teraz odísť domov na 4 dni, nech tu ostane teda sám a nech o tom popremýšla. Ale ja si myslím, že toto všetko čo mi povedal nemyslí úplne vážne, že mi toto hovorí iba ľútosti, lebo videl že ako veľmi ma to vzalo. Neviem čo mám robiť, strašne ho milujem a nechcem ho stratiť. Čo mám urobiť aby ma chcel a na ňu zabudol. Prosím pomôžte mi. Som z toho úplne v koncoch, neviem jesť, spať a fajčím jednu za druhou, a neviem prestať plakať od kedy mi to povedal. A teraz tu len sedíme v byte a vôbec sa somnou nechce baviť, lebo že vraj sa nechce tváriť ako by sa nič nestalo.

ivana45

erika, si velmi rozumne dievca a na svoj vek si psychicky velmi zrela. To je dobre.
Mne sa velmi paci, co ti napisala Kafik.

Erika, mas to naozaj tazke a viem si az prilis dobre predstavit, ako to boli. Prist o milovaneho cloveka hnusne boli.
Si tak rozumna (az ma to v tvojom veku udivuje), ze si myslim, ze prave to, co urobis, ako sa budes spravat, bude to spravne. Mozno si zrelsia nez tvoj partner.
Lasku si nevyfnukas, nevynutis, nevyvydieras...aj ty sa mozes zalubit do ineho. Budem tvrda: myslim, ze fakt, ze On sa ti priznal, znamena, ze vazne zvazuje vas rozchod.
Mozno je vam sudena laska na dvakrat: odbolis si rozchod a on sa vrati, ked si uvedomi, co pre neho znamenaS. A vas vztah bude pevnejsi, nez predtym.
Alebo nie. A ty stretnes niekoho, s kym budes budovat novy vztah a mozno budes za terajsi rozchod az vdacna.

Pozri, zlatko, milovat a nebyt milovany je druha najlepsia moznost.(Hned po ideale: milovat a byt milovany ..)
Nie si taka stara, aby si rezignovala natolko, Aby si chcela zit s niekym, kto ta nelubi a neocenuje tvoj osobnostny rozmer. Tvoj prejav je prejavom hodnotneho cloveka. Zasluzis si zit v citovo naplnenom vztahu, obojstranne.

Velmi ocenujem, ze si schopna sa na par dni vzdialit. Davas tym najavo vedomie vlastnej hodnoty aj urcitu velkorysost.
Na tahu je tvoj chlapec. Povedz mu, ze ho lubis, aj ze trpis. Ale snaz sa zdisciplinovat: plakat v ustrani, nyvcitat, ci pre neho urobila, co si vztahu obetovala... to by skor urychlilo vas rozchod.
Prosim, pracuj na svojej diplomovke, viac sa stretavaj s kamaratkami, bolo by fajn, ak by si mohla viac sportovat, chodit von.
Velmi moc ti drzim palce, aby sa ti coskoro ulavilo. Ver mi, oba mozne vysledky tvojej situacie su ok.

lienocka2808

Hmm a potom co?? ved uz je to cca mesiac co je zevraj zamilovany do inej (sudiac podla toho co pise erika).
Podla mna ak nedostane jasny signal tak sa nema kam chalan ponahlat.
S vyckavacou taktikou by som suhlasila, keby mali deti.

doubledog

ja by som to nevidel tragicky, podla mna to nebude take zle

daj mu nejaky cas na rozmyslenie, tak tyzden dva, nechaj ho sameho, nech si to urovna sam v sebe

btw. aspon si sa poucila, ze mierna ziarlivost ma svoje opodstatnenie :)

lienocka2808

Ahojky, viem ze je to strasne tazke nieco podobne som zazila aj ja. Takze ja ti poradim to, co by som urobila ja. Ja by som si zbalila vsetky veci (uplne v klude, bez scen) aby to videl (to balenie by trvalo trosku dlhsie, aby to malo svoj ucinok, aby si vo svojej hlavicke uvedomil, ze co to robi???) potom by som sa proste vyparila, a nekontaktovala by som ho. Inym ako radikalnym riesenim nedosiahnes nic. Bud ta chce alebo nie, ina moznost tam nieje. A ja by som nechcela cloveka, ktory ma chce iba "mozno". Ake bojovanie pre chlapa, ktory lubi inu??? On musi vediet co chce ty to vies nie??
To budes cakat, ze zlatko tak uz ju nelubis?? Nie je nic pre chlapa viac otravujucejsie, ako vidiet ze zena je na nom doslova zavisla. Podla mna dost pod uroven. Ja viem je to tazke urobit zvlast po tak dlhej dobe, ale aspon zistis na com si. Ja som to tak spravila, tiez moj byvaly si nasiel nejake dievca a nevedel sa rozhodnut a ze on miluje aj mna aj ju a podobne bláboly. Tak som to vyriesila jednoducho :). Zenska ho odkopla do mesiaca, s prosikom sa priplazil naspat, ale to som uz sedela vysmiata v lietadle do Londyna

bleee

tomu sa hovori kriza...
nic nie je stratene, neboj. Riesenie je ale na nom, na tvojom priatelovi. Nerozhoduj preto za neho. S tym odchodom k rodicom je to dobry napad. Daj jemu aj sebe cas. Nech v klude popremysla.

Nesnaz sa v nom vyvolavat lutost, to je najhorsie, co zeny mozu urobit, ked zo seba spravia trosky, dufajuc, ze sa ich mily zlutuje. Aj ked sa tak zvycajne stane, je to len na chvilu...

Aj ked je to tazke, skus mu vyjadrit pochopenie. Ze si cenis, ze ti to povedal skor, nez sa nieco medzi nimi stalo. To je naozaj vzacne.
Povedz mu, ze ho lubis a budes lubit, nech sa rozhodne akokolvek
Drzim palce a daj vediet, ako to dopadlo

Deee

tak nieco podobne sa stalo mojej naj kamoske, po 5-tich rokoch sa jej priatel zakukal do kamosky...ked jej to povedal, co vlastne ani nemusel, preplakala cely vikend, zbalila si zvysok svojej hrdosti a bezala domov, po par tyzdnoch chlapcovi doslo o co prichadza, to nie je len byvat s niekym, je to laska starostlivost, domaca pohoda, krasne milovanie, spolocne rozhovory, vsetko co vztah robi vztahom...ona sa vsak uz nevratila, ak ti na nom zalezi, povedz mu to otvorene, ale zvysok nechaj na nom

kafe

erika, chovaj sa k nemu ako k človeku, ktorého ľúbiš (veď ho ľúbiš:)- milo. Tu som popísala niekoľko riadkov konrétnymi radami.. ale zmazala som to. Najlepšie je robiť veci tak ako to cítiš a ako si to aj napísala - nevtierať sa, nevymýšľať program PRE OBOCH, sprav si program pre seba, neseď doma, je dobré si prevetrať hlavu, ísť s kámoškami von. Nie aby si dokazovala niečo jemu, ale aby si spravila radosť SEBE. Viem že to bolí dievča, ale svet sa nezrútil a čím skôr nájdeš pevnú pôdu pod nohami a istotu v sebe, tým budeš pre priateľa i príťažlivejšia (možno).
Či sa dá za 5 týždňov tak veľmi zalúbiť, aby riskoval 8r vzťah.. vieš, je zbytočné na to odpovedať. Stále máš šancu 50 na 50, nepodceňuj sa, určite aj ON si je vedomí tvojej ceny (ináč by sa už zbalil a odišiel, prípadne potichúčky ťa podvádzal), takže znamenáš pre neho dosť. Je síce more lepších, krajších a šikovnejších báb, než si ty.. ale ty si jedinečný mix pozitív a negatív a priateľ buď tú jedinečnosť v tebe chce, alebo už nie.
Nechať ho na 4 dni samého je podľa mňa dobrý nápad. Dôveruj priateľovi. Je dospelý, snáď má rozum i srdce na správnom mieste a vie, čo v tebe má. Len si to musí uvedomiť sám.

Hlavne sa neboj, dievča. Nech to dopadne akokoľvek. Nádych.. výdych.. zvládneš to.

erika222

Dakujem kazdemu za rady. Trochu mi to pomohlo. Pokusim sa byt normalna, nevtierava, nedepresivna. Necham mu cas, aby sa s tym vyrovnal, a ja budem dufat ze mame taky silny vztah aby sme to mohli prekonat.

Este raz diky.

Ak by mal este niekto nejake rady, napady alebo pripomienky,budem sledovat a budem rada a budem si to cenit .

bvcbkcvobkcv

Ked ti to povedal tak to znamena,ze ta ma vazne rad a mysli to s tebou vazne,zalezi mu na tebe,ver mi keby to zatajoval a choval sa divne, tak by mu na tebe nezalezalo. Ak je rozumni,tak pochopi,ze je to len poblaznenie a to prejde, len potrebuje byt sam aby sa snazil "odlubit",chce to len cas. Aj tak keby si nieco robila tak by si to mohla zhorsit,hlavne nerob sceny ani nic take,lebo nemozes to ovplyvnit. Je to na nom ci sa bude chciet zaviazat na cely zivot alebo si este uzivat.Ale mohla by si urobit jednu vec, odmenit ho za to,ze bol k tebe uprimny a povedal ti pravdu...mohla by si este skusit sa o tom s nim porozpravat,ale nic mu nevycitaj,pametaj si,ze je tiez len ludska bytost,ma city a nie je dokonaly, hlavne bud rada,ze ta miluje a povedal ti to. Vela stastia.