Problémy so žalúdkom..

Príspevok v téme: Problémy so žalúdkom..
Lynnka

chcela by som sa spýtať, včera som vypila tak zhruba pol litra suchého vína.. za také dve hodinky ma chytila bolesť žalúdka, ktorá mi vyžarovala do celého okolia.. je to žalúdok? v kŕčoch som sa trápila celú noc.. Dala som si Ranital na žalúdok.. zabralo to iba na chvíľku.. Je to niečo vážne alebo mám len podráždený žalúdok? Mala by som ísť na preventívnu na gastro? Je pravda, že čo sa týka výživy, bohvieako sa nestravujem, väčšinou vypijem veľa káv a papam vifonky.. tiež mám dosť veľa stresov.. doteraz to bolo v pohode, iba v poslednom čase po alkohole ma bolieva celú noc žalúdok.. je to niečo vážne? čo mám robiť?

CHios

Káva síce obsahuje prospešné antioxidanty, ale na trávenie neprospieva, pretože dráždi a vysušuje žalúdočnú sliznicu. Takže tú odporúčam s mierou. Taktiež biele víno je známe tým, že po ňom býva kyselina. Lieky proti páleniu záhy sú určené len na prekrytie vonkajších prejavov, ale nič neriešia. Najlepšie je v tomto smere zodpovedný prístup k vlastnej životospráve, zdravá strava, prírodné doplnky výživy - na žalúdok je dobrá Masticha Active. Hlavne nezabúdať, že žalúdok má významnú úlohu pre celkové zdravie organizmu, tak si z neho nerobiť odpadkový kôš, ale dodávať doň len skutočne kvalitnú a zdravú stravu.

mam56

Tie ľahké drogy sú ok, ale ty máš problémy preto, že si si ten tvoj žalúdok ničila už predtým a to nejaký ten rok.
Komu si tým vyhovela? Čo si tým získala?
Radím ti, aby si začala jesť dajme tomu, že menšie porcie, ale normálne.
Keď budeš pokračovať, tak prídu vredy, potom rakovinka a pôjdeš hore fujarou.

Severka

ja som si dala pukance a kávu a je mi s toho zle. Síce som mala normálnu stolicu ale cítim akoby také nadúvanie a napínanie na zvracanie.

Ja viem, nemala som to jesť a piť. Pomôže mi biely jogurt?? Pomoc ľudia :-(.

Lynnka

neviem, či dokážem úplne vysadiť kávu, pretože mi zároveň robí dobre na zvýšenie tlaku, pretože ho mám dosť nízky.. ale začala som ju redukovať na lačno.. čo sa týka jedla, je pravda, že občas bolí, keď sa najem.. v noci najviac.. stres sa tiež už pokúšam zredukovať, a zariadiť si veci tak, aby nebol alebo bol minimálny..
alkohol ani nepijem často.. a bolo to biele suché víno..
doktorka mi povedala, že ak sa to nezlepší do pondelka, tak ma pošle na gastro..
elsa: 22 mám :)a pijem dosť čajov, ide skôr o nedostatok financii a škola no..
vlasto: migrény mám furt :D ale to už od strednej :D
no a stanley, ak chceš, napíš mne e-mail.. :)

RNG

Niektore kvasne produkty obsahuju velke mnozstva prirodnych histaminov, ktore drazdia zaludok. Alebo sa im vyhnes alebo existuje enzym, ktory rozbija histaminy v potravinach , pod menom napr HISTAME= Diamine oxidase.

Ale vacsina problemov s palou je sposobena nedostatkom kyselin pripadne inymi potrebnymi prostriedkami pre travenie((enzymi, vlakniny, probiotika)

rebeka12

Kava nalacno je pre zaludok zabijak.Ja som si roky takto na nej pochutnavala,az pokial som nezacala mat bolesti zaludka.Chodenie po doktoroch nic neodhalilo,sama som kavu vyradila a odvtedy ju nalacno nepijem.Bolesti pominuli

Vlasto

presne tak ako ti uz pisali, zacni sa normalne stravovat, alkohol vynechaj a urcite sa vyhni aj kave na lacno, lebo ked dostanes vredy ak ich este nemas (dufam ze nie) tak sa to este zhorsi, ze sa ani poriadne nenajes. To ze mas vredy sa vacsinou prejavuje bolestou zaludka po zjedeni jedla, ked je bolest o nieco neskorsie moze to byt dvanastornik. A pocul som, neviem ci je to naozaj tak, ze cervene vino vraj skodi vredom v zaludku????neviem. A sprav nieco aj s tymi stresmi, trosku spomal a popremyslal naco sa vlastne ponahlas. Mne stresy prinasali casto migrenu.

elsa5.5

Lynnka,to sa nie je ani čomu čudovať strava žiadna,samé kávy,dokonca alkohol k tomu ešte aj stresy,,tam sa začni normálne stravovať,čo si chceš uhnať?tie kávy už nepi,ani žiadny alkohol,nahrad ich čajom,alebo mliekom,minerálkou,na raňajky aspoň nejaký rohlík s maslom,asi aj polovička bude zázrak,,obeduj normálne teplé jedlo,aspoň polievku,aj na večeru niečo varené,nejedz žiadne čipsy a podobné hovadiny s toho bude mať krče ešte väčšie, koľko máš rokov?