Raňajky

Príspevok v téme: Raňajky
silvus28

Ahojte, mám taký problém, ktorý ma veľmi trápi, ale hoci viem naň správne riešenie, nedokážem to tak robiť...ide o to, že hoci viem že raňajky sú základ, že keby som si dala hocičo na raňajky aj nezdravé, tak z toho nepriberiem, lebo telo to ráno ešte spáli, aj tak sa neviem donútiť raňajkovať, nie že by som ráno nemala chuť na jedlo, tú mám, ale stále to mám tak zafixované v tej sprostej hlave že keď si ráno nedám, ušetrím kalórie a môžem si dať viac neskôr, napr. na večeru...a je to bohužiaľ tak, večer to potom doháňam...mám už z toho spomalený metabolizmus, ale aj tak to nejde...mohli by ste mi tu prosím napísať aj iné dôvody prečo raňajkovať a hlavne čo raňajkovať? Inak sa stravujem zdravo, žiadne mastné, vyprážané a sladké jedlá, ani keksíky čoko a spol. (15 rokov sa tak už stravujem), žiadne sladené limonády, ale skôr hnedá ryža, kuskus, zemiaky sem-tam,biele mäsko a ryby, Racio chlebíky, celozrnné pečivo, biele jogurty, ovsovloky, sója a sójové mäso...proste sa stravujem až príliš a striktne zdravo, jediný "prehrešok" čo si doprajem, je káva 2v1 s mliekom osladená sacharínom, sem-tam medom...čo myslíte, môžem si ju dopriať, keď ju tak zbožňujem hoci je nezdravá? Ale denne jej vypijem dosť, aj 4-5 šálok...
Ďakujem za rady a tipy :-)

Jan_R

silvus28

Áno raňajky sú veĺmi potrebné na naštartovanie organizmu. Ak neraňajkuješ metabolizmus sa ti spomaľuje a ty stále potrošku budeš priberať. Správne zdravé raňajky by mali mať nízky glykemický index ak chceš pošlem ti flayer čo by mali asi zdravé raňajky obsahovať a čo sa týka kalórii tak je to do 100kcal.

ridarsky.ml@gmail.com

Jan_R

silvus28

Áno raňajky sú veĺmi potrebné na naštartovanie organizmu. Ak neraňajkuješ metabolizmus sa ti spomaľuje a ty stále potrošku budeš priberať. Správne zdravé raňajky by mali mať nízky glykemický index ak chceš pošlem ti flayer čo by mali asi zdravé raňajky obsahovať a čo sa týka kalórii tak je to do 100kcal.

ridarsky.ml@gmail.com

Jan_R

smajliQa

To že ty raňajkuješ a telo si pýta zas niečo svedčí o tom že buď nedostalo dostatok toho čo mu trebalo to sú vitaminy mineraly bielkoviny no proste živiny alebo si len smädná pretože centrum hladu a smädu je v mozgu na jednom mieste. A človek nevie rozlíšiť či je hladný alebo smädný a ak si už naozaj smädná že máš totalne sucho v ustach a sama zistíš že si nevypila dosť vody tak tvoje telo vystavuješ stresom. Takže stačí vypiť na 10kg váhy 4dcl vody z toho 2/3 doobedu a 1/3 poobede a garantujem ti schudneš a ešte ti bude aj lepšie, nebude ťa bolieť hlava a ešte sa ti aj poriešia tvoje zdravotné problémy.

iwus93

SmajlinQa: aj ja ked sa naranajkujem tak telo pýta zase, a ja potrebujem schudnúť nie pribrať. A ked neranajkuješ začínaš rovno obedom? A dá sa schudnúť tým že nebudem ranajkovať? lebo že vraj sa tým spomaluje metabolizmus.

smajliQa

silvus ja si myslim ze je to uplne v pohode.... pretoze.. ja tiez nerada ranajkujem.... totiz,, moj problem je taky, ze ja ked sa naranajkujem, moje telo potom pyta jedlo stale.. v kuse som hladna.. zatial co ked sa nenaranajkujem, a dam si len napr. kavu, tak telo nic nepyta, a ver mi, ze normalne zijem aj bez toho :) a pri tvojom zdravom stravovani si mozes kludne dopriat kav kolko chces,,,,, kava nie je nezdrava, bolo tu o tom milion clankov...

elena 1234

Silvus 28,
Vypijes 4 az 5 kav denne?
Ja osobne nepijem tento druh kavy,neoblubujem sladene napoje,a myslim ze je to vsetko iba o zvyku.
Pokial ide o ranajky,ja si myslim ze ludia ktory neranajkuju robia velku chybu,,ranajky su zaklad.
Neviem si predstavit ze by som vysla z domu bez ranajok,,,
Z coho moze tvoje telo potom fungovat,,predpokladam ze potom sa najes az na obed..
Moje ranajky su ovsene vlocky banan mlieko,alebo biely jogurt vlocky,,
Milujem ranajky,,a neviem si predstavit bez nich zivot
A presne ako ti napisli,ak nebudes vecer jest tak potom budes taka hladna ze sa zobudis a najes sa..

jajka001_

taka kava nestoji za nic. ale ak ti chuti kludne si daj. a neprehanaj to s tym zdravym stravovanim. vyzera to ze mas dost jednostranny jedalnicek.

ruzickaPolna

Sama si si odpovedala - je to v tvojej hlave. Ked vies ako to je, tak skratka ranajkuj a hotovo. A jeden vecer sa donut nejest, aby si bola na druhy den rano poriadne vyhladovana a ranajkovat skratka musela.