Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Plynatosť

Príspevok v téme: Plynatosť
ty nant

Ahojte,

už dlhšiu dobu ma trápi zvýšená plynatosť, ktorá mi spôsobuje veľa nepríjemností. Problém je v tom že nemám tušenie v čom môj problém spočíva. Stolicu mám pravidelnú 2-3 x denne, snažím sa stravovať zdravo: Raňajky: celozrnné cereálie banán so sójovým mliekom obed: niečo vegetariánske väčšinou ľahké jedlá, večera: celozrnný chlieb maslo (bez mlieka), vegetariánska saláma a zeleninka...cez deň zjem jabĺčko a pijem 2L vody. Snažím sa spať min. 8 hodín denne....Skutočne si neviem dať rady, najhoršie na tom je že nemôžem ani sedieť v knižnici a učiť sa pretože tie bubliny v mojích črevách vydávajú hrozné zvuky, za ktoré sa hanbím. Stále musím plyny zadržiavať , čo je veľmi nepríjemné :(...Robili mi aj krvné testy na potravinové alergie , ale nič nezistili...som zúfalá, má niekto podobnú skúsenosť alebo dokáže pomôcť?

Ďakujem...

ty nant

Dakujem za radu RNG!

Som vegetarianka, cize tazke masite jedla nejedavam a takisto ani moc zemiakov..., daju sa tieto kyseliny kupit ako jeden produkt? Existuje nejaky taky potravinovy doplnok? Bielkovin jem dost vela, ale nie zivocisnych, mozno jem prilis vela bielkovin? Takze by som nemala pit hned na to ako sa najem? Co znamena pestra strava? Ja viem ze nejem maso ,ale okrem toho cez den jem aj zeleninu aj ovocie, plus tekutiny, ziadne kavy ani cierne caje, ci sladkosti-mnozno par susienok, ale tak nejake tie toxiny predsa musi telo prijat cez den :)

RNG

Co tak kyseliny??
Betain HCl, Pepsin HCl, L-lysin HCl....
Kvasenie zacina v zaludku pri nedostatku kyselin.
Najma ked jes bielkovine jedla, snaz sa neriedit si kyseliny pitim aspon 1.5 hodiny a nejedz na to nic sladke navrch. Niekedy sa tu spomenula delena dieta, kde beries sacharidy osobitne, bielkovinne jedla osobitne,m ovocie osobitne.
Tak nemusi telo naraz vylucit tolko kyselin a roznyc enzymov. Ale ja osobne som radsej za pestru stravu, nielen za tzv lahkostravitelne a ked ma clovek nedostatok kyselin a enzymov, je ich jednoduche a naviac potrebne doplnit, inac mozeme trpiet roznymi podvyzivami na rozne latky.
Podvyziva neznamena, ze je clovek chudy, podvyziveny na niektore ziviny moze byt aj velmi tlsty clovek.

ty nant

Dnes som si v obchode so zdravou vyzivou kupila pilulky s enzymami , ktore pomahaju stravit proteiny, sacharidy a tuk tak hadam pomoze...

ty nant

Dakujem vsetkym za vase prispevky, uz som raz prala drahe probiotika, ale nemala som pocit zeby mi pomohli, najhorsie su tie zvuky ktore mi moje creva produkuju :( RNG,zda sa Vam moj jedalnicek nevhodny alebo nevyvazeny? Co by som mohla zmenit?

RNG

Na travenie treba kyseliny a enzymi najma. Ked ti chybaju kyseliny, tak v zaludku nastane kvasenie, ktore pokracuje do criev.
Aj pri dostatku kyselin a enzymov su niektore sacharidy, ktore clovek nevie stravit(fazula, zelenina) Na to su doplnkove enzymi ako napr alpha galactosidase, predavane popularne v USA pod znackou Beano. Dnes maju mnohe enzymaticke doplnky tuto zlozku pridanu.
Nedostatok kyselin a enzymov podporuje v crevach parazitne kultury na ukor uzitocnych probiotik. To vedie celkove k oslabeniu tela, a znizeniu imunity. Nehovoriac o oslabenom, traveni, tj nedostatku absorbovanych materialov rozneho druhu pre telo co vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov, od nervovych , regeneracnych a z po zrychlene starnutie.

geekygirl7

Niektorým ľuďom môže spôsobovať problémy napr. vláknina (v zelenine, celozrnných výrobkoch). Nezaradila si do jedálníčka naraz napr.veľa zeleniny? Ja keď som sa kedysi dávno začala naraz zdravo stravovať, tiež som mala podobné problémy.
Skúsila by som probiotiká z lekárne, napr. Swiss lactobacily (mali by obsahovať viacero kmeňov), mne pomohli.

Celaskonka

Tiez som pozerala, ze pravidelnu 2-3 denne to je dost, daj si urobit test na celiakiu, ci nemas. Inak zabera ked clovek vynecha muku a sladke, prestane nafukovat

mnaukac

A 2-3x denne.. to mas fakt poriadne travenie. Ja mam teda velmi rychle spalovanie, ale chodim max. raz za den, niekedy za dva dni.

mnaukac

Nic si z toho nerob.. Pekne sa po ceste do kniznice vyprd a uvidis, ze bude lepsie. Ja na smene (po obede) tiez pustam poriadne sajby :-))) Nebudem to snad zdrziavat, aby som mal krce potom, nie.. Na linke to tak ci tak nikto nepocuje a ani neciti :-)) A nie som jediny :-D Vsetko zalezi od toho, co zjes a vypijes. Kava vyrazne prispieva k traveniu a k tvorbe plynov. Podla mna to je prirodzene, treba si najst chvilku, ked nikto nie je nablizku, a pekne si ulavit :-)