Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Plynatosť

Príspevok v téme: Plynatosť
ty nant

Ahojte,

už dlhšiu dobu ma trápi zvýšená plynatosť, ktorá mi spôsobuje veľa nepríjemností. Problém je v tom že nemám tušenie v čom môj problém spočíva. Stolicu mám pravidelnú 2-3 x denne, snažím sa stravovať zdravo: Raňajky: celozrnné cereálie banán so sójovým mliekom obed: niečo vegetariánske väčšinou ľahké jedlá, večera: celozrnný chlieb maslo (bez mlieka), vegetariánska saláma a zeleninka...cez deň zjem jabĺčko a pijem 2L vody. Snažím sa spať min. 8 hodín denne....Skutočne si neviem dať rady, najhoršie na tom je že nemôžem ani sedieť v knižnici a učiť sa pretože tie bubliny v mojích črevách vydávajú hrozné zvuky, za ktoré sa hanbím. Stále musím plyny zadržiavať , čo je veľmi nepríjemné :(...Robili mi aj krvné testy na potravinové alergie , ale nič nezistili...som zúfalá, má niekto podobnú skúsenosť alebo dokáže pomôcť?

Ďakujem...

ty nant

Dokumenty, dokumenty, ja som tiez videla dake dokumenty, kde propagovali vitarianstvo atd, ale nie vsetky su presvedcive a uz vobec nie objektivne, takze neviem ci by som si na tom az tak zakladala ;) Ziviny, ktore clovek ziskava z masa, sa daju najst hocikde inde v strave, len si ju treba dobre vyvazit ;) Vegetarianom som 2 roky a veganom som bola 2 mesiace pocas ktorych sa mi troska vycistila plet, ktora bola v strasnom stave....mala som hrozny problem s akne a skusila som alternativne mediciny, napr. Cinsku alternativnu medicinu ktora mi pomohla sa zbavit akne asi najviac, odbornicka mi odporucila nejest maso a zivocisne vnutornosti pocas liecby...zatazuju organizmus...takisto som sla k bylinkarovi na Slovensku, brala som isty zasadity prasok ktory mal v tele vyrovnat kyseliny a zasady (prekyslicene telo=choroby,kvasinky) a takisto mi poradil nejest maso , cukor, vajcia atd....takze asi to taka blbost nebude... ;) Skusme sa pozriet na eskimakov, ktori sa zivia LEN masom...ich zivotnost je velmi nizka v porovnani s Europou ci inymi castami sveta....a najzdravsia, najdlhsie zijuca civilizacia? Japonci...aky je ich jedalnicek? Ryby..ryza,strukoviny, zeleny caj...velmi nizky vyskyt rakoviny v porovnani s USA, ci Europou ......

Hammel dakujem ,test si spravim...

hammel

Môžeš si urobiť test na HCL či ho máš dostatok. Dáš si jednu lyžičku sody do 2 dcl vody a vypiješ. Po čase tá soda zreaguje s HCL a to sa prejaví tak, že sa ti odgrgne. Ak nie tak jej máš nedostatok. Môžeš brať aj tie tabletky na HCL ale z časti môžeš podporiť tvorbu HCL nejakými potravinami.

chilli (a všechny pálivé papriky)
- zázvor
- jablčný ocot(neužívat moc často!!)
- čierne olivy
- trávnatá zelenina
- citrón
- špenát
- celer
- kapusta(zelí)
- morská soľ(nejlepe nerafinovana!)
- saturejka
- anýz
- badyán
- bazalka
- bobkový list
- estragon
- galgán kořen
- hořčičné semínko
- kmín
- koriandr
- libeček(jen občas a v malém množství)
- majoránka
- muškátový květ+ořech (pozor-Má i narkotické účinky, toxicita se projevuje v dávkách nad 5g ( zhruba 2g váží celý oříšek)
- nové koření(malé množství!)
- oregano
- pampeliška(púpava lekárska)...nejlépe v zeleném nápoji nebo v zimě jako čaj(říká pan Jarda)
- petržel(nať) (malé množství)
- pískavice - Řecké seno
- rozmarýn
- saturejka
- skořice kůra
- skořice květ
- tymián

titikaka

jj, to s tým testovaním som videl tiež, bol to austrálsky dokument a bežal na spektre, celkom sa tomu dá veriť. Na správnu funkciu gebule potrebuješ živočíšny matroš, a to žiadna fazula,soja ani oriešky nenahradia.Osobe ktorej sa nohy rozťahujú keď vidí toho pacienta Bukovsého na obrazovke ako radí že "žerte obilné klíčky"..., nevysvetlíš. Inteligencia ide už milióny rokov ruka v ruke s mäsožravosťou. Dobrým príkladom je pes a krava... . Ja budem radšej divou sviňou ako ovcou. Také somariny že: "sami prídete po čase na to že blablabla" si niekam strč. Ja som pred časom skúšal diéty a celkom úspešne, lebo som zhodil 10kg slaniny. Skúšal som aj mäso nežrať -to bola katastrofa, sračky,plyny,únava,IQ mŕtvej kravy... Treba jesť všatko v rozumnej miere aj tuky aj alkohol. ver či never...

mnaukac

3x denne chodis kadit a povazujes to za normalne.. no mam dost. :-D :-D Nechcel by som tie zeleninove a sojove smrady pri tebe nuchat :-D :-D

mnaukac

No presne tak, dala si si odpoved na svoju otazku.. "deal with it" :-D :-D :-D :-D A mimochodom, to, ze veganstvo a ani vegetarianstvo nie je zdrave sa preukazalo, ked testovali tri skupiny ludi, vegetarianov, veganov a normalnych. Lodum, ktori nejedia zivocisne tuky chybaju mnohe dolezite latky. Clovek je od prirody vsezravec, ty deal with it.. Potom sa tu lamentujes ,ze ti ide v kniznici vyrazit bok. Idealne je jest normalne, vyvazene a vsetko s mierou. Tak ty sa radsej napchavaj zeleninou a enzymami :-D :-D :-D ..

ty nant

mnaukac, titikaka

Dost hlupe a nepodlozene nazory, mate predsudky, ale uz som sa zvykla a nejdem sa hadat , kazdy je to co mu chuti, a co poklada za zdrave ;) Sami po case pridete na to ze coraz viac odbornikov na stravu neodporuca jest cervene maso, a vobec nie vela maso, maso zatazuje a prekyslicuje organizmus , deal with it ;) Takze este raz prosim RNG o odpoved na moju otazku o kyselinach, daju sa kupit v nejakej forme? V akej strave sa najviac nachadzaju? Tie enzymi ktore som si kupila su obohatene o betaine HCL

titikaka

Ale šak ja som zožral pol krabice na posedenie, čo je 200g !!! Ty nemusíš, proste zopár suchárov denne ťa nezapečie. Ale darmo to budeš riešiť keď sa stravuješ ako gorila -a tie vraj prdia v jednom kuse. Človek potrebuje maso a basta! To neznamená že musíš zožrať kilo masa denne. Keď celý deň hlceš vegetáciu, to je horšie ako 10 hotdogov denne. Každý človek má iné trávenie a naozaj niekomu vegetariánstvo sadne a niekomu nie...tebe zjavne nie.

mnaukac

Sa cuduj, ze vkuse prdis ked mas specialne stravovanie. To si mala napisat hned. Vegetarianstvo ma viacej nezdravych efektov nez zdravych.. Veganstvo je dokonca skodlive. Po hentom, co jes ty, by som sa ja asi (s prepacenim) posral. Treba jest ako clovek a obcas aj vypustit plyny ako clovek.

ty nant

Titikaka

Ale ja sa nesnazim byt zapecena a potom ''srat tehly'' ako si to ty nazval, ja sa znazim o to aby bolo moj traviaci system zdravy....

titikaka

Daj si sucháre. Ja som minulí týždeň zožral pol krabice suchárov a 3 dni som sa nemohol vysrať, ani plyny neboli. A potom keď to na mňa prišlo, myslel som že mi riť roztrhne, akú tehlu som porodil, ešte čil ma kakáč bolý, cítim sa ako znásilnený ale z opačnej strany.