Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Majú vôbec známky zmysel? - ničí ma škola

Príspevok v téme: Majú vôbec známky zmysel? - ničí ma škola
študentka.

Ahoj.
V škole som nikdy nepatrila medzi jednotkárov, ale držala som si ten svoj štandard - maximálne pár trojok na vysvedčení. Zostalo mi to doteraz. Som v 3. ročníku na Obchodnej akadémii. Mám neskutočné problémy s administratívou a účtovníctvom. Dokonca to dospelo až do takého štádia, že z administratívy prepadám a z účtovníctva mi hrozí štvorka. Zajtra sa všetko uvidí podľa toho, ako napíšem písomky.
Som z toho hrozne znechutená, pretože moje kvality sú inde a venujem sa im naplno. Excelujem vedomosťami z filozofie, psychológie a podobných vied, strašne veľa čítam, mám vlastný blog s poviedkami, venujem sa jednoducho rozvíjaniu svojho intelektu. Chcem ísť študovať kriminalistiku, vyšetrovateľstvo, resp. forezné disciplíny, ale obávam sa, že bez dobrej známosti, ktorá by ma tam pretlačila sa nedostanem tam, kam by som chcela, pričom moje vedomosti, ktoré mám sú dosť rozšírne a majú perspektívu v tom, aby som sa venovala profesionálne tomu, čo naozaj chcem.
Ďalej ma neskutočne serie, ale naozaj serie prístup profesorov. Je to všetko len banda zakomplexovaných trkvasov. Mám pocit, bez ohľadu, že by som sa pozerala na známky, že som schopnejšia a inteligentnejšia ako tí, tzv. dobrí žiaci, ktorí dostanú dvojku a sú hotoví.

Aké máte skúsenosti vy? Prípadne vyjadrite sa......

w3q

Vitaj v mojom svete, som študentom elektrotechnickej priemyslovky, zaujímam sa o psychológiu a medicínu. Matika mi ide krkom, a celé hodiny využívam na čítanie vlastných kníh. Príde mi to ako strata času venovať sa napr. zosilovačom, pretože ma to vonkoncom nezaujíma. Ani jeden z predmetov ktoré sú na príjmačkách na psychológiu ani medicínu nemám na škole, doučujem sa to sám. Som zvedavý ako to dopadne o rok keď zmaturujem.

veves

nas na strednej nutili ucitelia volat ich pan profesor, pani profesorka. pricom boli mgr, ing. Je to obycajne zneuzitie titulu, ktory nemaju. na to je treba si spravit Prof. co uz, asi si ego takto zvysovali.

Maoam

vratim sa k Rakusku, tam si na gymnaziu ziak (Schüler) a ucitel je ucitel (Lehrer) a ziadny profesor, to bude slovensky vymysel a specialita, nejaka hra na nieco, co ti ludia vobec nie su

Klausiik

Presne tak na SŠ sú to tiež žiaci nemám to rád ked niekto povie študenti. Tak ako oni sú učitelia tak my sme žiaci.

Maoam

ja napriklad nechapem ani to, preco sa ziakovi na SS hovori student, studium je pre mna studium na VS/univerzite/postuni

v takom Rakusku si ziak, aj ked si robis maturitu, student si az ked studujes na VS

Klausik

Veď čo ja viem tak profesor je titul nie? To sa udeľuje ľuďom za zásluhy. Za vedeckú prácu a podobné veci. Veď takú istú pedagogiku majú učitelia na SŠ ako na ZŠ nie??? ak sa mýlim opravte ma :)