Čo znamená ASO?

Príspevok v téme: Čo znamená ASO?
tina2

Prosím Vás v pondelok idem na imunologiu a pred tým som si mala ísť dať urobiť nejaké krvné testy k obvodnej - včera som si bola po výsledky a našla som v nich nejaký parameter, ktorý je tam nazvaný ASO má mať hodnotu medzi 0 - 200 a moja hodnota je 982. Viete mi prosím niekto povedať čo to je? Ďakujem!

RNG

Kyseliny v zaludku maju sterilizacnu funkciu, ked ich zneutralizujes, dostane sa do tela cela mikrobialna nakaza na surovych jedlach.
Nehovoriac o tom, ze kyseliny u nevyhnutne pre travenie, inac nevies jedlo stravit a to vedie k oslabeniu celeho tela a stovkam zdravotnych problemov.
Preto pri pale treba nie znizit, ale naopak zvysit kyseliny v zaludku doplnkom

cicicici

DOBRY DEN .CHCEM VAS POPROSIT O ODPOVED CO JE TO ASO-KONKRETNE U MNA 429 JE TO VYSLEDOK Z KRVI,CO TO U MNA MOZE SPOSOBIT, MAM PROBLEMY SO ZALUDKOM ,KLBMI A PREKONALA SOM ANALOFAKTICKY SOK.STALE MI TATO HODNOTA STUPA ,PRETOZE MI NEMOZU NASADIT ANTIBIOTIKA,SOM ALERGICKA MAM AJ HELIGOBAKTERA A UZIVAM LEN HELICID TBL.POMOZE MI TO.DAKUJEM.mozete mi poslat odpoved na moj E-mail

lusi

Aso je špecifická pritilátka.Vzniká v organizme ako odpoveď na to,že sa vyšetrovaný jedinec dostal do styku s beta-hemolytyckým streptokokom skupiny A.
Tento streptokokus tvorí v organizme toxickú látku tzv.streptolyzín O.Imunitný systém na ňu odpovedá tvorbou /antilátky/teda protilátky zvanej antistreptolyzín O.
V skratke ASO.
Normálna hladina ASO v sére u zdravého človeka je 200-3OO mj.v 1 ml.séra.
U ľudí postihnutých streptokokovou infekciou a najmä u reumatikov,býva hladina ASO podstatne zvýšená.
Dôležité je sledovať hladinu ASO.Dnes máme k dispozícii široku možnosť medikamentóznej liečby,aby sa táto hladina potlačila smerom dole a aby sa tým zlikvidoval infekčný agens.
Želám vám teda úspešný boj s týmto streptokokom,ktorého výsledkom bude výťazstvo nad ním .

ekovan

LifePack-zmes všeličoho (obdoba od A po Z), 6 tabliet 3x denne za cca 3500,- Sk. Jedz radšej zeleninu (aj mrazenú), ovocie - sú tam okrem vitamínov a minerálov, ale najmä živých substancií (flavonoidy, katotenoidy a pod. Trvá to čas, ale zlepšenie príde...

tina2

Ahojte, trosku som sa uz ukludnila, no mam toho vela... Mandle este mam, no podla toho co hovorite je to asi najvacsi problem a teda musia ist von. No uvidim co mi povedia v pondelok u imunologicky - potom Vam dam vediet. No teraz musim robit...

charlotte

ked som mala 6 - 10 rokov,mavala som velke bolesti hlavne noh. tvrdili, ze rastiem. opakovali sa mi anginy..aj to bolo vraj normalne. zjazvene mandle som mala vyplnene akymisi bielymi utvarmi, ktore po vypadnuti strasne zapachali.az ked som mala 14 mi vzali krv na reumaticke testy a boli vysoke asi tak, ako tvoje. vyter potvrdil streptokoka .mandle mam von, absolvovala som liecbu antibiotikami asi rok a pol, hodnoty sa upravili a teraz ich mam dlhodobo v norme. este v detskom veku ma "preventivne" poslali na kardiologiu, ci je vsetko v poriadku so srdieckom. to je OK. chce to trpezlivost, aj ked sa ten cas zda byt neskutocne dlhy..stoji to zato zbavit sa streptokoka.

maťa

Nebuď smutná všetko sa dá do poriadku uvidíš. Si dospelá žena čiže znesieš viac ako dieťa. Počuj máš ešte mandle ?
Lekárka mi povedala, že streptokok sa usádza predovšetkým v mandliach.Pokiaľ máš ešte mandle je vysoká pravdepodobnosť, že streptokok je tam schovaný. Vyberú ti mandle a mohla by si mať po probléme. To ti nikto nepovedal s lekárov ??
Vieš my už mandle nemáme čiže nám zostala už len táto možnosť.

tina2

Uz dlhsie sa necitim moc dobre. No chodila som po vysetreniach a nechapem preco mi tento odber nerobili hned ked som mala tych streptokokov v hrdle a mavala som kvoli nim zapaly zo zenskeho. Mam 21 rokov a poslala ma na tu imunologiu gynekologicka pre stale sa opakujuce zapaly. Je mi smutno, ak to takto bude pokracovat nebudem potrebovat takychto doktorov ale psychologa. Inak dakujem za vysvetlenie problematiky, si zlata ze si sa podelila o skusenosti.