Antikoncepcia

Príspevok v téme: Antikoncepcia
karinka,.-

Ahoj. Mam 17, priatel 26. Sme spolu 7 mesiacov. Veľmi sa ľubime, skoro každy den sme spolu. Problem je len v tom, že som ešte panna, no chystáme sa mať sex. Ja chcem kondom, on antikoncepciu. Lenže ja ju nechcem brať, lebo som pocula, že potom nemusim mať deti. On zase nechce kondom. Co mam robiť? Nechcem ho stratiť len preto, a bojim sa že otehotniem hned na prvý, alebo druhý krat :( dakujem

lioness_01

a ten trápny prvoplánový argument s tým stresom a chorobami, tak ten bol vážne dobrý :))))))))

ak sa budeš dostatočne chrániť tak nemusíš mať žiadne stresy. ja neužívam (už) HAK a si predstav, žiadne stresy. ako je asi možné ?

lioness_01

anastacia, vieš čo je zaujímavé? že sa do HAK "obúvajú" najmä ženy ktoré majú s HAK niekoľkoročné skúsenosti... to asi o niečom svedčí, nie ?

na 100% nemôžeš veriť ničomu... kombinácii Pharmatex+ kondóm môžeš veriť úplne rovnako ako hormonálnej antikoncepcii.
albo napríklad Pharmatex a Bilingsova metóda je rovnako spoľahlivá ako hormonálna antikoncepcia.

takže asi tak

ale kto nechce, ten uverí, že HAK je jedno nechutné svinstvo, ktoré ti zničí zdravie a skomplikuje život.

daffodilka

Ved prave preto, ze na svete je tolko skodlivych veci, tak treba eliminovat aspon tie, na ktore mame vplyv. Nie si este pridavat dalsie. A na 100 % nemozes verit nicomu.

Inner

ja som zacala brat HAK v auguste, spustila mi migreny. Mam ich dodnes, prichadzaju kazdych cca 8-15 dni... ja osobne by som vela vedela rozpravat o tom, ako mi HAK dozivotne sposobila zdravotne problemy. A asi aj vies, ze migreny sa liecit nedaju...

Anastazia1

a vy viete co vsetko je na svete je skodlive mile slecny? no z toho si clovek nic nerobi, len vzdy sa kazdy obuva do antikoncepcie, lebo je zla a neskutocne skodliva! :PP, vzdy lepsie akoby som sa mala stale stresovat, ze budem tehotna. ved prave zo stresu vznika najviac chorob a priblemov, ci nie? a kondomy a pharmatex....no tomu az tak na 100 % neverim

Dží

karinka, mas 17 rokov, co znamena ze si mlada zena uz s vlatnym rozumom. ako kazdy clovek, mas pravo sa slobodne rozhodovat.
v podstate jedine co clovek skutocnosti ma a je jeho a nikdy nebude nikoho ineho, je jeho vlastne telo. takze ja by som si NIKDY NIKYM druhym nenechala rozhodovat o mojom tele. nech by to bol ktokolvek a s akymkolvek umyslom. ak by som nechala niekoho druheho rozhodovat o mojom tele a nebodaj by to malo zdravotne nasledky, tie nasledky by som musela znasat dozivotne JA a nie ON! a potom by uz bolo neskoro plakat nad rozliatym mliekom. nehovoriac o tom, ze by to bol o to horsi pocit, ze by som vedela, ze som to dopustila, napriek tomu ja som to tak nechcela.
a preto ti odporucam, aby si sa riadila sebou a nie tvojim priatelom.

a este by som chcela dodat, ze suhlasim s daffodilkou a aj s tym, ze to asi nebude z jeho strany az tak o laske, ak ta nie je ochotny respektovat v takychto dolezitych veciach.

lioness_01

anastazia... príspevok nad tým tvojim to vystihol...nebuď si taká istá

si predstav, ja tiež nechcem mať deti a HAK neberiem :)))

daffodilka

anastazia, nebud si taka ista, ze to nie je skodlive. Ani sami vyrobcovia presne nevedia, co ti to moze sposobit o buducich nasledkoch nehovoriac. Existuju aj ine spolahlive druhy ochrany. Nenechaj sa oblbnut reklamnymi recickami.