Ahoj. Mam 17, priatel 26. Sme spolu 7 mesiacov. Veľmi sa ľubime, skoro každy den sme spolu. Problem je len v tom, že som ešte panna, no chystáme sa mať sex. Ja chcem kondom, on antikoncepciu. Lenže ja ju nechcem brať, lebo som pocula, že potom nemusim mať deti. On zase nechce kondom. Co mam robiť? Nechcem ho stratiť len preto, a bojim sa že otehotniem hned na prvý, alebo druhý krat :( dakujem
Antikoncepcia
ibaze vedlajsie ucinky antikoncepcie vobec nie su take skodlive ako to tu kazdy tvrdi. je to len maximalna zodpovednost pri sexe, myslim si, ze kazda rozumna zena, ktora este nechce mat deti a ktora nechce ani riskovat, tak o HAK porozmysla. ale rozumiem karinke, ja som na antikoncepciu v 17 este nebola pripavena, ale neskor, si to mozno rozmyslis ;) nie je to take ohrozujuce riziko otehotnenia ako si to mnohi ludia myslia...
*Pharmatex
Suhlasim, ze ak ti chce antikoncepciu nanutit, o laske to z jeho strany velmi nebude. Skus mu na mail poslat vedlajsie ucinky antikoncepcie, nech sa kusok schladi. Ak to nepomoze, jednoducho mu povedz, ze si nemienis tymto nicit zdravie a ze dufas, ze je aj v jeho zaujme, aby si bola zdrava. Skuste ine metody antikoncepcie - napr. Pharmates kombinovany s prerusovanou sulozou. Takto to bude kompromis, no iste riziko otehotnenia moze byt aj tam...
karinka, porozprávaj sa s ním o tom, je fajn, že ti záleží na vlastnom zdraví a odmietaš hormonalnu antikoncepciu. ak ťa tvoj partner miluje, tak by ťa mal milovať so všetkým, aj s tvojou plodnosťou. ak trvá na antikoncepcii (hormonálnej) tak si zrejme chcel len užiť a na tebe mu nezáleží.
tak si to premysli a porozprávaj sa s ním