serotonin

5qo

ono ten horcik sa dava to anistrsovych formul spolu s b6 a C,ono to su uzitocne veci pre telo ale niaky vyrazny efekt prave v tomto som nepocitil,htP a niacin mam vyskusany na sebe na chronickom unavovom syndrome co sposobuje nie moc dobre psychycke stavy-raz kvoli hormonom a raz kvoli virusu a pomohlo to velmi dobre

5qo

horcik pomaha hlavne na ukludnenie aj ked to nie je take vyrazne ale je to urcite uzitocne, z trptofanu-prekurzor sa vtele vytvori 5htp a z neho 5ht(serotonin),vsade medzi tymito prevodmi vznikaju prirodzene straty kedze sa z neho robia aj ine latky napriklad z 5htp aj melatonin. cize je lepsie to brat pred spanim. lepsiu premenu 5htp myslim zabezpeci pokial sa spravne pamatam b6(100mg) a tryptofanu b3.snad si to spravne pamatam.na tom iherb sa da objednat vidim (akcia) Healthy Origins, Natural 5-HTP, 100 mg, 120 Capsules za 16dolarov co je velmi dobra cena. ten b3 je tiez velmi dobry pouziva sa aj pri unavovom syndrom (hlanve sposobeny nadoblickovou nedostatocnostou)kde vznikaju neprijemne psychycke stavy ale daj si pozor musis kupit non flush alebo flush free verziu- nie normalny-ked sa pozres na zlozenie tak by tam mal byt pridany inositol ktory zabrani svrbeniu pri takych mnozstvach. inak ten b3 maju aj u nas v lekarni ale je strasne drahy jamieson ma 500mg non flush-je drahy ale na snad na vyskusanie staci ked clvoek nechce rovno objednavat cez internet

Martin-S

5qo, to znie zaujimavo. nevedel som, ze 100mg 5-HTP je ekvivalent 1g L-tryptophanu. To asi skor objednam 5-HTP a k tomu 500mg niacin. oplati sa k tomu aj horcik? niekde to tu bolo v teme o depresiach, ze horcik pomaha odstranovat uzkost.

5qo

ked to chces brat stale tak sa zo slovenska nedoplatis musis si to objednat z usa (v europe je to vsade rovnako drahe aj v UK)na iherb.com mas 120 tab 100mg(eqvivalent1g triptofanu)za 20dolarov,niekde musis potvrdit ze tvoja krajina to moze dovazat vzhladom na ot ze je to na doplnok na psychyku ale nektroluju to a na colnici tiez nemaju sajnu co to je takze ti to vpohode prejde. nemal,zdravy clovek by nemal brat viac ako 200mg inak bude mat ale asi pri vacsich hladinach priznaky arytmie trassenie ,vztahy svalov apodobne treba si dat na to pozor aby to clvoek neprehnal, a na lepsiu premenu na serotonin su dobre b3 a b6, ale ak mas psychycke problemy mozno este lepsie zabere niacin (ale non flush-normalny ti sposobi svrbenie...)500mg niekolko krat dene pravdepodobne tak 1-2g by malo stacit- ten zabera velmi dobre .

Slobodna

L-tryptofan ten od firmy brainway som užívala a nič :-)žiadne účinky je tam problém odhadnúť akú dávku potrebuješ. Ja som užívala 2 tbl. denne a bolo mi to málo a viac som zvyšovať nechcela. Pre mňa má oveľa vyšší účinok strava.

Martin-S

i keď ten peak má až 900 mg som si teraz všimol. pozisťujem si o ňom čo-to, ale sympatickejšie sú mi skôr tie z usa.