Chcem sa stať vegetariánom a rád by som prestal s akoukoľvek živočíšnou stravou okrem mlieka (so zdravotných dôvodov (vápnik)).
Ako sa stravovať aby som mal dostatok vsetkych potrebnych zivín ?
Ako sa vegetariánsky stravovať
a co? este vzdy xkrat zdravsie a co sa tyka vapnika bohatsie ako mlieko ci syry. A potom je tu este sezam, pomarance, grepy, mandarinky bohate na vapnik. Kto sa stravuje zdravo sa nemusi bat dakej kyseliny. 80% ma byt v strave zasad a 20% moze byt kyselin. Cize ja ako vitarian sa na to mozem vy... ci je v maku kyselina oxaloctova. Ktora je tusim aj v jahodach a spenate a xy inych zdravych veciach.
ked sa tu uz rozobera ten mak, tak by ste mali vediet, ze sice je velmi dobrym zdrojom vapnika, ale obsahuje kyselinu oxaloctovu, ktora zabranuje vsetrbavaniu vapnika
blink a aj ostatni chytraci>
NEJEST MASO A NENAHRADIT SI CHYBAJUCE ZIVINY = VASA DEBILITA.
Ja jem maso mozno raz za mesiac malinko, len tak pre chut, inac som veganka, nejem mliecne vyrobky- tie skodia viac ako maso imo.
No to neznamena, ze som si nenastudovala co a ako jest, aby som bola ok a cuduj sa svete, uz takmer rok takto fungujem, technicky by som mala mat anemiu a neviem co este a aj s priatelom sme ok, dokonca jemu rastu svaly (cvici v posilke) aj ked maso neje ;) to len tak ak by tu bol nejaky muz, co by protestoval, ze z rastlinnej stravy sa bielkoviny nevstrebavaju dobre a ine blbosti.
to su riadne sprostosti, ze je treba bielkoviny z masa. v materskom mlieku je bielkovin do 10 % cize to iste mnozstvo ako v ovoci (to nie je nahoda, dieta po narodeni rastie najrychlejsie a bielkoviny mu stacia tie co su v materskom mliecku), v zelenine je ich 22%, a dokonca vo fazuli ci sosovici je ich 28%, v obilninach je ich 13%, cize aj taky vegetarian ich prijima habadej.
Vstrebavaniu zeleza brania rozne faktory, hlavne jedenie sladkosti, bieleho cukru a bielej muky. CIze aj vegetarian moze jest riadne nezdravo, co bol asi vas pripad. Ved ake jedla ponukaju restiky pre vegetarianov? Vyprazany syr s hranolkami, palacinky... same nezdrave jedla. Tym, ze zjes vyprazenu zeleninu a kopec kolacov, neznamena, ze jes zdravsie ako nejaky masozravec.
Neexistuje ziadna lekarska diagnoza tykajuca sa nedostatku bielkovin, neexistuje na to ani len pojem, lebo taka situacia nemoze nastat. Prave naopak v dnesnej spolocnosti su ludia chori kvoli nadbytku bielkovin ktory konzumuju. Je ich privela. V roznych americkych vyskumoch odporucaju max. dennu davku bielkovin 30 %, bezne ich zje clovek aj 60%.
Takto ti poviem... bola som vegetariánka. Odmietala som jesť meso, hnusilo sa mi. Až kým som skoro neprišla o život kôli svojej vlastnej sprostosti. Kôli tomu že som nejedla meso som prišla o veľa železa a netvorilo sa mi dostatočné množstvo krvi. No aby toho nebolo málo aj moje srdce začalo "štrajkovať" pretože sa snažilo pumpovať chýbajúcu krv. Chceli mi dávať transfúzie no odmietla som... radšej som sa rozhodla že začnem jesť meso, ako si to neskôr opäť zopakovať v nemocnici. Boli to najhoršie roky môjho života. Cítila som sa strašne slabá. Ešte teraz mám problémy s krvou a zostane to tak už navždy kôli môjej vlastnej hlúposti nejesť meso. Takže si veľmi rozmysli či sa chceš svojou vlastnou vinou dostať do hrobu...
Vegeariani zomierajú lebo nejedia maso. maso obsahuje bielkoviny a bielkoviy su 2.najpotrebovanejsie organicke latky. Takže urpimnu sustrasť a neradila by som ti to každý musí prijimať vyvazenu pestru stravu
vzdy je zdravsia pre telo hocijaka zelenina a ovocie ako zivocisna potrava. ked das telu vitaminy a mineraly zo surovej rastlinnej stravy, ono si poradi s nejakymi dusicnanmi...
no môj hlavný problém vidím v tom, že aj zeleninu a ovocie, ktorá sa považuje v jedálnom lístku za tú najzdravšiu variantu, nemôžem jesť až tak celkom zdravú, čerstvú, bez dusičnanov, iných chemikálii... mne sa zdá, že všetko kúpené mimo bioobchodov nie je až také zdravé... ale s tým nič nenarobím... a stále lepšie je jesť zeleninu s hrozbou, že sú v nej dusičnany, ako sa vedome pchať párkami, slaninou a pod.