už nevládzem

Príspevok v téme: už nevládzem
stela43

Dobrý večer.Ja by som chcela poradiť v jednej veci lebo už sama neviem čo robiť.Pred 11 rokmi som ovdovela ako 32 ročná.Mala som dti vo veku dcéra 6 a syn 12 rokov.Sama som ostala na výchovu detí,Musela som popritom aj chodiť do práce lebo by sme z vdovského nevyžili.Pravdaže každý sa mi otočil chrbtom myslím rodina na všetko som bola sama ale zvládla som to.Viete aké to je vychovávať pubertiakov syn mi narobil nehorázne účty za mobil každý mesiac.Ale už je dospelý má vlastný život a je tým najlepším synom na svete.Ja som žila pre deti a pre prácu aj ked som stále vravela že nikdy chlapa nechcem po 8 rokoch samoty som si našla priateľa tiež vdovca.Dnes bývame spolu aj s mojou dcérou ktorá už má pomali 19 rokov.Vychovala som z nich dobré deti syn je muž na jednotku a dcéra no ako typická 19 ročná baba diskotéky PC ale je poriadna chvalabohu nepije nefetuje takže som šťastná.Odkedy som ovdovela iné som od rodiny nepočúvala len ako mám vychovávať kritizovali atd.Priateľ ma neustále ma kritizuje že dcéru zle vychovávam že ju nič neučím ale pripomínam že som doteraz pracovala vydávala som sama 50-60 obedov riady po nich umývala popritom predávala a to 9-10 hod.v kuse bola som veľmi vyčerpaná po robote ale musela som na živobytie zarábať ale dokázala som to a vychovalla som 2 krásne deti a som pyšná že slušných tak prečo mi nedá každý pokoj a starajú sa do mňa neustále už nevladzem ked bolo treba pomôcť nikto sa ma neopýtal ako sa mám a priateť ma neustále prirovnáva k nejakým fľandrám(aj z erotických salonoch)kde chodil kým sme sa nepoznali(dúfam) a míňal nemalé peniaze kým ja som si išla od úst odtrhnúť aby som mohla všetko vyplatiť a dať deťom jesť že on čo poznal ženy že všetky boli super mamy nie ako ja lebo ja dcéru neviem naučiť zapnúť pračku a pod.ale ani mna to nikto nečil lebo moja mama tiež nemala čas musela robiť .atd a stala sa zo mňa aj tak zodpovedná poriadna manželka matka.Mne sa zdá že u chlapov dnes boduje žena so 4-kami sylikonmi a holími zadkami kde kade ako ich partnerka aj ked môže robiť čo chce vyzerať ako chce upraviť je nevyditeľná lebo oči našich miláčikov zaneprázdňujú naše (umelé)internetové krásky v bykinách a s odhaleným poprsím a potom my poriadne ženy sme tie najhoršie nič nevieme sme dobré len ako chvíľkové potešenie.Ale niekedy aj poriadnej žene prasknú nervy a povie dosť a musí dať na výber bud fľandra napr.zo susedctva ktorá ochotne roztiahne nohy všetkým susedom(osobne poznám a vraj podla môjho priateľa to bola super žena matka)alebo ja ale bez bez neustáleho kritizovania lebo aj mám svoju hrdosť a svoje kvality na ktoré som právom hrdá lebo som v živote niečo dokázala mám nádherné deti a nech sa neprajíci rozpučia lebo oni nič nedokázali ale žiaľ bodujú ale toto je dneskajší svet internet ponúka všetko už sme len vzduch.

kikusa33

žila si po ovdovení dlho sama a zvládla si všetko sama... zvládneš to aj teraz - vykašli sa na takého primitíva.

!!Utekaj!!

Radia Ti tu dobre. Aj ja sa k nim pridám. Toho akože tiežpriateľa naozaj pošli kade ľahšie. Celkom ťa chápem, že po tých ťažkých rokoch si si možno povedala, že si zaslúžiš trochu lásky, porozumenia, pochopenia, podpory. Ale je toto naozaj to, čo si čakala a chcela? Asi nie. Dostavil sa skôr opak a starosti. Ten chlap Ti nie je oporou, skôr Ti bude robiť problémy. Ver mi, aj tým, čo Ti radia, naozaj Ti bude lepšie samej, veď si zvládla sama už tie oveľa ťažšie roky, tak tieto už určite zvládneš. Sama nezostaneš a svojim deťom iste budeš stále oporou a aj ony Tebe. A raz možno príde aj ten správny muž.Netreba to však chcieť nejako nasilu. A myslím, že aj ak by neprišiel, Ty to zvládneš aj tak.Želám, aby si sa správne rozhodla.

010101

Je začiatok roka-čo tak spraviť nejaky spravny krok(po prečitani som usudila že si ťa nezasluži,nechaj ho nech si hladá ....Ja viem že je to ťažké,ale dá sa.čas ukaže že si urobila dobre,a do cesty príde ten správny.)Držím palce!

xy:)

priatela pust k vode, pretoze si ta nevazi... mas predsa svoje deti, ktore su poriadne a mas ich rada, viac si zelat nemozes. a ked si viac ceni lahku susedu, to je uz viac ako vela.

Janulik33

Stela,
co najrychlejsie a najdalej od Tvojho pratela utekaj! Posli ho do ...
Podla toho co pises, si ine nezasluzi.
Ako pise ta3, mas byt na co pysna, mas svoju uroven. Ak mas zit s niekym, kto Ti takto strpcuje zivot, tak radsej bez neho. Ved si najdes casom niekoho, kto si Ta zasluzi a bude Tvoje city opatovat tak, ako sa patri. Drzim palec!

ta3

nie sme iba vzduch a ak, tak len u par primitivov, ktori rozmyslaju hlavou, ale tou, co maju v nohaviciach, Stella, klobuk dole pred Tebou, pravom si na seba hrda za to,ako si to vsetko sama zvladla, ale ak mas aspon trochu hrdosti v sebe, vyzen priatela natrvalo k tym perfektnym lahkym zenam, urob to, nestoji za to, aby si mu venovala co i len stipku pozornosti, ja som tiez sama chovala dve deti ako rozvedena, ale urcite v horsich podmienkach ako Ty vdova, pretoze alimenty boli takmer ziadne a este viac ako 10 rokov po rozvode psychicke tyranie, potom cca 30 rocna diskriminacia na pracovisku, navyse bola som chora na rakovinu a tiez bez akehokolvek rodinneho zazemia, ja som uz nikoho blizkeho nemala, ja som bola velmi dlho sama, ale radsej sama, ako sa nechat takto ponizovat, neboj nic, este si mlada, este si najdes priatela, ktory si Ta bude vazit, prajem to nam obidvom