už nevládzem

Príspevok v téme: už nevládzem
stela43

Dobrý večer.Ja by som chcela poradiť v jednej veci lebo už sama neviem čo robiť.Pred 11 rokmi som ovdovela ako 32 ročná.Mala som dti vo veku dcéra 6 a syn 12 rokov.Sama som ostala na výchovu detí,Musela som popritom aj chodiť do práce lebo by sme z vdovského nevyžili.Pravdaže každý sa mi otočil chrbtom myslím rodina na všetko som bola sama ale zvládla som to.Viete aké to je vychovávať pubertiakov syn mi narobil nehorázne účty za mobil každý mesiac.Ale už je dospelý má vlastný život a je tým najlepším synom na svete.Ja som žila pre deti a pre prácu aj ked som stále vravela že nikdy chlapa nechcem po 8 rokoch samoty som si našla priateľa tiež vdovca.Dnes bývame spolu aj s mojou dcérou ktorá už má pomali 19 rokov.Vychovala som z nich dobré deti syn je muž na jednotku a dcéra no ako typická 19 ročná baba diskotéky PC ale je poriadna chvalabohu nepije nefetuje takže som šťastná.Odkedy som ovdovela iné som od rodiny nepočúvala len ako mám vychovávať kritizovali atd.Priateľ ma neustále ma kritizuje že dcéru zle vychovávam že ju nič neučím ale pripomínam že som doteraz pracovala vydávala som sama 50-60 obedov riady po nich umývala popritom predávala a to 9-10 hod.v kuse bola som veľmi vyčerpaná po robote ale musela som na živobytie zarábať ale dokázala som to a vychovalla som 2 krásne deti a som pyšná že slušných tak prečo mi nedá každý pokoj a starajú sa do mňa neustále už nevladzem ked bolo treba pomôcť nikto sa ma neopýtal ako sa mám a priateť ma neustále prirovnáva k nejakým fľandrám(aj z erotických salonoch)kde chodil kým sme sa nepoznali(dúfam) a míňal nemalé peniaze kým ja som si išla od úst odtrhnúť aby som mohla všetko vyplatiť a dať deťom jesť že on čo poznal ženy že všetky boli super mamy nie ako ja lebo ja dcéru neviem naučiť zapnúť pračku a pod.ale ani mna to nikto nečil lebo moja mama tiež nemala čas musela robiť .atd a stala sa zo mňa aj tak zodpovedná poriadna manželka matka.Mne sa zdá že u chlapov dnes boduje žena so 4-kami sylikonmi a holími zadkami kde kade ako ich partnerka aj ked môže robiť čo chce vyzerať ako chce upraviť je nevyditeľná lebo oči našich miláčikov zaneprázdňujú naše (umelé)internetové krásky v bykinách a s odhaleným poprsím a potom my poriadne ženy sme tie najhoršie nič nevieme sme dobré len ako chvíľkové potešenie.Ale niekedy aj poriadnej žene prasknú nervy a povie dosť a musí dať na výber bud fľandra napr.zo susedctva ktorá ochotne roztiahne nohy všetkým susedom(osobne poznám a vraj podla môjho priateľa to bola super žena matka)alebo ja ale bez bez neustáleho kritizovania lebo aj mám svoju hrdosť a svoje kvality na ktoré som právom hrdá lebo som v živote niečo dokázala mám nádherné deti a nech sa neprajíci rozpučia lebo oni nič nedokázali ale žiaľ bodujú ale toto je dneskajší svet internet ponúka všetko už sme len vzduch.

rena23

Stela, ak je viac ludi, ktorym sa zda, ze deti navychovavas spravne, asi na tom nieco bude. Kazda matka je citliva na svoje deti, takze ich nevidi objektivne a nerada si priznava chyby. Ak by ich kritizoval jeden zakomplexovany pako, nie je co riesit. Ale ak maju takyto nazor viaceri, bolo by sa treba zamysliet. A myslim si, ze prave preto, ze mas co robit, aby si uzivila rodinu, dcera uz davno mala mat zvladnutu domacnost a pomahat Ti...

natalia293

Stela, to nie je priateľ, to je . . ., ako si povedala máš svoju hrdosť, myslím si,že si to naozaj zvládla super, tak prečo sa teraz trápiť pre takého chlapa??? stojí Ti to za to???? chcela si priateľa aby si sa mohla o neho oprieť, aby si sa mohla sním tešiť, ale toto???? to si určite nechcela.... to najťažšie v živote si zvládla sama - výchovu deti, tak prečo si vyrábať zbytočné trápenia??? určite sa nájde aj lepší muž, ktorý si Ťa bude vážiť - verím tomu a držím palce...

stela43

Zabudla som dodať že tá slávna suseda o ktorej som písala tak ho denne bombardovala emailami a s všelijakými perverznými fotkami holých báb atd.Aj o potom ešte dlho už ked sme boli spolu prečo jej nedokázal povedať že nech to nerobí a mne vie všetko vykričať všetko mu na mne vadí lebo od nej sa bál a vedel že mi to vadí 200 km som od neho cestovala s plačom zakaždým domov kým sme nebývali spolu lebo ma to bolelo a nevedela som čo si mám o nich myslieť ved bývali oproti sebe a to je dobrá žena manžel jej drie ako somár ona celé dni LEN tiež na PC.Nakoniec ja som tomu spravila koniec a kto iný ja som bola zlá každé skoro dva týždne som preto vyhadzovala na vlak 500sk a mrzla vo vlaku čo teraz veľmi ľutujem aby som si prezerala čo mu suseda kamarát mladé susedky posielajú za nechutné emaili a to sú tie dobré ženy ku korým ma stále prirovnáva ved on s poriadnymi sa ani rozprávať nevie tie sú sprosté...Nemôžem psíka čo máme pohladkať to mu vadí aj ked vie že milujem zvieratá a ten psík mi toľko lásky dáva ako nikto v živote tak sa čuduje ale mne sa niekedy zda že on lásku neuznáva lebo o ktorej on rozpráva to nie je láska ani zdaleka.Nič iné nepočúvam len u nich ženy na severe všetko ináč robia niekedy sa mi doslova vysmieva.žiaľ on si to neuvedouje je schopný sa povadiť ked niečo nieje tak ako on chce a myslí niekedy sa mi zda povýšenecký namyslený a chválenkár ja už len prikývnem a myslím si svoje a sem tam sa v noci vyrevem žial aj svoje chyby si nikdy neprizná nevie poveať prepáč čo je vo vzťahu veľmi dôležité nemôže mať stále pravdu len on ved aj on sa môže mýliť nevie rozoznať kedy ubližuje naozaj niekedy si naozaj myslím že to robí naschváľ len neviem čo s tým chce či naozaj aby som ja spravila koniec?Lebo to sme si povedali že ak ešte raz sa odsťahuje už to skúšať nebudem nemá to zmysel niekoho nasilu nútiť do vzťahu v ktorom sa necíti dobre bola by som aj ja sebecká.Ja si pomali musím prácu hľadať atd.takže energiu potrebujem na dôležitejšie veci teraz nechcem riešiť náš vzťah potrebujem veľmi oporu chodím z operácie na operáciu som unavená vyčerpaná a hľadať pokoj v duši.Aj ja túžim po pozornosti úprimnej lásky ako každá žena lebo bez toho žena pomaly vyhasne. Nechcem aby mi už niekto ublížil už by to bolo na mňa priveľa.Stačilo naplakala som sa dosť chcem sa aj konečne smiať z radostí zo života.Veľa rád som mala tuto že príde druhý ja už chlapom nedokážem veriť nechcem týmto hádzať všetkých do vreca ved aj medzi ženami je dosť...len niejeto také ľahké už veriť.Chlapy si myslia že nevera je len ked ženu podvedú s inou myslím v posteli ale žena ktorá si lýha s chlapom a vie že možno partner myslí na nejakú krásku z PC ktorá mu ukázala svoj zadoček v nejakom videoklipe či na obrázku tiež považuje za neveru a môžem povedať nieje to príjemné a ked chce aby sa im vyrovnala aby partnera tak zaujala ako tá slečna nemôžem o tom písať bolí to.Viem dopredu čo by mi priateľ povedal zas ako vždy chod sa liečiť a pritom ten liek má on.

stela43

Prečítala som si všetky názory za čo ešte raz dakujem.Nakoľko môj priateľ si náhodou prečítal čo som tu písala som zas zlá nebaví sa so mnou ale už som si zvykla a je mi to jedno.Viem že nikdy jeho nároky nebudem vedieť splniť lebo nevládzem v živote som už pekla prežila dosť od malička žiť v strachu rodičovské bitky boli skoro na dennom poriadku s bratom sme doslova žobrali a v škole nám tiekli sliny lebo sme nevedeli čo je to desiata obed....jediným človekom bola starká ktorá ma milovala a aj ked je už 25 rokov mrtva veľmi mi chýba a stále viac nemám už....Niekedy sa mi už nechce žiť a stále viac mislým na to že už by som tu najradšej nebola ale čo by bolo s dcérou ale som už unavená zo života a bojím sa že si ublížim lebo veľmi málo k tomu chýba možno že to znie ako vyhrážka nie len som stratila zmysel života.Ked som spoznala priateľa myslela so že moje trápenie samota skončia že konečne mám pri sebe človeka ktorý mi nikdy neublíži že ma pochopí ako ženu že na niektoré veci mám iný názor lebo viem čo je aj žiaľ to ked Vám ako 10-11 ročnej jeden sviniar veľmi ublížil a od vtedy to tajomstvo nosím v sebe ani rodičia o tom nevedia a že som k chlapom stratila dôveru preto som asi aj tak dlho vydržala po smrti manžela tak dlho bez muža.A že nemám rada ked sa na PC pozrie na nejaké nahé ženy?Ako ženu ma to zraňuje keby o tom nevedel nepoviem nic ale naše nedorozumenia boli stále kvôli tomu viem že nieje slepí ale ked ležíte po operácii s bolesťami a s rozpáraným bruchom z ktorého mám strašné komplexi ubýja Vás ked on si prezerá napr.na pravda.sk nejaké celebrity ktoré iné nevedia len vytrčať zadky a umelé prsia kým vy v nemocnici sa od bolesti zvýjate.Ja mám 43 rokov a nerobím to neprezerám si chlapov on má 65 rokov ale vek nikdy nerobil problémy milujem ho len nevie mňa pochopiť nevravím že vyhladáva na PC ženy ale ma bolí ked sa naskytne možnosť a len na chvili idem do obchodu už miesto seline dion pesničky ktoré akože sťahoval si nezabudol pozrieť aj iné videoklipy kde bol nejaký polonahý obrázok speváčky a musím sa priznať že vo mne ako keby niečo zhaslo už mu neverím nemám v ňom dôveru sám sa vykreslil predo mnou a ja ho už len takého vidím chlapa ktorému niečo chýba a u mňa to asi nemá všetko dať každému nemôžem čo by chcel robila som to celý život každému po vôli rodičom rodine a dopadla som tak že pomali všetko zo mňa vyhasína a je my všetko jedno bojovala som stále aj za neho už nie vraví sa ze skutočná láska je ked doprajete ak vy po čom túži dať nemôžete.Ja mu doprajem dominantnú ženu plnú optimizmu elánu s chuťou do života ktorá nebude malomeštiačka ako vraj ja som a nebude mať na neho žiadne nároky ale kde sú nároky potom ženy?Dúfam že ich aj on bude vedieť splniť lebo pri mne nemusel len jedno splniť ani to nedokázal.

stela43

Dakujem pekne za odpovede a pánovi učiteľovi ktorý sem chodí opravovať diktáty odkazujem že ťukol na zlú stránku sem ľudia chodia poradiť sa nie o pravopise debatovať nie sme v škole možno takú stránku nájde kde budú mať záujem o jeho opravy v pravopise.Neviem ako by on po piatich operciách ako ja poslednú som mala pred mesiacom vedel tu dlho sedieť a ešte aj kontrolovať pravopis pri bolestiach ale potrebovala som súrne poradiť tak som to nejako zvládla.

ivana45

stela,
nerozumiem, preco nazyvas priatelom cloveka, ktory "
priateť ma neustále prirovnáva k nejakým fľandrám(aj z erotických salonoch)kde chodil kým sme sa nepoznali(dúfam) a míňal nemalé peniaze kým ja som si išla od úst odtrhnúť aby som mohla všetko vyplatiť a dať deťom jesť že on čo poznal ženy že všetky boli super mamy nie ako ja"

Ty vies, co si svoju dceru naucila a co nie. Je to v poriadku. Ak dcera nevie zapnut konkretnu pracku, nauci sa to, ked to bude potrebovat.

Stela, je mi to luto, ale mam pocit, ze problem je niekde inde. Ze "priatelova" nespokojnost s vychovou tvojej dcery znamena nieco uplne ine.
Mozno chce odist a robi dusno, aby ste sa hadali, ty sa rozplaces a on moze povedat, ze je s tebou neznesitelne.
Mozno ta chce vyprovokovat k takej hadke, ze sa s nim rozides, alebo ho vyhodis.
Mozno je to protivny mrzutec, ktory sa ti za nieco (neviemco) msti. Tym, ze kritizuje tvoju vychovu a vidi, ze ti tym ublizuje.
Mozno je jednoducho nespokojny vo vasom vztahu, preto je na teba zly. Ked ma zlu naladu, potrebuje ju pokazit aj tebe, aby sa uvolnilo jeho napatie.
Mozno je nespokojny v praci alebo nejako inak nespokojny. Neviem. Aj tak to nie je ospravedlnenie.

Spytaj sa ho, co vlastne chce. Ako si svoje deti vychovala, to uz je hotova vec. Ak ti tvoj partner ublizuje, nic tym nezlepsi.
Mozno by si sa mohla s niekym poradit. S niekym, kto vasmu vztahu fandi a chce, aby sa udrzal. Nema on napr. taku sestru ?