Nevládzem sa učiť na skúšky

Príspevok v téme: Nevládzem sa učiť na skúšky
študentka1VS

Som prváčka na výške a čaká ma 5 skúšok. Tá škola je moj splnený velký 6 ročný sen. Ale to množstvo učiva ma ubíja. Proste nevládzem .. Neviem si to zapamatať,neviem nájsť systém, viem len to ,že nevládzem ...Vedela som ,že to nebude ľahké ale toto..Každým dnom sa to blíži a mna chytá panika!!!
Ako to robíte vy čo študujete na VS ?
Ďakujem za Vaše rady!

ikonka1

ja mám 16 skúšok :D a z toho minimálne 12 na ktoré sa mám učiť z niekoľkých knih a plus internetových stránok, a čo teraz? nechapem na co sa predbiehate, ktora skola je lepsia, ktora horsia, a niekto tu hovoril o povesti skoly, je jedno aka je tazka, dolezita je jej povest a co sa o nej hovori....ale to zisti kazdy az bude nastupovat do prace a prednost daju niekomu zo skoly s "lepsou" povestou, hoci je mozno v skutocnosti horsia ako ta s "horsou" povestou a moze byt lepsia...takto to chodi (urcite nie u kazdeho zamestnavatela)a nic s tym nespravite....ale nemenujem konkretne skoly, tak nieze sa tu niekto zacne urazat a brat to osobne, ja neviem, ktore skoly su top v ktorom odbore......a to co sa naucite na skole, ci je "tazka" alebo "lahka" vam nikto z hlavy nevezme bez ohladu na to, kde ste studovali...toto treba brat na vedomie, a su naozaj odbory, kde su tie vedomosti dolezite na to, aby ste mohli potom ziskavat prax v praci a mnohokrat to, co sa naucime v skole ani nestaci, aj ked sa to zda ako kvantum uciva.treba to brat takto a nie sa rozculovat, co je lahka skola a co tazka, na co potom studujete? kvoli titulu? je takych vela, ale len titul v zivote, pokial nemate znamosti, nespravi vobec nic......

KIKA555

Mila BIBI123!
Rada by som ta oboznamila so skutocnostou ze ako si napisala ze UKF je lahka skola podla povesti je evidentne ze na nej nestudujes . Studujem na fakulte socialnych vied a zdravotnictva a poviem ti ze take lahke to tam veru nie je .tento semester ma caka 6 skusok niektorych 7 a to som druhacka. chcela by som videt teba ze keby si sa tak zapozerala do ucebnice anatomie patologie alebo vseobecnej psychologie ci by si to zvladla moja pekna :)
Dalsia vec.. pretoze studujem odbor osetrovatelstvo ani si endokazes predstavit ake mnozstvo praxe musim splnit na sto percent aby som dosiahla titul bc . chodila som na zdravotnu strednu tam som stravila zo 4 rokov 2 na praxi nemozes vymeskat ani jeden den vsetko si musim kompletne nahradit. prides na vysku a takisto musis splnit tolko praxe ze o tom sa ti ani nesnivalo. tak ako sa mne nesniva o letnych prazdninach. vy ked sa vam skonci letny semester resp ked mate po skuskach mate po cely cas cez prazdniny volno . a veis co som ja robila cez leto roku 2010 v juni juli a auguste ? museli sme mat odpracovanu prax 280 hodin v nemocnici.. a toto leto to enbude o nicom inom len ta zmena ze v 2 rocniku len v uvodozovkach 250 hodin praxe. a dalsia vec. ked chcem ist na mgr tak si musim odpracovat rok praxe v nemocnici. takze moja pekna bibka mi nehovor ze ukf je lahka skola . len tolko prajem prijemne ucenie na skusky ja mam v stredu skusku u prednostky pediatrie a urcite tu bude lahuuucke ved ukf je taka lahka skolicka . dovi !

anonymo

Moja ja som na tom rovnako. O týždeň sa mi začínajú skúšky jedno za druhým a zatial som sa do toho ani nekukla. Myslím že naozaj ak na 1. termín nespravíš tak máš ešte 2 termíny a netreba sa zbytočne stresovať. A ak ti to pomôže ja som sa na zápočtové testy učila s tou myšlienkou, že ak to spravím tak budem o krok bližšie k tomu diplomu a nevzdám sa. Ja som sa osobne viac bála od zápočtov ako od skúšok :D Takže no stres a kľudne sa uč. Ak sa ti to nevydarí vymáknuť teraz tak nabudúce.

lienocka2808

Ahoj studentka, nemam nijaky zazracnu radu ako ti pomoct, snad len z mojej skusenosti. Ja som chodila na chemickotechnologicku fakultu-velmi tazka skola. V prvych troch rocnikoch bolo skuskove obdobie nocnou morou. V noci ked moji kamarati sa chodili zabavat, ja som sa ucila. V lete ked sa chodili kupat som sa ucila. Proste som drela. Ale nic na svete sa nevyrovna pocitu, po tyzdni ucenia urobit skusku, a nakoniec celu vysoku skolu. Teraz sa chodim zabavat ja, mam dobre platenu robotu, a som spokojna, ze som to nevzdala :). Treba to vydrzat, a nic nie je lepsie ako obetovat svoj cas pre vzdelanie

beskyd

musis sa s tym vysporiadat lebo ked pridu statnice tak sa zblaznis a to bude o to horsie ze to bude na konci po nejakych 5 rokoch, to by som nechcel nezvladnut. ked na to nemas, radsej kasli na to, aj tak dneska je taky prebytok absolventov ze bud kaslat na to alebo mat fakt ze nejaku skolu co ma uroven. moj recept je disciplina, caste opakovanie uz nauceneho, predovsetkym ten den po dni ked materiu vidis prvy krat, kava, nestresovat lebo mas na to v ramci semestra asi nejake 3 pokusy co je dost a dostatok spanku, aspon tych 7 hodin. mozno je to len taky prechod zo strednej ze sa ti toho zda vela, ale mala by si si zvyknut, za 2 roky ti to pride ako norma.

bibi123

studentka1VS-no treba sa zaoberat aj povestou, lebo ked nema skola zlu povest, zle sa to vynima v zivotopise... ono prvy rok je vzdy najhorsi, ja som chcela s mojou skolou rachnut v prvy rok, lebo som nevedela, co chcem studovat a sla som na manazment a tam same pocty:o(((, este aj na marketingu sme pocitali:O))) ale dalo sa to zvladnut a kazdou zvladnutou skuskou som sa posuvala k titulu. Prve dva roky musis zvladnut 3-5rocnik je uz na skoro na kazdej skole jednoduchy..