Vracanie - neúčinné...?

Gima

V lekárni predávajú Psylium - indická vláknina na prečistenie čriev. Je to na to aby tráviaci trakt fungoval efektívne.

Gima

Máte preťažené trávenie po nezdravom hodovaní?

Prehnali ste to v predchádzajúcich dňoch s jedlom alebo alkoholom a teraz vás trápi nafúknuté brucho, plynatosť či iné problémy? Je načase naordinovať si tentokrát iné druhy potravín a nápojov, ktoré vám môžu pomôcť dostať svoje trávenie a energetickú hladinu zase späť do normálu.

Jogurt s bobuľami

Skúste grécky jogurt a do neho si nasypte bobuľovité ovocie (čučoriedky, maliny, brusnice...) Jogurt obsahuje prospešné Lactobacillus baktérie, ktoré znižujú podráždenie čriev, vyvolané potravinami s vysokým obsahom cukru a alkoholom.
Ovsené vločky

Trápi vás nevoľnosť z nadbytočného príjmu nezdravých potravín či alkoholu? Vaše trávenie môže upokojiť i ovsená kaša s plátkami hrušiek. Táto kombinácie je plná zdravej vlákniny a šetrná k vášmu podráždenému žalúdku.
Omeleta so zeleninou

Proteín, obsiahnutý vo vajciach, má v sebe aminokyselinu cysteín, ktorý štiepi toxín z alkoholu (acetaldehyd), čo umožňuje, aby bol vylúčený močom. Zelenina bohatá na vlákninu ako špenát či paradajky vám pomôže zbaviť sa nadúvania a problémoch s trávením. Vynechajte v tomto prípade syr či slaninku, pretože jedlo s vysokým obsahom tuku môžu spomaliť prechod potravy do tenkého čreva, čo spôsobí zhoršenie nadúvania a plynatosti alebo i kŕče.

Banány

Banány sú výborným zdrojom na obnovu minerálov, stratených v dôsledku dehydratácie, vrátane draslíka, ktorý sa nachádza práve v tomto ovocí. Draslík tiež eliminuje prebytočné množstvo sodíka, spôsobujúceho nadúvanie.
Ovocie s vysokým obsahom vody

Skúste napríklad melón, grapefruit, pomaranče, broskyne či maliny. Tieto plody pomôžu pri hydratácii a obnove vitamínov a minerálov, stratených v dôsledku zlej životosprávy. Navyše sú plné vlákniny a rozbehnú trávenie.
Zázvorový alebo mätový čaj

Ak vás trápi nadúvanie, kŕče v bruchu alebo tráviace ťažkosti, stavte na jeden z týchto čajov. Pomáhajú uvoľniť svaly v tráviacom trakte, umožnia plynom ľahšie prejsť a pôsobia preventívne pred kŕčmi.
Zelený čaj

Tento nápoj je bohatý na antioxidanty, ktoré ochránia bunky pred poškodením, spôsobeným príliš veľkou konzumáciou nezdravého jedla. Výskum dokazuje, že zelený čaj tiež udržiava hladinu cukru v krvi a chuť pod kontrolou, a okrem toho i posilňuje imunitný systém.
Voda

Hydratácia je kľúčová v prípade, ak ste to prehnali s jedlom či alkoholom. Voda pomôže odplaviť toxíny, podporí trávenie a bojuje proti nadúvaniu.

Gima

Dievčence, taká malá rada - acidofilné mlieko, upravuje kyseliny v žaludku, dalej zavarané uhorky konkretne ta štava, podobne je to aj s kyslými zavaranými rybičkami. 2 glgy a je po pocite preplnenosti alebo zvracaní.

LivB

Hlupost.Sacharidy sa zacinaju travit v ustach ale ich drviva vacsina sa vstrebava v dvanastniku a lacniku tj na zaciatku tenkeho creva.Trosku prestuduj biologiu

7hope7

Pozri, keby to bola pravda, tak už by som dnes mala sto kíl, cukrovku a masívnu podvýživu, čo teda ani po 7 či 8? rokoch nemám.
Myslím si že je to prehnané tvrdenie, ale ako motivátor pre niekoho fajn.
To ale nič nemení na fakte že na vracaní nie je dobré NIČ. Ak si nechceš ublížiť na zdraví, ktoré máš len jedno (to si uvedomíš pri prvých problémoch, bolestiach žalúdka, žlčníka, obličiek, anémii, hnačkách, vypadaných vlasoch, polámaných nechtoch, pokzených zuboch, permanentne opuchnutej tvári a fyzickom i psychickom vyčerpaní...) vyhľadaj pomoc, OKAMŽITE! Nečakaj, neodkladaj to. Tá malá chvíľa strachu a hanby pred rodičmi a psychológom ti za celoživotné zdravie naozaj stojí! Držím palce.

Gima

Dievcence, hlavne nikoolpikool, neobavaj sa nemas nadvahu ani obezitu. Podla standardnych vypoctov vahy mas podvahu, miernu. 162cm - 100 ˇje 62 Toto cislo by malo Byt zhodne s cislom tvojej vahy. Uznas že 62 sa nerovna 56.

Janska

Ahoj Nikol

hodnota ženy nie je v tom, koľko váži, ani koľko meria, tak ako hodnota žiadneho človeka, sa nemeria takýmito vecami. ...ale to čo robí človeka a hlavne ženu krásnou ženou je jej srdiečko, ako vie ľúbiť a starať sa o ľudí, detičky a podobne. si mlade dievča, vies, tvoje telo sa v tomto období bude meniť, bude sa meniť na telo mladej ženy a tento proces je prirodzený, sám Pán Boh to takto vymyslel a On aj vie prečo, vymyslel to dokonale.a dokonale nadherne, vďaka tomu môžme mať my ženy deti a byť mamkami. ... tento svet nás ovplyvňuje, to je fakt, aj mňa oklamal, aj j som chcela byť chudá a aj som bola, veľmi, podvyživena' tiež som si to vždy priala a vieš čo? nespravilo ma to šťastnou, práve naopak, veľmi som trpela, mala som silné depresie a celá moja rodina bola smutná spolu so mnou.... si isto pekne mladé dievča, zameraj sa radšej na to, aby si bola aj dobrým dievčaťom a človekom, lebo na tom záleží, nie na tom, aby si schudla, nikto ta nemôže merať a určovať ako máš vyzerať, sú to bludy a klamstvá... tak ahoj Nikol ;)

nikoolpikool

Ahojte. Mám 12 rokov. Mala som depredie asi tak 1mesiac koli tatinovi a mame a proste koli všetkým (pred 2 mesiacmi cca.) , už ustúpili ale vtedy to začalo... Mala som zo seba pocit že som jedno nepotrebné prasiatko. Mám 162 cm. a 56 kg. Mne to príde naozaj strašné. Vždy keď sa ma niekto na fb alebo na sociálnych sieťach pýta koľko vážim neodpoviem, bojím sa toho. Mám z toho velké víčitky. Naštudovala som si veci o bulemii a anorexi ... ja sa dosť prejedám a mám z toho víčitky, ale neidem to vyvrátiť. Teraz som v kupelni a pokúšala som sa o vyvolanie zvracania ale nejako to neide prstami. ( ja som vracala len 2-3 × za život takže nemám moc skúseností ) Dala som si aj glg slanej vody ale niesom to schopná vypiť. Už som aj začala pred 1 mesiacom cvičiť (behavať) ale po 2 týždnoch ma to nejako omrzelo. Neviem čo mám robiť. Viem že mi poviete že som ešte mladá atď ... ale ja chcem proste schudnúť. Mám moje 2 naj polužiačky a 1 povedala "Nikola ti si tučnáá" a 2 že "Nie Nikol ti nie si tučná neboj:)"(ona je mila) a zas tá 1 "My sme túčné ale aj tak sme pekne..." A ja som sa tak nad tým zamyslela. Je mi to lúto. Môj sen je byť modelkou (podla ludi som pekná) ale moja postava tomu tak moc nezodpovedá. Keď sa pozriem na nejakú modelku : vidím chudú pekné ženu. Aj ja taká raz chcem byť :/ nejako som sa rozpisala :D ja som to je niekomu chcela povedať ... ulavilo sa mi :) Ďakujem za prečítanie a za prípadné rady:))