Pred pár týdžnami som si našla hrčku v prsníku, veľkú asi 1,5 -2cm. mama povedala, že mám počkať, že pred menštruáciou sa zvyknú zväčšiť uzliny. No už mám dávno po mentruácii a hrčka je tam stále. Podrobne som si prehmatala aj druhý prsník, tam nič také nemám. Hrčku mám v blízkosti bradavky, mierne pohyblivá je. Nestíham ísť pred vianocami k lekárovi, postačí ak pojdem v polke januára -dovtedy mám skúšky?
hrčka (guľka) v prsníku
Ahojte baby,
Tiez mam hrcku v prsu,na sone mi povedal,ze je to dobre ohranicene,asi nezhubne,lebo kazal kontrolu o 2 mesiace. Gynekologicka ma vzhladom na rodinnu anamnezu naplasila, ze vybrat a poslala ma do Mammacentra v BB, najprv na konzilium.
Prosim vas existuje podobne centrum aj v Nitre? Studujem tu.
Dakujem vopred.
Ahojte....ja som si pred troma rokmi našla hrčku cca 2cm takisto...lekár mi odporúčal to nechať tak a iba sledovať, ale mne to nedalo a dala som si u vybrať....bol to nakoniec neškodný fibroadenóm :) Vtedy som si toho preštudoval veľmi veľa a dozvedela som sa, že až 70 % hrčiek v prsníku je neškodných!!! Ale pre istotu je treba ísť na sono alebo mamografiu. Určite s tým treba ísť za lekárom a s najväčšou pravdepodobnosťou to nebude nič vážne ;) Viem ako sa cítite a držím palce :)
baby ked si najdete hrcku v prsniku okamzite zacnite pit sodu bikarbonu zamiesanu do cistej studenej vody soda je naozaj protirakovinova! okamzite vylucte mliecne vyrobky z jedalnicka a cukry taktiez! Mne to zachranilo lavy prsnik
Ja si ju nielen cítim, ale u mna ju uz vidno voľným okom.
pokial naozaj si hrcku citis tak to treba riesit netreba to len tak nechat
Ahojte, ja mám hrcku už dlhšie. Bola som už na 4 vyšetreniach. "Pán doktor",pri ktorom som bola na prvých dvoch vyšetreniach mi do spravy napisal, že tam nic nemam... Obratila som sa na ďalšieho. Ten mi našiel hrcku v priemere 1.8 cm. Na prvom stretnutí mi povedal, ze su 2 moxnosti kontrolovat to, alebo dat to vybrat. Na druhom vyšetrení povedal, že sa to nezmenilo, aby som prisla o pol roka. Mám strach ďalej čakať, ale aj nemam odvahu to dat vybrat. V mojom pripade je strach podlozeny aj tým, že mamka ma rakovinu prsnika.
ja som mala fibroadenom po troch mesiacoch kontrola bola v pohode po pol roku povedala že sa to zväčšilo tak som mala na výber čakať dalšieho pol roka alebo si dať spraviť odber tak som si dala odber a mala som kľud že sa z toho v budúcnosti nevykľuje niečo horšie a po roku keď som bola na kontrole už nenašla nič sa mi to stratilo hovorila že okolo 20 roku čo sú fibroadenomy vytvorene sa zvyknu aj same stratit
to jeak,ten derivacny kupel?
Tak mi neda neprispiet do tejto debaty kedze som tu bola niekolko krat od kedy som si nahmatala velku hrcku pri bradavke..zo strachom som tu citala vsetky prispevky a odhodlavala sa ist k doktorke.Dnes som bola,poslala ma aj na sono (hrcku tam mam uz asi 3mesiac)Zistili mi ze ich tam mam viac a su to obycajne vodove cysty..zeny prajem vam aby ste aj vy bez strachu vysli od lekara ako ja..uz niekolko mesiacov sa mi nedalo pokojne spat no dnes uz budem :)Este by som vam vsetkym chcela odporucit derivacny kupel-nestoji vas to nic len trochu vody a vysledky sa 100perc.dostavia!