Pit, ci nepit ?

ta3

pit, ale s mierou, kto mieru nepozna, radsej nech sa vyhyba prilezitostiam na pitie
za poharik tvrdeho moze byt iba na osoh, uz nasi dedovia si zvykli dat na lacny zaludok stamperlik domacej na utopenie cervika :-)))
najnovsie citam, ze zvlast pre zeny je zdrave vypit pohar piva
ja som dlhe roky nepila nic iba prilezitostne fernet, v tejto mojej novej krajine ho dostat iba vynimocne aj to iba v jednom z 50 obchodov, takze uz nepijem okrem mineralky, kavy a caju vobec nic a ani mi to nechyba

jajka001_

keby nebol alkohol taky dostupny a spolocensky tolerovany, ludia by nebrali pitie ako najbeznejsiu formu spolocenskej zabavy, nesadali by opiti za volant,nepili by v praci

jajka001_

ta zavislost spociva v tom, ze myslis na drogu, zhanas drogu , uprednostujes drogu pred vsetkym a vsetkymi ostatnymi - a to samotne je uz zle

doubledog

podla mna ta zavislost samotna az tak nevadi. zavazne su skor tie zmeny, ktore droga sposobuje.

hej, dostupnost je problem, ale skor v tom zmysle, ze ludia to beru strasne bezstarostne.

jajka001_

doubledog - hej ale len v obmedzenom uzivani :) najhorsia na drogach je prave ta zavislost, tie vedlajsie pocity, co ta donutia davat si to znova,nie kvoli hladaniu ale kvoli uvolneniu
problemom alkoholu je jeho lahka dostupnost. alkohol bezne piju aj deti, ani nestihnu dospiet na nejaky level a stanu sa zavislymi.

doubledog

tak to sa mylis.
oni si tuto potrebu nemusia vobec uvedomovat (ani si ju vacsinou neuvedomuju)
ale spatne vela z nich tvrdi, ze v skutocnosti hladali nieco vyssie a ze drogy boli len nahradkou.

a k tym hippies: existuju niektore latky, ktore mozu pri hladani toho duchovna pomoct.