Moj syn ma atopicky ekzem od troch mesiacov!Len sa od vtedy trapime.S nasho vztahu s priatelom su ruiny vsetko sa iba tak lepi.Maly si presiel pocnuc kortikoidmi koznymi lekarkami a kecami len ho stale premastujte a stale dookola to bolo.Noci neprespate neskutocna obeta.Boli sme v Bratislave za dr.Bielikom o ktorom som sa docitala prave tu.Stalo ma to nemalo penazi vyliecil sa tak na 60%.Dalej neviem ako.Kedze je to pecenova zalezitost treba ju cistit.Maly si stale skrabe nohy je to jedna zuriva kopka nestastia a ja mam nervy na dranc.Vo svojom vnutri revem placem som zufala,pretoze nedokazem pomoct vlastnemu synovi.Vsade na internete sa pise o atopickom ekzeme.Kazdy pise nieco ine su to dohady.Kazdemu pomaha nieco ine.Viem,ze najlepsia je homeopatia.Ale mame nasadenu slabu liecbu a tym padom teraz stagnujeme.Je rano 7:38 a mne je do placu.Neviem ani co mu mam dat jest lebo vlastne nic nemoze.Je slaby ide ma 5.strnas mesiackov a este nechodi.Myslim,ze nema silu a j ked sa uz berie pomalky.Je iba rozok namoceny v Ha bebe alebo chlebik so sunkou a na obedy zeleninove polievky s kuracinou alebo bez.Atopicky ekzem je jedno velikanske trapenie!!!Idem skusat dalej homeopaticku liecbu ale zial budem musiet vyskusat aj ineho homeopatika!!!Verim,sama neviem ci vlastne verim...Ale dufam,ze to raz a coskoro navzdy zmizne lebo sa s toho trapenia zblaznim....Uz som ho odmietla dat aj ockovat.Pretoze aj to su iba same svinstva.......:-(((
Atopicky ekzem uz mi to lezie na nervy!
a zabudla som. Zazrak je aj SKIN-CAP krem! nie je hormonalny ale urcite nie je prirodny. Da sa kupit v niektorych lekarnach. Oficialne je na psoriazu tusim, ale mne velmi pomaha ked sa mi zacne vyhadzovat nieco na tvari okolo nosa, ust, alebo drobne na ruke.
Nie je ale dobry na mokvavy ekzem-tam stipe.
Je sice vcelku drahy (okolo 17-20 eur) ale vydrzi dost dlho.
Caute,
s ekzemom bojujem uz od mala. Mam horsie a lepsie stavy, teraz uz dlhodobo vpohode, ale je za tym par trikov....
Pomohlo mi:
LAPACHO- caj, da sa zohnat v cajovniach, nie je to nic drahe. Musi sa prevarit. Je skvely na pitie ale aj priamo do kupela.
Vapnik, horcik a zinok, kremik.... mineraly ako doplnky stravy (ale na jednu znacku multivitaminov som bola alergicka, tak si musite dat pozor)
vitaminy B, C a D vyriesi to multivitamin/multimineral.
veeelmi skvele su koncentrovane cinske bylinky "Jia wei xiao yao wan" (ZKLIDNĚNÍ ZČEŘENÉ HLADINY, cca 8 eur na slov.net shopoch)
Na plet: teraz mam Biodermu, atoderm PO zinc krem (zinok a striebro v kremoch su fajn), na telo mi pomaha od Biodermy PP. Tieto su vsak vcelku drahe :/
raz za cas si kupim balenie v DM-ku na klby, za cca 7 eur, je tam horcik a komplex viacerych veci na klby, ale musim povedat ze je to dobre aj na kozu!
a nic z toho nepredavam ani nie som dealer :D naozaj je to velmi fajn kombinacia na taky suchsi ekzem.
Na mokvavy mi zaberala len ta tmava siva mast... smradlava :D pitie lapacha prezitie toho!
A jedzte vela zeleniny :) Drzim palce ;) Je to narocna, otravna a vcelku draha choroba :/
Co mi pomohlo ciastocne bolo pitie aloe vera a cvicenie tai-chi.
Co mi nepomohlo vobec: bylinkari, samani, liecitelia a predrazene doplnky stravy (cokolvek od dealerov nad 50 eur) Mozno pomahaju, ale za taku cenu si kupite to iste na nete omnoho lacnejsie!
Niečo ste zanedbali treba to napraviť.Neudali ste adresu stránky ak naozaj chcete pomôcť.
Prajem pekný deň,,,, situáciu, ktorú opisujete veľmi dobre poznám, posledné 4 roky sme si prežili takýmto spôsobom, kortikosteroidy na celé telo, kúsok zdravej kože na tele nemala moja dcérka, do školy už ani nechodila,, užívali sme 3 tabletky denne, jesť mi odmietala a za posledné dva roky ani nepribrala, vyskúšali sme aj kúpele Trávnici, dočasu (na 3 týždne sa to prehojilo, ale s plačom) a bola som zúfalá, nehovoriac a žiadnom mojom spoločenskom živote a tobôž už o aktivitách dcérky.... Natrafila som na bunkovú výživu, ktorá regeneruje bunky, a tým pádom sa človek postupne regeneruje,,,,,vlastná skúsenosť...dnes dcérka užíva už len 1 tabletku, lepšie spí,, a náš úplne úžasný výsledok je že v jej 10 rokoch má konečne svoj prvý krúžok.... ja som musela odísť so zamestnania,,, čo som ale veľmi spokojná, lebo ľuďom som začala hovoriť o tejto úžasnej možnosti, ktorá funguje v podstate na každého, pretože, každý máme bunky,,,, nie je to ale otázka jedného mesiaca,,, dnes ten život, ktorý žijeme je ale úplne odlišný,,,,plač, zúfalstvo, pocit, že je človek na to úplne sám a pocit matky že nemôže pomôcť svojmu dieťaťu je strašný a neprajem to žiadnej žene,,, verte, že keď sa dívate na to svoje dieťa, ktoré len prežíva a nič nemôže robiť, je hrozný...plne chápem čo prežívate...ak máte záujem o bližšie informácie, kontaktujte ma na mail: pgabova@gmail.com,,,, v prípade záujmu o bližšie informácie...prajem pekný deň
Ahoj,
pocula si o kupeloch Travnica, daj si do google su tam vsetky info.
www.stv.sk
vyskusaj ja by som tam tiez chcela ist s dcerkou
ja mám od malicka atopicky exem no nevyrastla som ztoho iked malo ludi ztoho vyrastie no ani ja som ztoho nevyrastla proste musim stym zmierit ze uz to budem mat kym zijem nemozem jest mliecne moc ani tropicke ovocie hlavne cokolady ne musim sa natierat kolk okrat treba proste drzat svoju pokozku aby nebola sucha!..teraz mi to zhorsilo , mozno sa dostanem aj do nemocnice ale dufam ze ne ale radim sa oto velmi moc sa starat!!!a aloe vera neradim to len vystipe a este viac ztoho ma clovek suchu pokozku no kym je malinky je najvyssi cas cim viac hlavn eto natierat ekd to ma tak zle tak sa da aj kazdych 2 hod.kludne natierat na svrbenie eucerin 12% mozne kludne pouzivat!lebo to bud vyrastie abo nie lebo natoot este nevynasli liek takze ked v puberte nevyrastie tak to bude mat cely zivot jak ja! jeto hrozna choroba ale treba sa stym zmierat a sa oto starat!prajem vam aby to bolo co najlepsie
Jedineco mne pomohlo bol "propolisový balzam extra silný" uz som to sice pisal inde, ale mozno moj pribeh pomoze - zaujme.
Len treba pred pouzitim skusit ci dieta nie je alergicke na propolis a mozno sa aj poradit s lekarom, ci take male deti mozu pouzit propolisovy balzam. Co by mohlo pomoct je navsteva alergologa, nasadenie antihistaminik(trebars ZODAC) a kupit si vlekarni NutrolinB(len neviem od kolkych rokov to je) deckam som to daval.
Moj pribeh :
Niekolko rokov som mal na lavom ukazovaku super ekzem, z casu na cas
bol v takom stave ze sa ho stacilo dotknut a praskala mi koza az do
masa. pomohol som si knemu zrejme pracou s chemikaliami bez rukavic.
Nezaberalo nic, bol som aj u koznej ked sa mi vyhodili aj na zvysne
prsty male pupence co strasne svrbeli. Jej zaver, atopicky ekzem.
Davala mi na to dusik co celkom pomohlo a kazala davat pozor co jem
;) pomohlo to len docasne. no nakoniec som to vyriesil. Vyuzival som
asi 2 balenia lipovitanu ;) Kedze som sa docital ze kozne problemi su
spojene casto s problemom pecene ;) odvtedy sa mi pupence na rukach
nespravili. Ostal len ukazovak s praskajucou kozou. Po necelom tyzdni
pouzivania masticky "propolisový balzam extra silný" je prst takmer
OK. Koza uz nepraska, rany sa uplne zhojili, zhrubnuta kozna sa
dostava do normalu. ;) Zaujemcovy poslem foto prsta ;)) Skoda len ze
ma nenapadlo odfotit ho pre par dnami ;) Ja ho mam z www.vceliakozmetika.sk
Na zamorenu pecen je protokol dr Berksona.
Na rozne ine zamorenia pomaha telo cistit enzymami.
Ahoj, neda mi to, ale chcela by som ti odporucit, aby si hned nedavala na rady laikov, co sem pisu.. Kazdy Ti odporuci inu stranku s alternativnou medicinou. Takych stranok a produktov su tisice. Ale len malo je ich ucinnych. Niektore nemusia obsahovat vobec ucinne latky, ktore pomozu pri atopii, ine zase ekzem mozu este zhorsit, lebo obsahuju alergeny! Na to treba dat velky pozor. Naozaj ma mrzi, ze malicky a aj Ty trpite takto uz od jeho malicka. Neviem odkial si, ale skus sa nakontaktovat na detsku nemocnicu v Bratislave na I. detsku kliniku. Tam sa zaoberaju aj alergiami a imunitou a su tam odbornici. Malemu treba pomoct, lebo bud nema dobre nastavenu liecbu alebo je chyba inde. Drzim fakt palce, aby ste boli vsetci kludnejsi.