Chcem sa spytat aky mate nazor na vztah na dialku? Ma takyto vztah vyznam? Ja studujem na VS na Slovensku, moj priatel studuje v Anglicku. Je tam na 3 roky. Spravi dialka vo vztahu svoje a casta nepritomnost vztah natolko ovplyvni, ze sa rozpadne? Viem, ze statisticky je to tak, ale chcem vediet vas nazor alebo osobnu skusenost. Dakujem :)
Vydrzi vztah na dialku?
neviem preco si ludia, ktori su od seba vzdialeni 2000km (UK- SK) nahovaraju, ze maju vztah...
ale viem aj o vacsich extremoch (USA - SK) atd.
Ja som chodila s priatelom este predtym,ako sa odstahoval a uz je pol roka prec, aj ked to neni daleko len nejakych 100km a chodi aspon dva krat za mesiac ku mne, ale zacalo to skripat a drzi nas spolu len velka laska a fakt, ze vieme, ze ked sa vrati s5 bude to zas super
Ja žijem v Nitre a priateľa mám v Jihlave. Fungujeme takto už 8mesiacov, denne sme spolu na nete, voláme si. Navštevujem ho pravidelne každý mesiac idem za ním a fungujeme v pohode. Myslím, že to môže fungovať. Držím palčeky :-)
My takto uz tiez fungujeme tri a pol roka. Moze to zniet neviem ako strasne, ale ja som rada, nemenila by som ho (partnera), ani to, co mame, som za vsetky chvile vdacna. Moze byt, ze niektore vztahy chladnu, ze sa ludia odcudzia.. Ale my sme v pohode. Ono to moze mat aj svoje vyhody, a predtym, nez do toho pojdete, zvazit vsetky pre a proti. Nie vsetci takto dokazu fungovat.
A.. uz tento tyzden pride, ani si neviete predstavit, ako sa tesim! (:
podla mna taky vztah nema vyznam....iba stravis yivot cakanim na niekoho...kto je velmi daleko......a neverim ze ten chalan vydrzi v anglicku bez toho aby sa nezacal zaujimat o inu zenu
vykasli sa na to este v cas...
Ja takto fungujem uz dva rocky
Dá sa, len treba chcieť. Ja tak s priateľom fungujem už tri roky, a odišiel preč po štyroch mesiacoch chodenia. Tiež študujem na VŠ a môžem povedať, že mne to takto aj vyhovuje, pretože mám čas, môžem si robiť všetky potrebné veci do školy a nemusím sa držať toho, že priateľ príde z práce domov a niekam pôjdeme, alebo by som nemala na neho čas. Každý deň spolu voláme na skype aj 3-4 hodiny, popritom si urobím nejaké veci. Teraz som "štvrtáčka", priateľ má v pláne prísť v septembri domov. Trošku sa toho obávam, pretože to by bol práve počas môjho posledného ročníka doma a musela by som nejak skĺbiť priateľa so školskými povinnosťami. Teraz aby to nevyznelo, že ho neľúbim, a že mi nechýba, ale už je to aj o zvyku, každý rok chodí domov na 2 mesiace a cez leto chodím ja za ním cca na 2 mesiace. Ďalšia taká nevýhoda je, že ak ideš na nejakú akciu (svadba, oslava, alebo niečo podobné) kde by bol partner potrebný, tak si musíš nájsť nejakého kamoša, alebo pôjdeš sama. A základ pre takýto vzťah je dôvera.
pokial ten vas vztah je zalozeny len na potrebe mat niekoho pri sebe (co je tak minimalne 90% partnerskych vztahov) tak to asi nevydrzi. pokial je vas vztah zalozeny na tom ze ste si nenahraditelni ako jedinci (minimum pripadov v praxi) tak by ste tomu mohli dat sancu. ale vyzaduje to od aspon jedneho z vas davku sebareflexie aby ste vedeli posudit svoje vlastne pocity adekvatne a relevantne ich vyhodnotit. zvacsa su si ludia tak nahraditelni ze pri omnoho mensich dialkach vztahy koncia.
A ja si myslim, ze je. Som vo vztahu rok a pol, som veeeeeeeelmi stastna a nevymenila by som mojho priatala za nikoho na svete. A viem, ze dialka je vo vztahu len taka skuska, ked sa dvaja ludia miluju a su psychicki vyspeli na to aby to zvladi, aby sa zbytocne nepodvadzali,su tolerantni a vedia robit kompromisy je to vztah na 1*...A az ked dvaja ludia nie su spolu kazdy den, uvedomia si co vlastne znamena laska a utvrdia sa v tom aky nadherny vztah maju a ako si toho druheho vo vztahu vazia: SOM STASTNA, ZE SOM JEDNA Z 100 LUDI, KTORA SI NASLA TOHO PRAVEHO A KTORA NASLA CLOVEKA, KTORY JE PRE MNA AKO STVORENY, KTORY MA NESKUTOCNE MILUJE. Aj keby odisiel na 5 rokov do Iraku, aj tak by to malo pre nas zmyseL. JE NAM PROSTE CO ZAVIDIET!!! ( pretoze statisticky na dialku vydrzi 1 vztah zo 100) PRAJEM VAM ZAZIT TAKU LASKU...ktoru nerozdelia ani 2 roky v dalekom zahranici...