Čo si myslíte o závislostí žien od mužov. Mne ako zástupcovi mužov sa to zdá nenormálne, stále živiť celú rodinu, bez toho, aby sa manželka nejako pričnila. A čo keď sa mne niečo stane? kto sa postará o rodinu???
Ženy sú závislé od mužov
No neviem, kde si na túto múdrosť prišiel, ale moja mama pracuje celý život, tak ako tatko. Je pravda, že viac zarába on, nakoľko robí v zahraničí, ale ona nikdy doma neválala šunky. Vždy pracovala a vedela sa zároveň postarať aj o deti a domácnosť. Ja síce svoju rodinu ešte nemám, ale tiež pracujem od maturity a neviem si predstaviť, že by som doma kysla a chlap by sa na mňa zdieral... Nehovorím, že v niektorých rodinách to tak nie je, ale nemalo by to tak byť... Je to asi výchovou alebo nedostatočnou komunikáciou medzi partnermi.
Pre lost, muza s takymi nazormi, ake mas ty, by som chcela. Skoda, ze v okoli stretavam skor machov, ktori sa hraju na velkych hrdinov, ale po ich spravani prichadzam pri nich skor na to, ze vlastne dokazem zit aj bez muzov.
uhlie: nie kazdy chlap vie opravit auto (do novych typov aut sa aj tak nema rypat, ale odviezt ich do mototechny) alebo opravit kvapkajuci kohutik.
Deee, nuz, ked chce byt zena tri roky doma s dietatom a este hubuje, ze je to kratko, tak samozrejme, ze ju niekto iny musi doposial zivit. Je to prirodzena delba prace, ked dvaja chcu deti. Muz vtedy nosi domov peniaze, zena sa stara o dieta. Alebo je predsa uz mozne aj to, aby bol s dietatom doma chlap a zarabala zena... No a samozrejme, ze ked je chlap v robote, nie je doma a teda zena je s dietatom viac. A co sa tyka platu, tak ja zarabam viac ako manzel zarabal v mojom veku...
Lost, napisal si to velmi pekne.
A mimochodom, kazdy je zavisli od kazdeho :)
Muz je zavisli od sefa, klientov, tak nemoze len tak otvarat usta ze jeho zena je od neho zavisla... (Ak ho teda vyslovene nezneuziva).
Poznam rodiny kde muz zivy celu rodinu, ale neviem posudit ako sa o tom skutocne vnutorne dusevne citia..
No ak by som bol na ich mieste, skusil by som si predstavit ako by bol zivot lepsi.
Dal by som si vsetky uspory na stol, a vedla stola na opacnu stranu miestnosti, nejaky roh izby, svoju rodinu.
A teraz sa sam seba opytal. Co chcem? Co mi robi v zivote SKUTOCNU radsot?
Viem ze zijeme v zlej ekonomickej dobe, avsak 2 miliardy ludi, respektive kazdy treti clovek na planete, zaraba priblizne tolko na jeden den, ze si moze kupit pat rohlikov, mozno dva platky salamy a nejaku horalku, plus minus..
To znamena ze ludia v cine, indii a okoli, v afkrike a inych miestach na Zemi, musia MAKAT 8-15 hodin denne a dostanu tolko kolko jeden american/brit za JEDNU az DVE hodiny !!!!
Slovak ma cca viac ako 2 ale cca 3-5x menej ako taky brit, neviem presne, avsak stale sme na tom znacne lepsie ako zvysok sveta..
Ako sa asi mozu citit taki ludia? Poznate (aspon online) niekoho z takeho prostredia?
Ja ano a poviem vam... ak im opisujem zivot na Slovensku a hovorim im ze je tu nahovno, tak neveria a hovoria ze tu mame super zivot! No a taka amerika je pre nich nieco ako nebo a peklo..
Ja osobne si myslim ze Muz by mal zabezpecit rodinu pre kazdy pripad.
Tj nemal by byt problem pre neho rodinu ochrnait a nakrmit. jednoducho tak.
Dalej, co sa stane s rodinou (zenou a detmi), ak Muz opusti svet?
TOTO BY SA MAL KAZDY MUZ (s velkym M) OPYTAT SAM SEBA!!!
Sporenie? bezpecne, mozno rozne diverzifikovane, naucenie manzelky na absolutnu samostatnost a podobne.
Nechcem nikoho urazat, ale co ste muzi ked placete nad tym ze och joj, kolko toho musim robit ?!
Muz musi byt bojovnik a prebojovat sa cez COKOLVEK.
Ja viem, da sa oponovat ze je kruta doba, ale NO A CO?
Je to snad v pohode sa vyhovarat ?
Co s tym ziskam? Ospravedlnenie ?
ha, z toho sa nikto nenaje a nikto mi nepomoze, lutost jednoducho nepomoze takmer absolutne uplne nic.
tento nazor je extremne drsny, ale hold, podla mna velmi blizko ku skutocnej podstaty zivitela rodiny , tj. MUZA
dam priklad:
co by sa stalo, ak by sa rodina ocitla na opostenom ostrove (obrovskom), bez ludi. hold, kto by musel lovit? ak by bol zver inteligentny a narocny na ulovenie, HOLD, KOHO CHYBA BY TO BOLA?
Je inteligencia zvierat snad ich vlastna chyba? Nie. podla mna chyba je v tom ze je lovec prilis blby na to aby nieco uspesne ulovil.
DOKAZ mojho tvrdenia je extremne lahko preukazatelna. CO AK by som JA bol zviera a niekto by ma lovil? Chyba ze ma ulovil nie je v lovcovi, ktory je priserne chytry, ale v mojej blbosti ze som spravil osudnu chybu...
A spat k teme:
Aj zeny v domacnosti robia DOST vela. Alebo vidim to vo svojej rodine. Mama musi:
1. varit
2. upratovat
3. prat
4. vychovavat
5. byt doma medzi 4 stenami
Co robi otec? Musi:
1. pracovat
2. sem tam robit to co robi zena v domacnosti
avsak odpadava bod cislo 5. ktory je znacne narocny na zvladnutie..
Je mi luto ze som to tak drsne napisal (a to som sa krotil), avsak ja to vidim prave takto a som s tym maximalne spokojny. neviem ako inak naucit zvysok populacie nech prestane plakat (drsnejsie slova by boli zjavne kontraproduktivne). Ale ved kazdy na to ma! Staci bojovat :) vramci zdraveho rozumu.
Plus spolupraca rodiny (nekupovat zbytocnosti, pomoct tomu muzovi ked ma hold smolu a nevie najst pracu atd..)
spolupraca.. ale nikdy nie fnukanie!
jackop, ak sa ti to zda natolko zavazne, tak si hladaj zenu s rovnakym platovym ohodnotenim a pocas materskej sa vystriedajte. Rok a pol doma ona a potom rok a pol doma ty. Poznam viac parov co takto fungovali, pochvaluju si to. Budete mat priblizne rovnaku psychicku zataz, aj ty si uzijes detstvo tvojho potomnka, co zlepsi vas vztah. A zlepsi to aj vztah s manzelkou, pretoze si viac uvedomite co prezivate.
Mile damy, nerobte tu z muzov invalidov. Su muzi, co vedia varit, prat, zehlit, upratovat, ci sa vedia postarat aj o deti + vselico ine. Nie kazdy je dusevny invalid a svinka leniva, co necha svoju partnerku vsetko oddrhnut. Tak prosim prestante tu davat tie kulturne stereotypy, ze muzi su taki a ocakavaju to a to. Ze mate takych muzov je len o tom, ze ste si ich nasli a ze im to tolerujete.