co je zakladom vztahu?

ta3

Este na margo lasky a podmienenej lasky uvediem krasny priklad, hovori sa v nom o laske a potrebe, ale diametralne odlisnym sposobom, na prvy pohlad sa to zda ako hra so slovickami, ale nie je to tak, ma to hlboky vyznam

milujem ta, pretoze ta potrebujem
cize inymi slovami-potrebujem ta a preto ta milujem

potrebujem ta, pretoze ta milujem
inymi slovami-milujem ta a preto ta potrebujem

ta3

Perfiska
Zelam ti vsetko dobre!
Dakujem. Na Teba mam uz len jednu otazku. Ludia sa rodia zdravi, krasni a mnoho z nich prezije uspesny a stastny zivot, no rodia sa aj ludia telesne a dusevne postihnuti, ktori sa cely zivot iba trapia. Perfiska, ked neveris na karmu a reinkarnaciu, skus mi odpovedat, ako ti telesne a dusevne postinuti chudaci pridu k tomu, ze nedostali ziadnu sancu, ak ziju iba raz, este nic zleho neurobili a uz sa narodili ako mrzaci, ako sa moze diat takato obrovska nespravodlivost? Ja verim na vseobecnu spravodlivost a v to, ze vsetko ma svoju pricinu, mozno ze si este nikdy neuvazovala nad takymito vecami, mozno si nebola nutena, pravdepodobne zijes spokojny zivot, no moj zivot od velmi utleho dievcatka bol jedno bolave udolie, ja som musela o tychto veciach premyslat.

Doubledog
rozumne pises :)
dakujem, uz davno som zistila, ze my dvaja si dost rozumieme, co ma pravdaze tesi.
a nemusis cakat do dalsieho zivota, sprav to este v tomto.
Spravim, ked sa bude dat, ved sa o to snazim stale
tu karmu potrebujes rozpustit.
Svojim spravanim a pristupom k zivotu sa o to stale snazim a mozno sa nieco predsa len zmeni uz coskoro, lebo Vam chcem povedat, ze dnes v skorych rannych hodinach mi zomrel manzel, nas vztah bol velmi komplikovany a nie dobry, ani nie koli tomu, ze my dvaja by sme si neboli rozumeli, ale boli tam vonkajsie okolnosti, ktore branili tomu, aby sme boli spolu stastni, nas vztah bol aky bol, no ja mam ciste svedomie a je mi velmi luto, ze zomrel, aj ked bol velmi chory a prakticky nemal vela sanci zit dlhsie.

leninka

"tak"
ono je taká doba, že ľudia sú využivačný a je ťažké zistiť kto myslí niečo vážne a kto nie... A keď sa človek sklame, tak je ťažké potom niekomu dôverovať... Dá sa o tom ešte veľa písať... No každému prajem len to dobré...

perfiska

Zelam ti vsetko dobre! Ja predsa o tebe nepochybujem a potrebovala som "pocut" aspon to, ze sa nevzdavas. Uplne na osud neverim, ale trosku mozno ano:) V kazdom pripade si zatial nestretla toho praveho, ale este stale mas kopec casu.
Tiez nezijem na Slovensku, preto pisem tak neskoro:) Aj ked posun mam o tri hodiny mensi nez ty.

ta3

Perfiska
ta3 by som poradila vyhladat psychologa. Myslim to v dobrom. Ziadne karmy, ziadne osudy! Ked ti ziaden partnersky vztah nevysiel, vsetci partneri maju rovnake povahove crty a aj napriek tomu, ze ti nevyhovuju, vyhladavas chlapov podla rovnakeho vzorca, problem je v tebe. Ten treba vyriesit a zistit, vypatrat v sebe, preco je to tak. Len tak budes stastna a zacnes si vyberat chlapov, ktori ti budu vyhovovat.

Medzi nasimi krajinami je 10 hodinovy casovy posun, tak zial vacsinou nemozem reagovat okamzite alebo plynulo s Vami ostatnymi diskutovat. Roamyslala som o Tvojich slovach, Ty a ja predstavujeme dva rozdielne tabory vnimania uritych zivotnych suvislosti, Ty neveris na karmu alebo osud, ja verim a prave tam vidim zdroj vsetkych mojich neuspechov a trapeni. Ano, nie si jedina, co takto uvazujes, stretla som sa velmi casto s nazorom, ze ak clovek ma problemy, moze si za ne sam, dokonca ze ich sam vyhladava, ak chcem Ta citovat, hovoris, ze partnerov vyhladavam podla rovnakeho vzorca, ze teda vsetci (ktorych som stretla) maju rovnake povahove crty, toto je vlastne aj to, co zvyknu tvrdit psychologovia, ale ja Ti musim zase oponovat, vsetci partneri, s ktorymi som isty cas chodila (nebolo ich vela, celkove v mojom zivote bolo velmi malo muzov na to, ze mam 57) a aj moji dvaja manzelia boli uplne rozdielni, ziadne rovnake povahove crty, takze nemohol platit ani rovnaky vzorec, podla ktorych som si ich vybrala (nakoniec, vacsina z nich si vybrala mna). Este by sa dalo polemizovat, keby som bola negativny typ, ze pritahujem negativne veci do svojho zivota, alebo keby som mala malo sebavedomia, ze pritahujem rozne zakomplexovane problematicke typy, ale ani to nie je pravda, sebavedomim priam prekypujem, som velmi pozitivne mysliaca, nevyliecitelny optimista, milujem zivot, som vasniva vo svojich tuzbach a cieloch, aj musim byt, inak by som nebola mohla zvladnut to, co ma postretlo a nemohla by som byt na mieste, kde som teraz. Jednoducho existuju veci, s ktorymi nejde pohnut, hociako velmi sa ich snazime zmenit a preco?, je to podla mna spatna reakcia na nieco co sme predtym sposobili. Zijem cestny zivot podla vysokych moralnych zasad, nikomu som neublizila, naopak, snazim sa ludom pomahat a vysledok je stale rovnaky, preto ja vidim priciny vo mne nie v tomto mojom zivote, ale v predchadzajucich, svoj osud pokorne prijmam (ale v ziadnom pripade sa nevzdavam) a tesim sa, ze raz predsa vyjde slnko aj nad mojimi citovymi zalezitostami, ked nie v tomto zivote, potom urcite v buducich. Perfiska, viem, ze som Ta nepresvedcila, to som ani v umysle nemala, len som sa potrebovala vyjaqdrit k Tvojmu prispevku.

tak

Leninka, priateľka moja, v dnešnom svete musíš byť neoblomná, priateľská, áno, ale aj drzá, bojovná, energická, šialená, bláznivá, .... hľadať svoje miesto, v tomto svete plnom bláznov nie je ľahké, tak ti želám, aby si sa v nom nestratila, .... len toľko, ....

leninka

"tak"
pokiaľ viem tak z neba som nespadla, ale splodili ma rodičia... no a potom hádam vieš ako deti prichádzajú na svet... Úprimnosť je veľmi dôležitá vo vzťahu... To je môj názor, na ktorý má každý nárok...