Obriezka

Mansie

Mna by zaujimalo, podla coho usudzujete, ze by ste na nu mal ist. Pokial pre vas nie je bolestive pretiahnut predkozku /fimoza, parafimoza a podobne/, tak nemusite ist nikam. Pokial sa vam penis nepaci, mozete si nechat obrezat pre esteticke dovody, ale nechate tam tak 300 - 400 €. Ine dovody a obriezku neexistuju, takze ak je vas mazlik v poriadku, nikam ist nemusite.. Tu sa docitate, preco sa obriezka vlastne postupuje zo zdravotneho hladiska -- vimax.sk

SvandaF

Dobrý deň, prosím poradte mi, mám strašne citlivý žalud, a som 1 deň po obriezke, strašne ma to bolí a dráždí ale rana sa hojí dobre, iba žaluď ma dráždí, prosím poradte čo mám robiť, nedá sa to vydržať

XL

Zo zdravotných dôvodov som po obriezke,za ten čas si neviem na obriezku zvyknúť.Vadí mi dotyk na bielizne,keď mám tesne boxerký alebo slipy žaluď sa neobdiera,ako náhle mám volnejšie spodné prádlo môj žaluď je odrety mám na ňom na dotyk citlivé červené škvrny.Partnerka povedala že po obriezke je oveľa hrubší a o niečo menši.Pri súloži alebo masturbovaní nie je ten cit ako keď sa cez žaluď preťahuje predkožka.Partnerka pri milovaní hovorí vraj je moc hrubý aj keď je dostatočne vlhka pociťuje pri styku bolesť,ani ta výdrž nie je taká ako niekto hovorí.Ale musím si na to zvyknúť aj keď partnerka ako by sa obrezaného penisu bála dotýkať,pred obriezkou to bolo o inom.Teraz už ani milovanie nie je také ako bývalo.

gin

Nezbývá mi než dát Tomášovi za pravdu, na tyto znepokojující skutečnosti jsem narazil teprve před půl rokem. Poněvadž přes 15 roků dělám v Německu, a umím něco německy, tak až na německých fórech jsem zjistil o co vlastně běží. Jde o poměrně nové věci protože kanadský patolog John Taylor dokončil své výzkumy teprve před 15 lety. Jde o to, že při obřízce, podle typu je nenávratně amputováno až 20 tisíc nejcitlivějších erotogenních zakončení na vnitřní předkožce. Ta úplně nejcitlivější jsou na špičce, kterou Taylor pojmenoval Ridger Band. Ty jsou ztraceny i při té nejšetrnější obřízce. Žalud má jenom 8 tisíc těchto zakončení. Nekrytý žalud zkeratinizuje. U 90% je to přiměřeně. Jenže u 10%, nikdo neví proč je ta keratinizace nepřiměřeně velká, takže dojde k velkému znecitlivění, což snižuje prožitek a v horším případě muž vůbec nedokáže dosáhnout orgasmu. Ten proces trvá normálně několik let ale četl jsem o případech, kdy to jako u Tomáše šlo velmi rychle. Jsou tu dvě možnosti, buď restaurování předkožky protahováním, což jde jen u toho, komu alespoň nějaký zbytek zůstal, což je proces, který trvá několik let. Ty amputované citlivé buňky to sice nenahradí nebo musí postižený nosit latexový senslip. Přes ten se dá i močit a sundává se jen při sexu. Vrátí se alespoň nějaká citlivost do žaludu. Mnozí doktoři opravdu jednají neeticky, nenabídnou jinou léčbu a hned řežou. Nevím, jak je to na Slovensku, ale u nás je svobodná volba lékaře, takže pokud jeden řekne jedině obřízka, tak je lepší jich obejít více. Jedna matka z Prahy napsala, že 5 specialistů ji u syna řeklo jedině obřízka a teprve šestá doktorka jí dala kortikoidní masti a do dvou měsíců bylo vše v pořádku bez operace.

Tomáš J

KTO JE ESTE HLAVNE V STADIU PRED OBRIEZKOU CITAJTE POZORNE!

Obriezku som podstúpil vo svojich 18 rokoch, pred viac ako rokom a mozem povedat ze asi neexistuje vec ktora ma viac v zivote poznacila ako toto..
Do svojich neskorych 18-ich rokoch som nemohol mat sex kvoli fimoze, pritom prilezitosti bolo neurekom kedze som mlady dobre vyzerajuci chalan..fimoza mi neumoznovala mat bezbolestny sex a ostavala mi zatial len masturbacia..obriezka bola pre mna podla vsetkeho vychodiskove riesenie..po precitani vsetkych clankoch na slovenskych a ceskych portaloch som si povedal ze to vyzera fajn ved vasde pisu kolko to ma vyyhod a pododbne.. nemoze to byt hoax kedze aj mnoho ludi na nete pisali take pozitivne ohlasy..musim povedat ze sem tam nejaky typek napisal o nejakej komplikacii po operacii ktora som myslel mna obide..povedal som si ze citlivost nestratim a no ved sa aspon odlisim od ostatnych,ved co ine mi uz ostava..pred operaciou som sa ladil pozitivne a veril ze vsetko dobre dopadne..obriezka bola vykonana a hned po zakroku bolest velka,ale potom nic hrozostrasne..co prislo vsak po mesiaci ked som zacal masturbovat bol pre mna sok ktoremu som zo zaciatku ani nechel uverit,dufal som ze sa to este da do poriadku,ale stale som na tom rovnako..

Stratil som takmer vsetku citlivost..vsetko to preco ma kazdy ludsky jedinec rad sex zmizlo..ten prijemny pocit bol fuc..citil som minimum,nic,alebo niekedy bolest..teraz som mlady sexualne frustrovany muz ktory citi ze mu bola odobrata zakladna ludska vlastnost..tento problem mi vstupil takmer do kazdej sfery zivota..poznacilo to hlavne moj vztah so zenami, moju celkovu psychiku a sebavedomie..sex stale nemozem mat lebo mam problem spravit sa a rovnako ako aj masturbacia to uz pre mna nieje nic prijemne..z masturbacie sa stala iba rutina a moje libido pokleslo..som student ktory byva na internate a vsetko je to strasne frustrujuce ked vidim ako si kazdy "uživa" a ja proste nemozem..aj spolubyvajuci si o mne myslia ze som gay alebo neschopny..vsetko co prislo po obriezke bolo len velmi deprimujuce a aj napriek tomu ze sa snazim vazit si co mam a mysliet pozitivne je to vsetko velka tiaha a mozno aj zbytocna..a kde je este buducost..

Preto vam chcem povedat..DOBRE SI OBRIEZKU ROZMYSLITE!Keď máte fimozu ci uz ine zdravotne ochorenie vzdy sa informujte aj o ostatnych moznych metodach ktore nasi lekari prestieraju ze nepoznaju a rovno vas poslu na obriezku kvoli peniazom a aby vykazali cinnost..napriklad pri fimoze je ucinne liecenie kortikoidnou mastou ktora pomaha pri roztahovani! obriezka by mala byt volena vzdy ako az najposlednejsa moznost ..uznaavam ze su tu ludia ktorym obriezka pomohla a su s nou spokojni..vtedy to je v najlepsom poriadku a tesim sa s nimi..avsak nieje sa co cudovat preco su na obriezku rozpoluplne nazory..aj ked to moze najlepsie posudit iba obrezany muz..pravda je taka väcsina muzov je s obriezkou spokojna a prehlasila ze nemala vyrazny vplyv na ich sexualny zivot,dokonca niektori su po nej este citlivejsi..lenze je tu mala 10 % skupina ludi ktorym obriezka odobrala uplnu citlivost a da sa povedat ze im zruinovala sexualny zivot..vsetko je to velmi individualne a ani urologovia nevedia povedat preco je to u niekoho tak a u niekoho inak..mne to napriklad pride ako uplny bullshit a zavadzanie ked citam tie pozitivne ohlasy a clanky,lebo vôôbec to tak u mňa nieje..

co chcem povedat je ze NIKDY NEVIETE KEDY DO TOHTO MALEHO PERCENTA MOZTE PATRIT PRAVE VY! ja som si myslel ze mne sa nic take nestane a ani som o tom nemal potuchy a som kde som...toto pisem hlavne preto aby sa predislo viac takym pripadom ako som ja ,vnimam to ako povinnost uz len ked to pomoze aspon jednemu cloveku budem STRASNE RAD..Preto sa prosim vas na to snazte pozriet aj z tej strany a popripade to siirit dalej a nespravit taku chybu ako ja na vas samich alebo vasom dietati..

JAN 35

Ahojte, aj ja som už pred časom podstúpil obriezku zo zdravotných dôvodov. Pred operáciou som mal strach ale stálo to za to. Penis je po nej krajší, lepšie sa udržiava hygiena, manželka vraví že je na pohľad väčší a čo sa týka sexu citlivosť ostala, výdrž sa zlepšila a ja som naň aj patrične hrdý. A je pravda že žiadna žena nerozozná či je v nej obrezaný alebo neobrezaný penis lebo vo vagíne sme si všetci rovný a všetci ako keby sme mali obriezku. Tý čo tu píšu o masturbácii obrezaného penisu že sa to nedá a podobné kraviny sú na veľkom omyle lebo s tým nie je žiadny problém.

michael

Ste mimo.Všetko čo na človeku je, je preto , že to má tam byť! Len si to neviete vysvetliť, tak kecáte voloviny,a prikláňate sa k rôznym názorom! Aj ked niekto tu bude namietať , že má vyhodu v niečom obriezka , každý normálny človek resp. lekár vám povie že máte určitý deficit vo svojom živote ked to máte obrezané.Každy zdravy jedinec to v našom pásme nemusí mať. Iná vec je, kde sú velke horučavy a hygiena je nedostatočná,- tam to prichádza do úvahy.Ak máš zdravotný problem a musíš to postupiť tak ti nič neostáva ,- tak to postup,- ale inak nie,.lebo budeš toho aj ľutovať.

Giuseppe

majkx, aj ked si udries koleno, alebo vyvrtnes clenok tak opuch nezmizne za dva dni, ci? Treba pockat a byt trpezlivy, tvoj lekar ta urcite infommoval, ako sa mas o ranu starat, kedy ist na konrolu...