Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.
Sprchujete sa každý deň?
sprcha - v tom pripade naco sa vlastne umyvas?
Teda, nevychádzam z údivu. Položila som celkom jednoduchú otázku, očakávala som Váš názor, ale nie hádku ani osočovanie. Ja len chcem vedieť, či si myslíte, že naozaj je nevyhnutné,aby sa človek prispôsoboval v takej veci, ako je osobná hygiena. Ako tu niektorá z vás napísala, časté umývanie naozaj zmýva ochrannú vrstvu pokožky. Veď už to, že sa po umývaní znova obnovuje znamená, že tam skrátka na tom tele má byť. Inak by ju príroda nevytvárala vždy znova a znova. Tak prečo ju hlúpi ľudia stále ničia?
lioness_01 Sorry, zle som precitala :)
lioness - sak sa poškrabe :D fuj, ak je to pravda, lutujem tvoje spolubyvajuce. ktovie ci sem uz aj nepisali, boli tu uz take temy.
katka: ona si umýva vlasy raz za týždeň , nie každý deň
sprcha - ty trúúúúbka... :))) to neni o vlastných pachových stopách... šak ale nebudem smrdeť od potu predsa... tebe to nevadí, že si celá lepkavá a hnusná ? nesvrbí ťa telo, nesvrbí ťa šuška?
A preco si potom vlasy umyvas kazdy den? Skor by si to mala robit naopak. Vlasy 2 krat do tyzdna a sprcha kazdy den. Ako uz tu pisali, cez sa spotis, hlavne v lete, potom je tu menstruacia. No neviem si to predstavit ist do postele neosprchovana.
A mastne vlasy ti nekritizuju? Ja si ich umyvam kazdy druhy den! Ty asi mepoznas ani antiperspirant, ci? (Alebo si ho natrepes na to spotene telo?) Taketo veci ta na Orave nenaucili?
určite len provokuje, si vsimnite ako sa vyjadruje
no Inner - to snáď nie...