Prečítal som si niekoľko podobných tém. Mám tuším že 20 rokov a nikdy som nemal vzťah s inou osobou. Nejaká moja časť túži po blízkej osobe, ale dievčatá nevyhľadávam. Ani s ostatnými ľuďmi nevychádzam dobre, nemám rád ľudí. Všade ich vidím a často mi to lezie na nervy. Samozrejme, vďaka mojej "skvelej" povahe (nejaká psychická anomália) zostanem do smrti sám. Začínam sa len obávať, že sa sám zbláznim (ešte viac ako som), lebo ma naozaj niekedy prepadne pocit zúfalstva a samoty. Chcel by som vedieť, ako sa s tým vyrovnať, aby som mal aspoň niečo z môjho osamelého života.
som sám
chladomor, mna si pobavil, ale prosim ta - ak to myslis vazne, co tu pises -NEROZMNOZUJ SA.
Mozno mas brutalny zmysel pre humor. V tom pripade si daj tu namahu: najst si dievca alebo zenu, ktora bude tvoj specialny humor dobre znasat.
Slova :
"psa mám aj ja, pre mňa za mňa by mohol aj zdochnúť čo ma po ňom, len ma fascinuje aké je to verné zviera a ako dobre vie predstierať radosť a tak. Sa čudujem, že ako sa ten pes dokázal prispôsobiť človeku, že napodobňuje aj nejaké znaky ľudského správania. Že by mal pes emócie naozaj, tomu neverím, veď ani ja ich skoro nemám."
-to sa asi neda mysliet vazne, vsakze
Ale velmi ma bavi citat ta, prosim ta pis.
Chladomor:
Co tak sa prihlasit na nejake skolenie, sport alebo kulturnu akciu co Ta bavi?
Jednak sa rozptylis, nebudes sama a zaroven sa s kontaktujes s ludmi s ktorymi budes mat rovnaky konicek!
aj ja som sam a co mam teraz robit ? nic! len si zvyknut, ved vsetko je vec zvyku :D, len narozdiel ja som svoje city uz viac krat prejavil ale neboli opätovane z druhej strany ...
chladomor: myslim si, ze takymto pristupom naozaj zostanes sam na vzdy, ked nedokazes prejavit ani len kusok citu k ludom, a uz vobec nie zvieratu, to co si napisal ma dost zarazilo, ze to tak vnimas..nechcem si ani len predstavit ake to mas v zivote tazke a ako sa v nom utapas..
inak suhlasim s ta3
mna to celkom desi ze existuju ludia taki emocne prazdni. len dufam ze je to nejaky blok ktory sa da odstranit. btw to ze ty predstieras emocie neznamena ze to robia aj ostatni.
myslim ze si zil v nejakej iluzii , potom prislo nieco co ju zburalo a teraz prechadzas realitou preto si taky otupeny. nemas vieru v nic, ani v ludi, ani v lasku, ani v seba. si v depresii a ani si to neuvedomujes preto ze si taky otupeny ze necitis radsej nic. bojis sa bolesti z negativnych emocii ale nepriznas si to ani pred sebou. bojis sa aj tesit lebo sa obavas dalsieho sklamania. ale zivot je taky, raz hore raz dolu a treba ho zit, inak si mrtvy.
Trencan,
neverim, ze si na tom rovnako ako Chladomor, uz len preto, ze mas rad psov. Na Chladomorovi ma zarazilo, ze si mysli, ze psy radost predstieraju a mam silne podozrenie, ze nielenze nema rad zaklasne veci, ako Ty hovoris, ale on nema rad ani seba sameho a podla mna tam je pes zakopany.
Chlapci, mozno Vam niekto velmi ublizil, stavaju sa take veci, ale dufam, ze to nie je s Vami az take cierne a ze sa to casom podda, lebo je nadherne mat priatela a mat lasku, je uplne to najnadhernejsie, co sa nam moze v zivote prihodit, ked sa obidvaja raz zalubite a Vasa laska bude aj opatovana, potom si na mna spomeniete, ze ta stara rafika, co tak milovala zvierata, mala predsa len pravdu.
Chladomor,
mam 57 a mozno Ta potesim, ze aj ja vo vseobecnosti nemam rada ludi, lebo niektori vedia byt ukrutne zli, no nehadzem ich do jedneho vreca, mam kopu vybornych priatelov a uplne nenormalne milujem zvierata, vsetky, ale najviac psov a kone, Ty si este velmi mlady a ja uprimne dufam, ze svoj postoj voci vonkajsiemu svetu casom zmenis, lebo na samotu si sice nezomiera, ale je velmi smutne a tazke byt sam
chladomor, Človece ty si natom rovnako ako ja! a to mám 18 rokov. Osamelý, bez schopnosti akéhokoľvek citu, ale zároveň múdry a inteligentný (podla spôsobu vyjadrovania a podla toho čo píšeš sa to jednoducho dá vidieť). Ja sa postupne stým vyrovnávam, síce pomaly ale isto.
"pre mňa za mňa by mohol aj zdochnúť čo ma po ňom" toto je asi jeden z tvojich problémov, nedokážeš mať rád základné veci, pes je najlepši priateľ človeka, bude ťa počúvať aj keď ti nerozumie, ak nedokážeš mať rád psa, nebudeš mať rád nikdy nikoho,
"pre mňa za mňa by mohol aj zdochnúť čo ma po ňom" => je to ako keby si dievčaťu ktoré ti povie Ahoj! by si povedal že čo ma po tebe.
Nuž holt, moja slabosť je psychológia :)
shubidubi
dúfam, že ešte niečo niekedy napíšeš. Páči sa mi predstava, že aspoň nejak komunikujem s osobou opačného pohlavia. (Aspoň dúfam že to tak je). Už na začiatku, keď si napísala, že aj ty si sama, si ma úplne dostala, také niečo ma dosť priťahuje asi. Ovšemže, nezbavím sa pocitu podozrenia vyplývajúcej z nedôveryhodnosti takejto formy komunikácie, aj keď je niekedy lepšie mať aspoň pekné ilúzie. Tým však nenabádam pupkatých bradatých pánov, aby mi písali, že sú pekné mladé a osamelé dievčatá. To som zas popísal blbostí... Ale to je tak, keď je človek stále sám a potom má zrazu možnosť niečo vyjadriť.
Funguje. Ja už končím na dnes.