som zufála

julka10

ivana45

nesud ludí ktory sa narodili nejakymi chybami. lebo aj tebe sa ti moze stat v neskorsom veku. ja mám 19 rokov a dost mlada nato. sluch tiez patri medzi zmyslove orgány. potrebne pre komunikáciu, alenevadi nebudem tovysvetlovat

ivana45

Julka, ja ti nerozumiem.
Su ludia s hybou sluchu aj uplne hluchi. Chces povedat, ze ich zivot nema zmysel ?
A co slepi a dalsi telesne postihnutí ludia ?

jaanna

jaaaaaj JULKA-MAS IBA POLOVICNY PROBLEM AKO JA....Ja s tym zijem od detstva-kedy som postupne zacala stracat sluch-Nerobila som si z toho problem,stale som bola a aj som priebojna.Ak okolie malo problem...mne to nevadilo.Terau uz 25 rokov nosim strojcek...,pracujem...a nezufam si...Tak sa drz a strijcek kludne nos-nemas sa zaco hanbit...Casom sama na to prides,ze ludia maju aj horsie problemy a ziju...Drzim Ti palce!!!!

andus20

rozumiem ti

ano aj mne sa stáva ze to semtam berem aj s humorom. ked sa rozprávame s rodinou. a tiez mamka hovorí ze počujem vždy to čo nemusím :-)) ale som rada ze nemám važnejsí problem.

rozumiem ti

julka: prave v starobe bude tvoj " hendikep " prednostou :) aj ked teraz sa ti to tak nezda. co ti teraz poviem, ber tak trocha s humorom. mali sme v rodine jednu 92rocnu pani, docela vtipalek. vzdy sa tvarila, ze nepocuje, ked sa s niekym nechcela bavit, alebo chcela mat svoj pokoj. ale akonahle sa niekto bavil o vareni, tak vtedy pocula aj sepot, dokonca z opacneho konca domu.:))

sluch bol vsak jej najmensi problem. mala totiz rakovinu koze, na ktoru aj odisla. takze ver mi, uska v starobe su najmensi problem. ale chapem tvoje obavy. myslim vsak, ze si este mladucka, casom sa svoj hendikep naucis zvladat tak, ze uz ho nebudes ani vnimat. A tvoje okolie si na to zvykne, budu to brat ako nieco normalne. Ved od inych sa predsa nelisis nicim, akurat troska slabsie pocujes, to je vsetko. A to plati aj pre sestru.

julka10

rozumiem ti

ano sme jednovajecne dvojčatá.

aj dneska som si brala strojcek v uchu ku doktorke.a pohoda som bola pokojnejsia.nemusim sa pýtať aj 3x nato co sa pytaju. a viem čítať aj z pier. len sa bojím čo bude somnou v starobe

rozumiem ti

julka: slecna, vobec sa tym netrap. moja mama raz, uz davnejsie, odpadla a nestastne si udrela hlavu pri spanku, dosledkom coho si poskodila sluch na pravej strane, casom ho uplne stratila. my sme si uz zvykli hovorit na nu hlasnejsie, aj ked to bol dost nezvyk.:) obcas vravi, ze je to tak hadam aj lepsie, aspon nepocuje veci, ktore netreba a nemusi (zbytocne by ju trapili) :)
neboj, nemyslim, ze by ta kvoli tomu niekto vyclenil ako outsidera. da sa predsa naucit odcitat z pier, v pripade, ked nemas strojcek. myslim, ze existuju institucie pre sluchovo hendikepovanych, kde ta taketo veci naucia.
Osobne som poznala chlapca, ktory tancuje a vyucuje salsu :) aj napriek tomu, ze je nepocujuci. a to, ze je nepocujuci je jeho najmensi problem :)
Takze naozaj nevidim dovod, preco by si nemohla zit " normalne ". Ja osobne takyto hendikep vnimam skor ako neprijemnost, ale nie ako problem (aj ked je pravda, ze sa neviem vzit uplne do teba, kedze to nemam ).

p.s.: ak to nie je tajomstvo, prezradila by si mi, ste jednovajecne dvojcata?

ta3

Julka,
tak nic nezanedbavaj, aby sa sluch nezhorsoval, to po prve a po druhe, vysporiadaj sa so svojim problemom a maj sa rada taku aka si, ved preto nie si menejhodnotny clovek, toto je velmi dolezite, aby si Ty s tym bola vnutorne vysporiadana, potom cely svet okolo Teba skrasnie, lebo zbytocne komplexy sa stratia, ktore Ta teraz vaznia, uzatvaraju a izoluju od priatelov, ved si uspesne mlade dievca, skolu zvladas v pohode, takze aj to dokazuje, ze Tvoj znizeny sluch Ti nijako nebrani byt dobrou studentkou, skvelou dievcinou a neskor urcite aj milujucou manzelkou a matkou, mas dlhe vlasy, takze strojcek ani nevidno, ale ver mi, prosim, maly strojcek v uchu nemoze zabranit tomu spravnemu chlapcovi, aby Ta mal rad, ten spravny Ta bude mat pre ten strojcek este radsej, mozno mi teraz neveris, ale keby si citala na tomto fore viac prispevkov, zistila by si, o com skutocna laska vlastne je a ze existuju aj spravni chlapci, ktorym zalezi viac na vnutornych hodnotach, ako na vonkajsej, pominutelnej krase, ano, je aj vela takych, ktorym by Tvoj strojcek v uchu prekazal, ale ti Ta nemusia trapit, to su povrchni chlapci, ktori vlastne sotva budu dakedy stastni

Giovanni
Ja hudbu milujem od maleho dievcatka a zvykla som ju pocuvat stale a velmi hlasno, ked som nebola doma sama, tak som si nasadila sluchadla, aby som svoje okolie hlasnou hudbou neobtazovala, priatelia ma aj varovali, no ja som ich nepocuvala a pustala som si privela decibelov do usi, dnes mam uz tiez zhorseny sluch, ale nic nelutujem, ani sa preto na seba nehnevam

julka10

proserpina

lutujem to. zájdem za psychologom urcite mi pomoze. poradí mi. ja tiez chcem viest plnohodnotny zivot ako kazdy iný

proserpina

Veď nikto nie je dokonale zdravý, len u niekoho sa to prejaví sklôr, u niekoho neskôr. Napríklad moja mama: keď sa narodila tak jej lekári vykĺbili nohu a nechali tak, teraz má nohu asi 12 cm kratšiu ako druhú, ale dá sa to prežiť, aj sa vydala aj má dve deti. ludia čo nie sú 100% zdraví si aspoň vedia vážiť to čo majú. A tí, ktorí takých ludí odsudzujú nie sú podla mňa kompletní.