dobry den.Nvedeli by ste mi poradit neakeho lacneho a dobreho zubara?najlepsie v KE alebo v PO.dakujem
Lacný dobrý zubár
V tejto téme ja naozaj nemám čo hľadať. Stačí si prečítať slovo lacný a už viem, že musím ísť off :) Lebo chodím k drahému :) predrahému :) Dobrú noc :)
ako sa vola ta dedinka? Napis, mozno budem vediet:-) Jasne to uplne chapem ze by si to mala najlepsie keby to bolo v KE. Vies co ja do kosic nechodim zubarovi, teda aspon zatial nie ale moja mamina tam chodi do dentalnej kliniky gold a co viem co mi rozprava, ze jej sa tam paci ich pristup, vybavenost a to ze vsetko je na jednom mieste
silwia:
Pochadzam z jednej dedinky pri Košiciach, neviem ci by si ju poznala..No bola by som najradsej keby to bolo blizsie, cestovat daleko urcite nemenim, bolo by fajn keby to bolo v KE..Vies mi nejaku poradit?
robinka:
A kam chodis prosim ta?
Asi som mala šťastie keď som nikdy so zubármi problém nemala. Od malička som chodila k jednej zubárke a keď som dospela musela som zmeniť a tak som zmenila a doteraz som spokojná. Chodím do kliniky kde pod jednou strechou poskytujú všetky služby a dokonca aj dentálnu hygienu. Treba si len správne vybrať a potom problémy mať nebudete
Vcera som dala za dve porcelanove plomby 50 e !
Ešte by som chcel pridať že mali by sa mali zriadiť zubári v školských a predškolských zariadeniach, ušetril by sa aj čas rodičom. V minulosti boli v školách zubári, teraz je problém pre dieťa nájsť vhodného zubára alebo zubárku v menšom meste.
Všetci zubári vyštudujú za peniaze daňových poplatníkov, preto by nemali odchádzať do zahraničia.
Nie je pravidlom že lacný zubár je zlý a drahý dobrý. Chodím k zubárovi, ktorý bol v minulosti výborný odborník, ale momentálne už je na pracujúci dôchodca a snaží sa hlavne si ešte privyrobiť, lebo jeho plomby vypadávajú a kazia sa zuby pod nimi. Žiaľ ozaj by mal s tým niekto niečo robiť vzhľadom na slovenské platy a dôchodky.
Z niektorých lekárov a nielen zubárov(napr.očných,kožných....atď.) sa stávajú biznismani, snažia sa pacientom vnútiť svoj spôsob liečby s dôrazom na to, že je to len v záujme pacienta. Súkromní lekári napriek tomu že majú zmluvy s poisťovňami, vypíšu si rôzne vyšetrenia, ktoré im poisťovňa neprepláca, aj vyšetrenia rôznymi prístrojmi, alebo si pýtajú nedefinovateľný poplatok ako dar, bez potvrdenky.
Len ma zaráža (asi to bude aj tak vymazané admin.) že naši poslanci sedia na zadkoch a spamätajú sa iba vtedy ak im média ukážu drastické odňatie dieťaťa v škole. Ľudia majú mnoho problémov, lekárov je nedostatok, na slobodný výber lekárov v menších mestách treba zabudnúť. Povinné prehliadky u zubárov by sa mali zrušiť.....ale ľudí treba predsa k tým drahým zubárom nahnať aby národ nebol bezzubý. Kto dbá o svoje zuby ten k zubárovi pôjde aj bez prehliadkyˇ, aspoň ja som tak robil aj v minulosti. Teraz je to obmedzovanie môjho slobodného rozhodnutia,
tvoja poziadavka je uplne normalna, to by chcel snad kazdy ked si uz zato nieco bude platit tak aby to stalo aj zato. A z kade pochadzas? Ci nerobilo by ti problem aj cestovat za dobrou klinikou?
Ahojte, bola by som rada keby ste mi poradili..Chcela by som si dat vybielit zuby..Mam vsak jednu poziadavku a to taku aby to bola naozaj kvalitne odvedena praca, nie len ze zato vyhodim vela penazi a nic z toho..Viete mi poradit nejaku kliniku alebo stomatologa ktory sa aj tomuto venuje?
Ja sa ani necudujem, ze to tu takto funguje. Priemerna cista mzda na slovensku je okolo 450 eur a aj to som vela napisala a statny zubar minulostou, kedze sa jednemu sukromnikovi zacalo darit v ,,podnikani'' a vsetci ostatni sa k nemu pridali pretoze ludia ako ja mam v mojej prezyvke ich tu este ospevuju, vychvaluju a tym podporuju ich biznis, tak to je na tom najsmutnejsie. Pravda je ta, ze ludia robia a ,,zvysuju'' ceny a my tu na slovensku mame dost ochotnych podporovatelov tohoto kvitnuceho biznisu , takze vdaka nim to uz lepsie ani nebude. A najhorsie je ze kym sa vacsine podporovatelov tohoto biznisu o napr.takom vyhodnejsom dovolenkovom last minute len sniva, pretoze za tie nemale peniaze ktore bez problemov zaplati u pana alebo pani podnikatelky v dentalnom priemysle si oni dopraju luxus v kazdom smere. A to ze zubar pracuje s modernou technikou a kvalitnejsim materialom, ktory mu v konecnom dosledku pacient bez mihnutia oka preplati Xnasobne z neho nerobi dobreho zubara a nieje to ani zaruka kvality...Taaakze supito do postielok, rano treba makat nech je na zubara.!