zdrava vyziva vs. makrobiotika

Príspevok v téme: zdrava vyziva vs. makrobiotika
sunnysweetie

ahojte, uz asi tyzden sa snazim jest zdravo.
dohnala ma k tomu uz rocna cysta na vajecniku a bolesti prsnika :/
chodim na prednasky o zdravej vyzive a rozhodla som sa, ze za vyskusanie nic nedam.
nakupila som si zdrave obilniny, strukoviny, ovocie, zeleninu, semienka aj oriesky :)
a mam dovolenu aj horku cokoladu ;-)
pijem vela cistej nesytenej vody a bylinkovych cajov-momentalne na odstranenie cysty(zmes rebricka, nechtika a zihlavy).

je to dost tazky boj a ja som na zaciatku cesty, ale verim, ze zotrvam az do vyliecenia :)

stravujete sa niekto tiez "mikrobioticky"?
mate nejake skevle tipy, rady a recepty?
poradme si navzajom :)

ja uz som zahlbena v knihach ako Dr.Jonas-Krizovka zivota, knihy o zdravej vyzive a makrobiotike :)

tesim sa na kazdu reakciu-hlavne na tie pozitivne :)
sunny :)

sweet_lolitta

Nie je to vobec take tazke :) s hocicim ti rada poradim, ja som sla na zaciatku na jeden kurz, kde mi povedali uvodne slovo (ktore ty uz zrejme poznas)- co je makrobiotika, zasadne doporucenia, ako pripravovat jednotlive druhy potravy a podobne.
Ja som sa najviac naucila z knih- napr "Makrobioticka cesta-Michio Kushi" alebo "Radost z jidlo- Strnadelova" ale velmi dobre knizky (vzdy su takmer vypredane, mnohe zial nie su dotlacne) od p. Pruchovej.

A najlespia kucharka kniha aku som kedy vlastnila je: "Dagmar Luzna - Makrobioticke nedeln9 vareni"
Recepty ma lahke, skvelo nakombinovane a rozdelene podla rocnych obdobi, naozaj vrelo odporucam nie len makrobiotikom ale vsetkym pre inspiraciu :)

sweet_lolitta

Ahoj, aj ja som "makrobioticka"! :) vylucenie mlieka a masa a hlavne cukru ti enormne pomoze, tie zmeny pridu naozaj rychlo. vela skvelych rychlych a aj jednoduchych makrobiotickych receptov od ranajok po hlavne jedlo a veceru je na stranke makrobiotika.aspone.cz

tento stravovaci system je pre mna uzasny, priatel aj ja sme sa pomaly vycistili a teraz to sirime dalej tym, ze sme inspiraciou pre druhych- chytilo to aj moju segru napr :))

alchamilka

ja zas mám strašne veľa načítané o vitariánstve dokonca dnes som videla skvelý film neviem či chcem byť 100% vitarián... film ktorý som videla dvakrát food matters dnes som si ho znova pozrela hovorí o superfood je jedno ako sa stravuješ dôležité je aby jedlo malo čo najviac VITAMINOV a to sa dá docieliť ovocím a zelelinou a halvne "superjedlom" tak ked sa už takto stravuješ nezabúdaj na goji kakakové bôby spirullinu raw med superpotravín je veľa pi veľa zeleného čaju a nezabúdaj na ovocie a zeleninu veľa ale v makrobiotike je to zakázané tam sa vraví presný opak čo najmenej surového ovocia a zeleniny lepšie podusiť alebo sa mýlim? lebo to je podľa mňa aboslútna blbosť... a čo si výlučila je dobre... ale ty vlastne "nemôžeš" konzumovať riasy lebo nepochádzajú odtiaľ odkiaľ si sa narodila takže ani superpotraviny hm , makrobiotiku musíš mať "dokonale" naštudovanú inak sa budeš cítiť mizerne