introvert / pocit prazdnej hlavy

Príspevok v téme: introvert / pocit prazdnej hlavy
Lostak24

Ahojte, som vysokoskolsky student a mam problem s ktorym si neviem rady: som povazovany za ticheho chalana - vyrazneho introverta, a paradoxne snivam o tom byt stredobodom pozornosti ale iba v snoch alebo v myšlienkach, v realite mi to dost vadi, vidim na sebe aj znaky socialnej fobie, existuje moznost ze sa dokaze introvert zmenit na extroverta? ak ano, ako mam postupovat?

a druha otazka sa tyka pocitu prazdnej hlavy, proste ked som s niekym, absolutne ma nic nenapada co povedat, vzdy len pocuvam a nejako neviem rozvinut konverzaciu, a casto ludia sa ma spytaju ze preco nic nehovorim a potom som o to viac nervozny, velmi ma to trapi, da sa tento pocit nejako vysvetlit ze z coho plynie alebo ako to zmenit?
Dakujem za kvalitne odpovede :)

Lostak24

mam pocit ze to zacalo na strednej skole, sice nikdy som nebol clovek ktory by sa dral dopopredia ale asi to ovlplyvnilo aj par neprijemnych skusenosti..

nathália09

jasné že to ide-ja som dôkazom:)
dá sa to,vela rokov som bola introvertom,a ani neviem ako,ale prekonala som samu seba.

kaprik

ten pocit prazdnej hlavy poznam, aj ja som introvert :) myslim ze to s tym suvisi, extrovertom sa stat nemozes, ale mozes sa tak naucit vystupovat na verejnosti ako clovek ktory ma rad spolocnost, teda to mi aspon povedala psychologicka :-), najviac pomozu sedenia u neho/nej, chce to byt velmi silne odhodlany zmenit sa tymto smerom a odbornik ta uz nasmeruje

nathália09

ale pôjde to,len treba začať-hocaku konverzáciu a o hocičom-ved je tolko tém na rozhovor.
Ja som nikdy nebola vtipná,a čo som si našla prácu,všetci so mnou komunikujú a smeju sa odkial beriem tolko optimizmu.
A ja sama neviem,ale teší ma že som v dobrom kolektíve.To je dôležité.
Predtym som robila v kolektíve,kde boli ženy a robili samé intrigy,bolo to hrozné.

Mili321

Aj ja som taka ale je to preto že ma trapia nejake veci na sebe. Donedavna to bol môj nos. Ten som si dala sice zoperovať lebo som sa za seba hambila ale operácia nedopadla najlepšie. Takže moja povaha sa nezmenila. Ja jednoducho nedokažemn byť zhovorčiva alebo viesť konverzaciu ak ma na sebe niečo trapi. Ak to vyriešim verim že sazmneni aj moja povaha.

nathália09

ja som bola velmi dlho ako ty,ale zmenila som sa,
vlastne som predavačkou a to mi pomohlo-komunikácia s ludmi,byť milou,posrandovať,aby reč nestála.
Ono treba nejak začať a potom už to pojde,ale neíe hned.