introvert / pocit prazdnej hlavy

Príspevok v téme: introvert / pocit prazdnej hlavy
Lostak24

Ahojte, som vysokoskolsky student a mam problem s ktorym si neviem rady: som povazovany za ticheho chalana - vyrazneho introverta, a paradoxne snivam o tom byt stredobodom pozornosti ale iba v snoch alebo v myšlienkach, v realite mi to dost vadi, vidim na sebe aj znaky socialnej fobie, existuje moznost ze sa dokaze introvert zmenit na extroverta? ak ano, ako mam postupovat?

a druha otazka sa tyka pocitu prazdnej hlavy, proste ked som s niekym, absolutne ma nic nenapada co povedat, vzdy len pocuvam a nejako neviem rozvinut konverzaciu, a casto ludia sa ma spytaju ze preco nic nehovorim a potom som o to viac nervozny, velmi ma to trapi, da sa tento pocit nejako vysvetlit ze z coho plynie alebo ako to zmenit?
Dakujem za kvalitne odpovede :)

hhtrerterger

Chod niekam, na diskoteku, akciu alebo neviem co a zober si so sebou alkohol,daj si ho tolko dokym sa ti nerozviaze jazyk. Potom po nejakej dobe opakovania, by si si mal rozvinut socialne schopnosti,potom uz ani alkohol nebudes potrebovat a najdi si nejake nove konicky,zaluby aby si mal o com kecat, spoznat novych ludi.
Len nech sa z teba nestane ozran.

tralalaaa

chod na nejaku akciu s neznamymi ludmi aspon na tyzden... do tabora.. existuju skvele tabory aj pre mladez, kde ta samotni instruktori nutia do komunikacie s ostatnymi. mne to pomohlo. to co pises ma uplne vystihovalo a stale pri niektorych ludoch to prazdno v hlave mam. treba ist na viac akcii, je mozne, ze sa hned na prvej nechytis, aj ked mne sa to podarilo. potom som to zase pokaslala na dalsej O:-)
u mna to prebiehalo tak, ze som bola prvych 5 dni z desatdnoveho tabora uplne ticho a uz som si myslela, ze to je v keli. lenze po tych piatich dnoch som tych ludi uz poznala lepsie, pretoze v tych taboroch su aktivity zamerane na to, aby sa ludia spoznali velmi rychlo a tym padom som vedela v rozhovore nadviazat na to, co sme robili uz predtym a aj zavtipkovat. presne tak ako niekto radil nizsie. da sa to. len sa treba niekde rozkecat. na porovnanie- na zakladnej skole som nemala ziadnych kamaratov, pretoze som nedokazala zo seba dostat ani vetu, vsetko mi napadlo az ked bolo neskoro. v poslednom rocniku som cez leto sla do toho tabora a nastal u mna taky prevrat, ze som hned po nastupe na strednu skolu komunikovala bez problemov s celou triedou. :D a do polroka som uz poznala polku skoly. dokonca aj typicky extroverti sa ma pytali, ako to je mozne :D este stale s tym mam problem. napriklad potrebujem dost vela casu na to, aby som bola schopna hrat sa na extroverta :) mne jeden den nestaci, ani dva. preto ti radim prave tuto konkretnu vec. ja s tym stale bojujem, ale viem, ze toto ma velmi posunulo. skus to. vela ludi odsudzuje tabory. tie detske aj ja. ale mladeznicke organizacie robia tabory pre mladych od 16 rokov... a to je parada :))

Noaco

Ja sa teraz prekonavam povedal som si a dost !!! V skole som bol stale ticho a uz ma to poriadne stvalo zeby ja som pre tych ludi v triede nemohol si uzivat zivota? NE!! Hovorim si co chcem a robim co chcem zijem len raz a je to moj zivot:)) Este ti odporucam pesnicku Daniel Landa - touha :)

Januliiik78

uplne akoby som to bola ja :)

akurat ze som starsia, zoznamila som sa s jednym muzom, dvakrat sme sa videli, aj sme kecali, sice on viacej, a stiahla som sa, ako napisal, ze nechce viest monolog, pritom ja som sa dobre citila pri nom, tak som sa radsej odmlcala, fakt ze nechytam sa, nemam co povedat, som sa uzavrela .. neviem tiez rozvinut rozhovor, je to smutne ze kvoli tomu stratim cloveka, a mozno aj si nemame co povedat, neviem ..

foxXx

H20 myslím že ty vieš niečo o mojom probléme ak môžem tykať teda. Mám pocit prázdnej hlavy alebo skorej že tam mam milion neusporiadaných myšlienok z ktorých neviem zachytiť ani jednu jedinú. Toto pozorujem nejakú tú dobu a komunikáciu ktorá bola predtým spontánna taká už pre mna neni alebo je iba ked sa odpútam alebo mám dobrú náladu, inak premýšlam už aj nad tým o čom sa budem baviť so svojimi blízkymi. Občas mám pocit zastreného vedomia, neviem sa sústrediť a mám problémy s krátkodobou pamäťou. Kedysi som bol "veľká huba" podla viacerých ludí, teraz mi to tiež hovoria že som týpek, že sa mi ústa nezavrú ale oni nevedia čo sa mi deje v hlave. Poslednú dobu sa najlepšie cítim ked som sám. Čo je to ten brain fog?

ovecka4fun

to je skvele Losti, si macher:)
ked musis hovorit pred davom ludi a mas tremu, vzdy si pomysli na to, ze aj oni su len obycajni ludia, co rano vstavaju strapati, stoja v radoch pri pokladnich, peru ponozky, stracaju kluce a pod. a je jedno ci maju pred menom alebo za menom nejake tituly... a este by som ti odporucila precitat si nejaku knihu o neverbalite (nazyva sa aj rec tela). to by ti mohlo pomoct lepsie odhadovat ludi a aj na nich lepsie zaposobit;)

Lostak24

tak dneska som sa prekonal, na cviku v skole som sa prihlasil a predstupil pred celu triedu a predcitaval otazky, nastastie nebolo vela ludi v triede tak ta nervozita nebola taka velka ale aj tak som ju tam citil a trochu sa mi aj hlas triasol ale nejako so mto zvladol..

ovecka4fun

drzim palce;)
a chcela by som este povedat, ze neexistuje cisty introvert ani cisty extrovert, kazdy mame v sebe taku zmes s prevahou niecoho. ani jedno z toho nie je lepsie ako to druhe, obe "casti" maju vyhody aj nevyhody. ja by som to prirovnala takto: jednu ruku mas dominantnu, napriklad si pravak. ale ak treba, mali by sme vediet vyuzit aj druhu ruku. mozno to nepojde lahko, ale da sa to, chce to len cvik. takze ak budes svoje "mensie extrovertne ja" cvicit, bude stale sikovnejsie!:)

Nossie

Urcite daj potom vediet, ci to fungovalo:) Ja mam totizto veemi rada, ked viem, ze som niekomu pomohla. A pokojne sa mozes aj "rozkecat":)))

Lostak24

Nossie a Ovecka, dakujem Vam velmi pekne, konecne nejake poriadne rady, zdvihli ste mi naladu, pokusim sa to uplatnit v praxi, hadam to pomoze :)