Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

introvert / pocit prazdnej hlavy

Príspevok v téme: introvert / pocit prazdnej hlavy
Lostak24

Ahojte, som vysokoskolsky student a mam problem s ktorym si neviem rady: som povazovany za ticheho chalana - vyrazneho introverta, a paradoxne snivam o tom byt stredobodom pozornosti ale iba v snoch alebo v myšlienkach, v realite mi to dost vadi, vidim na sebe aj znaky socialnej fobie, existuje moznost ze sa dokaze introvert zmenit na extroverta? ak ano, ako mam postupovat?

a druha otazka sa tyka pocitu prazdnej hlavy, proste ked som s niekym, absolutne ma nic nenapada co povedat, vzdy len pocuvam a nejako neviem rozvinut konverzaciu, a casto ludia sa ma spytaju ze preco nic nehovorim a potom som o to viac nervozny, velmi ma to trapi, da sa tento pocit nejako vysvetlit ze z coho plynie alebo ako to zmenit?
Dakujem za kvalitne odpovede :)

ovecka4fun

konkretne rady pre introvertov:)

1. ked sa snazite rozpravat s viacerymi ludmi prestante sa sustredovat na svoje vlastne pocity, obavy, neistotu (povedzte si stop).
2. zameriavajte sa na pocity, spravanie, vyzor inych, pochvalte im oblecenie, uces. proste chodte na to postupne. skutocne priatelstva treba budovat dlhsiu dobu.
3. pripravte si dopredu nejaku vtipnu poznamku a pouzite ju ked sa bude hodit.
4. zapamatajte si co ludia hovorili naposledy a nadviazte na to v dalsom rozhovore. pytajte sa na podrobnosti.
5. davajte ludom dalsie sance aj ked sa vam podla prveho dojmu nepozdavali.
6. nebojte sa strapnenia! aj tak sa na vsetko po case zabudne!!!
7. ponuknite niekoho keksikmi, cukrikmi a bavte sa s nimi o jedle (skoro kazdy ma rad temu jedlo):)
8. hladajte seberovnych ludi aj na neocakavanych miestach.
9. budte optimisticky, pohodovy, usmievavy, vesely. to ludi pritahuje.
10. ak volaco pokaslete, povedzte nahlas \"to bol ale trapas!\" a obratte to na zart.

snad som pomohla:)

Nossie

Ja som na tom bola podobne. Ale nastastie uz niesom:)
Asi je dolezite pochopit, ze skratka vzdy budu ludia, s ktorymi sa nemas o com bavit a pri ktorych ta naozaj nic nenapadne. A samozrejme zalezi aj od toho, s kym sa rozpravas. Lebo s niekym sa aj debata o pocasi moze pekne rozvinut a s niekym mozes mat 10 spolocnych zaujmov a nebudete si mat co povedat... takze to nie je len v tebe, ale v tej druhej strane, myslim si. Ja to mam v podstate tak, ze su ludia, ktori by o mne povedali, ze za den poviem dve vety a potom su zas taki, ktori so mnou cele noci prekecaju:)
Ked s tym naozaj chces nieco robit, skus toho psychologa, ale na psychiatra to podla mna nie je a antidepresiva tiez nie su potrebne:) Skus stratka len konverzovat, na zaciatok staci aj nezavazne na nete alebo len tak na skolskej chodbe. A ked sa bojis ze tresnes nejaku hlupost, tak ti poviem, ze mna maju ludia radi aj naprik tomu, ze sa obcas zakokcem. Namiesto dobra kamoska som povedala drbla kamoska a tak. A da sa to.:)
Hm a co si myslel tym,ze to asi ovlplyvnilo aj par neprijemnych skusenosti? Lebo aj tak moze byt pes zakopany.

Lostak24

nie, nie je to pre mna prirodzene byt stredobodom pozornosti, chcem sa len viac prejavit ale nie az tak aby som bol stredobodom pozornosti, proste aby som nebol povazovany za toho ticheho chalana, ktory nic nevie..
brain fog - na nete som nenasiel k tomu blizsie vysvetlenie, tak neviem posudit, ale podla mna velku rolu v tom hra urcity strach alebo velka nervozita, ze co ak to co poviem nebude druheho zaujimat alebo poviem nejaku hlupost..

H2O

Podľa tvojho prveho odstavca si myslim, že je pre teba byť prirodzene byť stredobodom pozornosti, resp. že si viac extrovert ako introvert .. takže sa spytam takto: dal by sa ten tvoj pocit prazdnej hlavy nazvať aj tak, že nemaš čistu hlavu? Anglicky sa to nazyva brain fog - len neviem teraz či hovorime o rovnakom probleme ..

Lostak24

som rad, ze nie som v tomto sam, ale kedze mame snahu to zmenit, tak hadam sa to da, mohol by v tomto pomoct psycholog alebo psychiater? alebo antidepresiva? co myslite?

brm brm

ja som na tom uplne rovnako ako ty..presne si to vystihol s tou prazdnou hlavou :) ja som este taky pripad, ze ak sa ma raz niekto opyta, preco si tak ticho, vzdy ked mam stretnut toho cloveka som hned od zaciatku vynervovana a nedostanem zo seba ani slovo..tiez by som sa rada zmenila ale sama si neviem pomoct..
nathália09: ako si nizsie pisala, ze treba len zacat konverzaciu o hocicom..to aj mne poradilo vela ludi..ale prave to je ten najvacsi problem (aspom u mna), ze ma nenapadne vobec nic..

kaprik

martin kazdi z nas si niekde tajne mysli ze je genius a vsetkemu trosku odlisnemu, menej sa vyskitujucemu v ludskej populacii prisudzuje priznak geniality :) ja to poznam na vlastej kozi :)

19martin87

A prečo je podľa vás zlé byť introvertom?? Všetci veľkí géniovia boli introverti. Extroverti nikdy nič nedotiahnu dokonca...

fgf

Podla jednej autorky je az 57% ludi introvertnych, co znie ako nezmysel, ale ide o to, ze vacsina z nich sa nauci tvarit sa, ze su extroverti, a preto to vyzera, ako keby sme boli v nejakej 10% mensine. Pozeram, ze aj v tejto teme je vela takych, co sa zmenili. V pripade, ze sa ti to nepodari, prestahuj sa do Skandinavie, tam to ludia viac akceptuju :)