Lekár mi nepomáha. tabletky brať nechcem. cítim sa hrozne. neviem co mam robit. trapim sa nad spomienkami a placem. su to malickosti ale aj tak ma trapia. chcela by som byt konecne vyrovnana. a naucit sa milovat samu seba. naucit sa zit tak akoja chcem... mávam ustkostlive stavy a to mám len 18. Mám pocit že som uplne sama. neviem co mam robit. neviete mi poradit ako sa sama z toho vyhrabem?
Mám depresie a neviem sa ich zbaviť...
rena23,
suhlasim, s tym, ze najdolezitejsia je terapia.
to ze mi odporucas zistit si ako funguju AD, to ma velmi pobavilo. vzhladom na to, ze to velmi dobre viem a zaroven viem co ne/funguje pri depresii v mozgu. ked si nastudujes aky vyznam maju pri depresii resp. pre celkove fungovanie mozgu Omega 3 mastne kyseliny, Horcik, Tryptofan, Niacin, ostane B-vitaminy atd. az potom prid za mnou a odporucaj mi si nieco nastudovat ;)
k tomu co predpisuju psychiatri sa mi nechce vyjadrovat, len je trochu zarazajuce, ze sa vsade najskor predpisuju lieky namiesto toho aby sa telu dodalo to co mu chyba (zmenou stravy a doplnkami vyzivy).
dexter, psycholog lieky nepredpisuje. Myslim, ze je absolutne jedno, ci je OCD psychoza alebo neuroza, riziko jej (a inych vaznych psychiatrickych diagnoz) za to nestoji. Ak by si pozorne cital moje odpovede, zistil by si, ze som odporucala NAJMA TERAPIU. Podla Teba je asi normalne, ked niekto zije rok v neustalom strachu. Podla mna nie. Zbytocne sa trapi, pritom by sa mu (ZATIAL!!!) dalo lahko pomoct. Teoretizovat o veciach, ktore si nezazil, len precital niekde na nete je to najlahsie. U nas je, bohuzial, psychiatria strasne demonizovana, preto sa ludia casto zbytocne trapia, nemozu zit normalne, pritom na vyliecenie casto staci tak malo. Ak chces polemizovat o ucinkoch AD, tak si najskor precitaj nieco o ich posobeni.
rena23,
nestras tu psychozou, ked ani nevies co ten pojem znamena.
OCD nie je psychoza, ale neuroza.
btw, ked sme pri tych pscyholog. diagnozach, precitaj si ich zoznam (najdes na nete) a zistis, ze podla toho zoznamu by asi kazdy jeden clovek mal nejaku neurozu, prip. odchylku spravania. cize v podstate by kazdy kto pojde k psychologovi mohol dostat lieky a odporucanie na terapiu.
po dalsie, co sa tyka AD, odborne studie ukazali, ze su opodstatnene iba v tazsich pripadoch. v lahsich pripadoch sa dal ich ucinok porovnat s placebom.
majčo, ja beriem AD a svet vnimam uplne normalne. :-) Antidepresiva nie su sedativa (lieky na utlmenie) - iba upravuju tvorbu serotoninu - hormonu, ktorý ovplyvnuje naladu. Podla mojich skusenosti ma hlavny vyznam terapia, ale je dobre ju kombinovat s AD - aspon na zaciatku. Nemas sa coho bat. Riziko je skor, ak sa nezacnes liecit, pretoze potom sa u Teba moze vyvinut psychoza a s tym sa uz tazko nieco da robit. (Presne to sa stalo majej kamaratke - na zaciatku mala uzkostnu poruchu, prestala brat lieky a dnes je na invalidnom s obsedantno-kompulzivnou poruchou). Urcite liecbu neodkladaj, je zanedbatelna pravdepodobnost, ze Ti to len tak prejde, najma ked sa uz ZBYTOCNE TRAPIS rok. Tvoj tlak nema s touto chorobou nic spolocne, zjavne bol iba spustacom obav o zdravie.
rena ja to mam uz priblizne rok tieto stavy odvtedy ako mam vysoký tlak ...a antidepresiva nechcem brat neda sa pomoct volako bez nich ludia ktorý beru anti depresiva si myslim že už moc tento svet nevnimaju aspon ja mam nato tento nazor toho sa najviac bojim ze vsetko vede len cez tieto blbe lieky otupovaky ach jaj ...
a mudre od teba, že nechceš brať psychofarmaka :) .. chronicka bolesť hlavy sa tiež nelieči ružovou tabletkou 3x/1, ale zisťuje sa pričina daneho stavu ..
Depresia je často, podobne ako unava, priznak toho, že niečo s telom nie je ok .. ja by som si dal vyšetriť krv, štitnu žľazu, parazity, kandidu, anemiu, vstrebavanie .. zatiaľ skus omega 3 nmk, horčik, b-komplex a myslieť čo najviac pozitivne, malo by to aspoň potlačiť tie priznaky ..
majčo, Tvoj strach je priznak - klikni na tento odkaz
www.dusevnezdravie.sk
Zajdi za nejakym dobrym psychiatrom, on Ti urcite poradi. Podla mojich skusenosti je najlepsie kombinovat antidepresiva s terapiou. Cim skor sa zacnes liecit, tym je vacsia sanca na uplne uzdravenie.
Andhynka, skus si precitat svoj posledny prispevok, ako by ho pisal niekto iny. Myslim, ze potom Ti uz bude vsetko jasne...