Tento problem sa netyka mna, nie som vydata a nemam deti... Zaujimalo by ma, ked pred svadbou spolu zacinate a vsetko je krasne, ste zalubeny a mate podobne sny... Ci sa po nejakych rokoch a detoch nieco zmeni? Myslim sexualna pritazlivost manzela resp. manzelky, porozumenie a laska... Ked je chlap pracovne vytazeny a je doma raz do tyzdna, zena sa stara o deti o domacnost a chodi do prace... Hadky, psych.problemy... Vopred dakujem za vase nazory, a hlavne klobuk dole pred zenami co zvladaju chod domacnosti, pracu aj deti... Uz si to dlhsie vsimam a zasluzite si respekt...
Zenaty muzi a vydate zeny, prosím o vas nazor...
ta3,
neoslovuje takmer vobec :)
lenze...
zaujimalo by ma ake su alternativy k tomu "nespravnemu" manzelstvu.. (teda ked uz take nieco tvrdi, tak snad aj vie co je lepsie, teda alternavitu k tomu)
Ved predsa tak sa stava rod rodom - ak by mal potomka kazdy s kazdym, bol by dost chaos.. a zaroven, neviem si predstavit ze by som napriklad musel spoznavat novu zenu stale znova a znova :)
Zivot je priliz kratky na to aby som ich mal cas spoznavat viac :D
Mozno by to bolo zaujimave, a mozno nie.
Podla mna je zaroven spolocna domacnost lepsie, z istych dovodov. Ako je napriklad necestovanie, a este jeden. Mal by mi kto vybrat sedacku :P A s kym by clovek zil, ak nie spolu? Hadam nie s rodicmi, a sam - to je nuda, ci nie? :-)
Ale sto ludi sto chuti, a niekedy sa tie chute mozno aj menia, lebo clovek sam seba spoznava celkom dlhu dobu, mozno aj po 20tke, mozno aj po 30tke a mozno aj neskor, a mozno aj nie.
inak,sorry, nie som vydata, len spolu zijeme 4. rok...ale vyjadrila somsa , pretoze si myslim, ze to nema nic spolocne so svadbou, ale skor so spoluzitim....:-)))
ja si nemyslim,ze je to otazka ci sa po svadbe nieco zmeni alebo nie....svadba s tym nema nic spolocne, teda by nemala mat...ak je vztah v poriadku, tak sa vztah pred a po svadbou nemeni, si myslim....
skor mam pocit, ze to, o com hovoris, je o dlhodobejsom spoluziti ako takom, aj ked bez svadby......ked sa dvaja spoznavaju, tak samozrejme ze je tam to mravencenie vzaludku, pritazlivost, sex casto a hocikde, vyvolavanie si a len take rozpravanie o nicom cele hodiny....
potom vztah dozrieva, ludia sa lepsie spoznaju, zvyjknu si na seba, miluju sa, mozno viac ako na zaciatku /lebo vtedy to bola zamilovanost, nie laska/, ale nedavaju to az tak najavo...davaju to mozno najavo menej casto, ale inak...tak ze to ma pre nicjh vacsiucenu....
Sex nebude taky casty ako na zaciatku,ale mozno je tym krajsi a naplnenejsi, ako na zaciatku....
Takisto si uz tak casto nevolaju, lebo nepotrebuju...ludia po istom case ked spolu ziju, tak sa naucia citat si trochu myslineky, vedia, co ten druhy potrebuje a tak sa aj spravaju.....
Moj priatel vela pracuje, stretavame sa castokrat len vecer a rano, ked vstaneme.....ale to ide s dobou...naco by mi bol clovek, ktory ma pracu co ho nebavi ale zato o 16.00 by bol doma? takto ho bavi to, co robi, a je spokojny......
neviem, babo budeme mat doma cca o 3 tyzdne, potom sa ozvem, ako sa veci zmenia.....
Ale aj tak si myslim, ze zalezi aj na tom, v akom case, a v akom veku maju ludia deti...ako su zabezpeceni, samoztatni a tak.....vela veci so vsetkym suvisia....
tak ja som vydata skoro pat rokov,mame skoro stvorrocneho syna,vydavala som sa ako 22 rocna,manzel je o rok a pol starsi.
Ja osobne nelutujem ani jeden den,milujem svojho manzela aj svojho synceka.Vzdy som tuzila po takomto zivote,takze ja v podstate prezivam svoj sen:)
Lost,
Hahaha, vidim, ze napad Ejbistu Ta nejako oslovuje
Mne obidve manzelstva nevysli, takze radsej sa k teme vyjadrovat nebudem, ale rada si precitam Vase prispevky.
MAS AJ DALSIU PODOBNU TEMU...:KRATKA DOBA...
jasné, že sa veľa vecí zmení...
tak pred svadbou má asi každý trocha ružové okuliare, je zaľúbený, nie je to tak, že sa "odľúbiš",
len po svadbe prídu problémy, ktoré si dovtedy neriešila - bývanie, domácnosť - nákupy, upratovanie, chýbajú peniaze, chceš deti - on nie, poprípade sa nedarí, alebo sa zadarí a si na dieťa sama, manžel nepomáha, lebo chodí do práce, zarába, aby ste mali z čoho žiť...
občas sa jednému alebo druhému zdá, že ten druhý to má ľahšie, niekedy je to o tom, že čo ja viem - manželka je 3 roky doma pri dieťati, stereotyp, tak vyžaduje od manžela, keď príde z roboty, že hneď pôjdu niekam von, medzi ľudí, spolu, on unavený vidí len gauč a telku...
o vzťah sa treba jednoducho starať, skutočne sa snažiť chápať jeden druhého, potom tu tá láska i sexuálna príťažlivosť zostávajú
praveze podla mna nie je vobec pre cloveka (hlavne nie pre muza) prirodzene sa zenit a byt cely zivot s jednou zenou.. u malo zivocichov to tak funguje...
to ze sa párik vezme a má deti je prirodzeny vyvin. ano, vela ludom to v dnesnej dobe nevyjde, chyba byva obycajne na oboch stranach, v nerealnych ocakavaniach, v neprisposobivosti, sebeckosti. ked si ides zalozit rodinu, musis brat na vedomie ze prestavate byt ty a ja a zacina byt my, my ako rodina, nielen pár. v dobrom aj v zlom, ze treba tahat za jeden povraz, inak to klapat nemoze. ze sa treba uskromnit, ze treba neustale komunikovat.