verite na reinkarnaciu?alebo ako to vnimate?
Smrt, co potom?
Uz som raz na tomto fore pisala, ze verim v reinkarnaciu a vsetkym, ktori o nej pochybuju polozim jedinu otazku: ak by sme zili iba raz, potom skuste mi nejako zdovodnit preco sa niekto narodi zdravy a krasny a niekto fyzicky alebo mentalne postihnuty?, toto je pre mna silny argument, ktory ma presvieca o reinkarnacii, nezda sa Vam, ze ak zijeme naozaj iba raz, ze je to vrcholne nespravodlive?, vsetci pri narodeni by sme mali mat rovnake sance, ja verim vo vseobecnu spravodlivost a to, akym sa clovek narodi ma svoju pricinu alebo cokolvek, co sa mu pocas zivota prihodi je dosledok niecoho, co sa stalo v terajsom zivote alebo v jeho predchadzajucich zivotoch (karma), nic sa nedeje nahodne, vsetko ma svoj dovod.
Od utleho detstva rada citam, ale uz peknych par rokov su to nie romany, ale knihy, ktore pojednavaju o tychto veciach a citala som ich naozaj dost, pri citani som o precitanom vzdy nekonecne vela meditovala a snazila sa pochopit suvislosti (velakrat som ale musela prijat fakt, ze su veci, ktore clovek svojim rozumom jednoducho pochopit nemoze) a prist k vlastnemu zaveru, moje nazory sa postupne menili a dnes takmer so 100% istotou verim, ze smrt nie je konecna, smrtou sa nic nekonci (lost, ale ani nic nezacina), smrt je iba akousi medzifazou, kedy zivot prechadza z jednej formy (fyzickej) na druhu (duchovnu) a pri reinkarnacii naopak, z duchovnej zase na fyzicku. Striedanie narodenia a smrti vnimam podobne ako vecny kolobeh napriklad toho, ze niektore rastliny na jesen odumru, ale na jar vyklicia znovu, je zaujimave, ze nikto sa nad tymto nezamysla a kazdy to berie jednoducho ako fakt, pricom veci ako karma, reinkarnacia, posmrtny zivot prijat odmieta.
Jajka, suhlasim s tym co pises, ze napriklad elektrinu, ziarenie nie je vidiet, ani virusy, zvlastne, ze sa este najdu ludia, ktori chcu vidiet boha. Ano, existuju ludia, tvrdi racionalisti, takzvani neveriaci Tomasovia, ktori veria iba v to, co mozu vidiet, ale takyto nahlad na veci a zivot okolo nas je velmi obmedzeny.
Milovna, citala som aj taku teoriu, ze ak clovek v terajsom zivote vykona nieco velmi zle, vytvori si az taku negativnu karmu, ze v nasledujucom zivote sa nenarodi ako clovek, ale jeho dusa sa prevteli do zvierata, rastliny, dokonca skaly, ale ja takemuto niecomu neverim, ja verim, ze v takom pripade sa narodi ako clovek nejakym sposobom postihnuty, mentalne ci fyzicky.
S vela prispevkami, ktore tu uz odzneli suhlasim, napriklad so Slobodnou, ktora hovori: .... neprenáša, postupuje duša do vyššieho levelu- niečo ako škola, kto sa správne učí postúpi do vyššej triedy, kto sa nič nenaučí, neurobí životné skúšky, opakuje triedu dovtedy kým sa nenaučí to čo má.
No najviac, da sa povedat, ze plne sa stotoznujem s nazormi Doubledoga, ano, reinkarnacia je preskumany jav, ano, su veci, ktore funguju nezavisle od nasho vedomia, ci v ne verime alebo nie, su tu, existuju, napriklad nasa energia (aura, dusa) bola zmerana (Bretislav Kafka) a zistilo sa, ze nase telo neopusta hned v okamziku smrti, ale cca 2-3 dni po nej, pravdepodobne to je dovod, preco sa mrtvi nepochovavaju hned, ale spravidla az na treti den.
Odkedy som pochopila karmu a reinkarnaciu, moj zivot je ovela vyrovnanejsi, radostnejsi, vela veci, ktore ma v zivote postihli a ktore ma velmi trapili, si viem uz vysvetlit a toto poznanie ma uplne oslobodilo napriklad od zavisti, aj ked mi v zivote vela veci chyba, ja uz skutozne nikomu nic nezavidim, lebo viem, ze ak niekto nieco ma, plne si to zasluhuje, nic nie je zadarmo, cize ak mne nieco chyba, tak to tak musi byt, lebo som si to nezasluzila, jednoduche a logicke.
sob rudolf no keby to bolo taka lahke tak som maharadza...v cvokarni :)
no sixthsense ak veríš na reinkarnáciu iba na základe Dejavu tak to si riadne mimo a o reinkarnacii by si si mala zistiť trochu viac
sixthsense to je deja-vu
...verím,niekedy sa ocitnem na nejakom mieste a vtedy mi preblesne hlavou že som tu už raz bola,ale ja viem, že nie...zvláštne nie?????
Aké pozorovania? Ako bol ten jav preskúmaný?