s priatelom sme spolu 10 mesiacov,v podstate je nam spolu dobre,je mily,sarmantny,rozumemie si ma podobne nazory,vela sa spolu nasmejeme..len co sa tyka prejavovov emocii je to horsie..nikdy mi nepovedal ze ma ma rad,ze mi chybam,ze na mna mysli,ani mi to nikdy nenapisal...co je horsie,nedokaze nA to ani odpovedat..co sa tyka neverbalnych prejavov,je to ovela lepsie,rad ma obijma bozkova tuli sa ku mne...ked som mu to vsak povedala ze je prilis chladny,tak mi odpovedal ze keby necche,so mnou nie je..co si o tom myslite?:/
nedostatok emocii vo vztahu,da sa tomu povedat vobec láska?:(
vychova+robi typicku muzsku rolu,,neukazat city.ak je spolahlivy tak o.k. uvidis neries to ak ti je s nim dobre.ak nie a hladas nieco ine,tak chod za inym
tu je odkaz na tu knizku www.porta.sk Je to velmi dobra kniha, ktora umozni lepsie porozumiet tomu druhemu/druhej.
Ahoj, ja si myslim, ze tvoj priatel ta ma rad, len jeho jazykom lasky nie su slova. Odporucam knizku Pat jazykov lasky, ktora hovori o tom, ze kazdy z nas ma ten jazyk lasky iny. Niekto lasku prejavuje slovami - uctou, iny telesne ako dotyky ci objatia, dalsi clovek napr. sluzbou/skutkami...atd. Je dolezite aby si ty spoznala jeho jazyk lasky a on zase tvoj a tak sa mozete vztajomne doplnat a ucit sa hovorit jazykom lasky toho druheho. Ale to chce trening, komunikaciu a tuzbu porozumiet tomu druhemu. On to mozno nevie vyjadrit slovne, ale objatiami ti to vynahradzuje z celeho srdca. Urcite sa kvoli tomu netrap, pripadne mu povedz ze ta to trosku trapi, ze potrebujes pocut tieto veci...a daj mu cas. Avsak aspon podla mna, to ci ta lubi skutocne, to bude vidiet predovsetkym na jeho skutkoch k tebe, ci ta podrzi v tazkych chvilach...atd...
ivana45,dakujem za nazor.precitala som si o tej schizoidnej poruche a niektore casti na mojho priatela sedia://ale lubim ho,rozumieme si cas ukaze...nikam sa neponahlam mam 22 rokov,studujem...uvidime,na jednej strane je to jeden z najmilsich a najlepsich chlapov akych poznam,ale na druhej strane kazda zena tuzi po lubim ta...baby nie je tu taka co ma podobny problem vo vztahu?nech sa vyjadri..
skutky su viac ako slova, slova castokrat mozu byt falosne, podstatne je to, ako sa ku Tebe sprava a podla toho, co citam, ma Ta rad, o tom nemusis pochybovat
Simuska,
urcite je to takto lepsie, nez keby to bol taraj, ktory vyznava lasku hlava-nehlava a vlastne ani nepreziva to, o com hovori. Len tara frazy, o ktorych si mysli, ze ich chces pocut.
Chlapi su vo vseobecnosti rezervovanejsi a menej sa citovo prejavuju. Nez zeny ._)
Vela zavisi od teba, ake mas ty potreby. Zeny chcu byt milovane a chcu to vediet, chcu byt hyckane, chcu aby sa o ne muz staral. Primerane, samozrejme. Na tom nie je nic zle. Oplacaju to vo vztahu celou bytostou.
Pre istotu si precitaj nieco o schizoidnej poruche osobnosti. S takym clovekom sa zit da, teda - vacsinou. Ibaze je to velmi narocne a taky zivot ma velmi daleko k slnecnej pohode v dusi.
Neviem, kolko mas rokov. Mozno sa rozhodnes sa pre tazky zivot nielen pre seba ale aj pre svoje deti. Neponahlaj sa. Uzivaj antikoncepciu.
dakujem za nazory:))asi je to neverbalne vyjadrenie dolezitejsie,ako keby mal byt neuprimny,hovorit mi to stale a ani by to necitil...mozno sa toho milujem ta raz dokcam:)i ked on ma uz 27 tak ani nie:DD
Muži sú jednoducho takí, iste nám ženám takéto prejavy chýbajú. Muži prejavujú city činmi a nie slovami, od niektorých nevydoluješ ani tie neverbálne prejavy citov nie to ešte verbálne. Buď rada, že si rada :-)
myslím si, že láska sa nemusí prejavovať ani tak slovami ako skutkami. Veľa ľudí trepe dve na tri a pravda je niekde inde.Slovo stále zostane len slovom.
simuskaaaaaa-urcite Ta ma rad, ale muzi su vychovavani do role, ze musia byt silni a nemaju prejavovat city, pocity... takze to nemusi nic znamenat, skus s nim casto hovorit o citoch, pocitoch, osobnost cloveka sa meni do 25roka zivota, tak si ho este mozes trosku sformovat podla predstav:O)))