Dobrý deň, mám 20 rokov a rozhodla som sa schudnúť a zmeniť svoj stravovací režim, ale mám taký problém, milujem SYR. Je to jediné jedlo, za ktoré som ochotná dať skoro všetko. Nejem ho síce až tak veľa, ale počas dňa si odkrajujem po plátkoch z neho, možno som už závislá. A žiadam o názory a rady, lebo som počula, že syr je veľmi tučný.
Ďakujem
Syr, syr, syr....
jajka, nie nejedla :)) ok tak skusim este pozriet dakujem :)
fakt hocikde, tesco, kaufland, carrefour...ale nie vzdy maju. ved sa popytaj. hm a uz si ich jedla?
ano vraj su brutal nizkotucne len este som ich nikde nevidela :))
co znamena kdekolvek? v kazdom obchodaku čumim ci nie su a nevidim nic :D chcemkonrketny nazov obchodneho :))))
sranda , to som nevedela. su. a ake su vonave :))
olomoucke syrecky? kdekolvek :)
olomoucke su nizkotucne??
a kde v BA sa daju zohnat tie olomouske syrecky? este nikde som ich nevidela :-O
vyhybaj sa udenym a tavenym syrom. najzdravsi je jednoduchy obycajny neudeny eidam alebo prirodne syry.
syr ma sice vysoky obsah tuku ale ja jem syru tiez vela a nemyslim ze by som z neho priberala. tuky su tiez potrebné. jedz k tomu zeleninu. lahsie ho stravis.
Nízkotučné syry
Pozostávajú z veľmi suchého tvarohu, ktorý sa naočkuje mliečnymi baktériami a nechá sa zrieť. Známe druhy tohto silno korenistého, ľahko kyslého syra sú Harzer, Mainer, Handkäse alebo Olomoucké syrečky. Týmto sa z odstredeného mlieka tvorí nízkotučný syr s obsahom tuku pod 1%.